هدف از نزول قرآن کریم، هدایت بشر به سوی کمال واقعی است. (بقره، 185) در کنار این هدف کلی، برخی از سورهها و آیات خواصّ ویژهای دارند. راه آگاهی از این خواصّ احادیث صحیح پیامبر یا امامان معصوم: است، مانند خواص فراوانی که برای "آیة الکرسی" در روایات ذکر شده است. یکی از این آیات که اثر خاصی برای آن در روایات ذکر شده است آیة آخر سورة کهف است. هر کس آیة آخر از سورة کهف را بخواند، در هر ساعتی که اراده کند، از خواب بیدار میشود. دانشمندان اسلامی در این زمینه روایتی را از امام صادق7 ذکر کردهاند که میفرماید: "ما مِن أَحَدٍ یَقرَءُ الکهف عند النوم اِلاّ یتیقظ فیالساعة الّتی یریدها; هیچکس نیست که در هنگام خوابیدن، آخر سوره کهف را بخواند; مگر آنکه در همان ساعتی که میخواهد، بیدار شود.(مجمعالبیان، طبرسی;، ج 6، ص 499، داراحیأ التراث، لبنان، بیروت.) همانطور که در این سخن امامصادقمیبینیم، شرط دیگر بیدار شدن، علاوه بر خواندن این آیه آن است که خود شخص هم ارادة برخاستن از خواب را داشته باشد; مثلاً اگر کسی دوست داشته باشد که نیم ساعت قبل از اذان برای خواندن قرآن و نماز شب برخیزد، امّا خوابش ببرد، با خواندن این آیه پیش از خوابیدن و ارادة برخاستن در ساعت معین، خداوند برایش حالتی پیش میآورد که در آن ساعت بیدار شود. eporsesh.com
نظر شما درباره آیه آخر سورة کهف که گفته میشود با خواندن آن میتوان هر ساعتی که بخواهیم از خواب بیدار شویم چیست؟
هدف از نزول قرآن کریم، هدایت بشر به سوی کمال واقعی است. (بقره، 185) در کنار این هدف کلی، برخی از سورهها و آیات خواصّ ویژهای دارند. راه آگاهی از این خواصّ احادیث صحیح پیامبر یا امامان معصوم: است، مانند خواص فراوانی که برای "آیة الکرسی" در روایات ذکر شده است. یکی از این آیات که اثر خاصی برای آن در روایات ذکر شده است آیة آخر سورة کهف است.
هر کس آیة آخر از سورة کهف را بخواند، در هر ساعتی که اراده کند، از خواب بیدار میشود. دانشمندان اسلامی در این زمینه روایتی را از امام صادق7 ذکر کردهاند که میفرماید: "ما مِن أَحَدٍ یَقرَءُ الکهف عند النوم اِلاّ یتیقظ فیالساعة الّتی یریدها; هیچکس نیست که در هنگام خوابیدن، آخر سوره کهف را بخواند; مگر آنکه در همان ساعتی که میخواهد، بیدار شود.(مجمعالبیان، طبرسی;، ج 6، ص 499، داراحیأ التراث، لبنان، بیروت.)
همانطور که در این سخن امامصادقمیبینیم، شرط دیگر بیدار شدن، علاوه بر خواندن این آیه آن است که خود شخص هم ارادة برخاستن از خواب را داشته باشد; مثلاً اگر کسی دوست داشته باشد که نیم ساعت قبل از اذان برای خواندن قرآن و نماز شب برخیزد، امّا خوابش ببرد، با خواندن این آیه پیش از خوابیدن و ارادة برخاستن در ساعت معین، خداوند برایش حالتی پیش میآورد که در آن ساعت بیدار شود.
eporsesh.com
- [سایر] می گویند اگر وقت خواب به بالشت خود بگویید که چه ساعتی می خواهید از خواب بیدار شوید بیدار می شوید. در این صورت علت اصرار اسلام بر خواندن آیه آخر سوره کهف چیست؟
- [آیت الله نوری همدانی] با توجه به آیه 13 سوره مبارکه کهف به نظر حضرت عالی بیان فرمائید آیا اصحاب کهف از نظر سنّی جوان بوده اند یا پیر؟
- [سایر] تفسیر لفظ «کلمات» در آیه 109 سوره کهف چیست؟
- [سایر] چند باغ در بهشت وجود دارد؟ یک باغ که در سورههای: زمر آیه 73، سوره فصلت آیه 30، سوره حدید آیه 21، سوره نازعات آیه 41؛ آمده است یا زیادتر که در سورههای: کهف آیه 31، سوره حج آیه 23، سوره فاطر آیه 33 آمده است؟
- [سایر] معنای دقیق آیه 41، سوره مبارکه حجر چیست؟ آیا در این آیه خداوند متعال نیت شیطان را تحسین میکند؟
- [سایر] نظر قرآن درباره نزول سوره "اسرأ" چیست؟
- [سایر] علت لعنت کردن همکیشان به یکدیگر، در آیه 38 سوره اعراف چیست؟
- [سایر] بر اساس آیه 33 سوره کهف که می¬فرماید قبور را مسجد قرار ندهید، آیا می¬توان گفت نماز خواندن در کنار مرقد ائمه که گاهی مزار ایشان در طرف قبله نمازگزار نیز واقع می¬شود، اشکال دارد؟
- [سایر] شأن نزول دو آیه آخر سوره حجر چیست؟
- [سایر] لطفا آیه آخر سوره ضحی را برایم شرح دهید.
- [آیت الله وحید خراسانی] مستحب است که بر بالین محتضر سوره مبارکه یس و صافات و احزاب و ایه الکرسی و ایه پنجاه و چهارم از سوره اعراف و سه ایه اخر سوره بقره بلکه هر چه از قران ممکن است بخوانند
- [آیت الله بروجردی] اگر در حال سجده از خواب بیدار شود و شک کند که در سجدهی آخر نماز است یا در سجدهی شکر، باید آن نماز را دوباره بخواند.
- [آیت الله وحید خراسانی] مستحب است که بر بالین محتضر سوره مبارکه یس و صافات و احزاب و ایه الکرسی و ایه پنجاه و چهارم از سوره اعراف و سه ایه اخر سوره بقره بلکه هر چه از قران ممکن است بخوانند
- [آیت الله نوری همدانی] مستحب است برای راحت شدن محتضر بر بالین او سوره مبارکة یس و الصافات و آیه الکرسی و آیه پنجاه و چهارم ازو سورة اعراف و سه آیه آخر سوره بقره بلکه هر چه ازو قرآن ممکن بخوانند .
- [آیت الله سبحانی] مستحب است برای راحت شدن محتضر بر بالین او سوره مبارکه یس و الصافات و احزاب و آیة الکرسی و آیه پنجاه و چهارم از سوره اعراف (إنَّ ربَّکُمُ اللهُ الّذی خَلَقَ السموات و الارض) تا آخر، و سه آیه آخر سوره بقره بلکه هرچه از قرآن ممکن است بخوانند.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] مستحب است برای راحت شدن محتضر بر بالین او سوره مبارکه یس، و الصافات و احزاب و آیة الکرسی و آیه پنجاه و چهارم از سوره اعراف یعنی آیه اِنَّ رَبَّکُمُ اللهُ الَّذی خَلَقَ السَّماواتِ... و سه آیه آخر سوره بقره بلکه هرچه از قرآن ممکن است بخوانند.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر اشتباها مشغول خواندن سوره ای شود که سجده واجب دارد؛ چنانچه پیش از رسیدن به آیه سجده بفهمد؛ باید آن سوره را رها کند و سوره دیگر بخواند و اگر بعد از خواندن آیه سجده بفهمد؛ احتیاطا به سجده اشاره نموده و سوره را تمام کند و بعد از نماز باید سجده آن را به جا آورد.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر اشتباهاً مشغول خواندن سوره ای شود که سجده واجب دارد چنانچه پیش از رسیدن به آیه سجده بفهمد باید آن سوره را رها کند و سوره دیگر بخواند و اگر بعد از خواندن آیه سجده بفهمد باید در بین نماز بنابر احتیاط با اشاره، سجده آن را بجا آورد و به همان سوره که خوانده می تواند اکتفا نماید.
- [آیت الله نوری همدانی] اگر اشتباهاً ، مشغول خواندن سوره ای شود که سجدة واجب دارد ، چنانچه پیش از رسیدن به آیة سجده بفهمد ، باید آن سوره را رها کند و سورة دیگر بخواند و اگر بعد از خواندن آیة سجده بفهمد ، به همان سوره که خواند ، اکتفا نماید و بعد از نماز ، سجدة آن را به جا آورد .
- [آیت الله خوئی] مستحب است در رکعت اول پیش از خواندن حمد بگوید:" اعوذ بالله من الشیطان الرجیم" و در رکعت اول و دوم نماز ظهر و عصر" بسم الله" را بلند بگوید و حمد و سوره را شمرده بخواند و در آخر هر آیه وقف کند، یعنی آن آیه را به آیه بعد نچسباند، و در حال خواندن حمد و سوره به معنای آیه توجه داشته باشد. اگر نماز را به جماعت میخواند بعد از تمام شدن حمد امام، و اگر فرادا میخواند، بعد از تمام شدن حمد امام، و اگر فرادی میخواند بعد از آنکه حمد خودش تمام شد بگوید:" الحمد لله رب العالمین". بعد از خواندن سوره" قل هو الله احد" یک یا دو یا سه مرتبه" کذلک الله ربی" یا سه مرتبه" کذلک الله ربنا" بگوید، و بعد از خواندن سوره کمی صبر کند بعد تکبیر پیش از رکوع را بگوید یا قنوت را بخواند.