نظر شما درباره آیه آخر سورة کهف که گفته می‌شود با خواندن آن می‌توان هر ساعتی که بخواهیم از خواب بیدار شویم چیست‌؟
هدف از نزول قرآن کریم‌، هدایت بشر به سوی کمال واقعی است‌. (بقره‌، 185) در کنار این هدف کلی‌، برخی از سوره‌ها و آیات خواص‌ّ ویژه‌ای دارند. راه آگاهی از این خواص‌ّ احادیث صحیح پیامبر یا امامان معصوم‌: است‌، مانند خواص فراوانی که برای "آیة الکرسی‌" در روایات ذکر شده است‌. یکی از این آیات که اثر خاصی برای آن در روایات ذکر شده است آیة آخر سورة کهف است‌. هر کس آیة آخر از سورة کهف را بخواند، در هر ساعتی که اراده کند، از خواب بیدار می‌شود. دانشمندان اسلامی در این زمینه روایتی را از امام صادق‌7 ذکر کرده‌اند که می‌فرماید: "ما مِن أَحَدٍ یَقرَءُ الکهف عند النوم اِلاّ یتیقظ فی‌الساعة الّتی یریدها; هیچ‌کس نیست که در هنگام خوابیدن‌، آخر سوره کهف را بخواند; مگر آن‌که در همان ساعتی که می‌خواهد، بیدار شود.(مجمع‌البیان‌، طبرسی‌;، ج 6، ص 499، داراحیأ التراث‌، لبنان‌، بیروت‌.) همان‌طور که در این سخن امام‌صادق‌می‌بینیم‌، شرط دیگر بیدار شدن‌، علاوه بر خواندن این آیه آن است که خود شخص هم ارادة برخاستن از خواب را داشته باشد; مثلاً اگر کسی دوست داشته باشد که نیم ساعت قبل از اذان برای خواندن قرآن و نماز شب برخیزد، امّا خوابش ببرد، با خواندن این آیه پیش از خوابیدن و ارادة برخاستن در ساعت معین‌، خداوند برایش حالتی پیش می‌آورد که در آن ساعت بیدار شود. eporsesh.com
عنوان سوال:

نظر شما درباره آیه آخر سورة کهف که گفته می‌شود با خواندن آن می‌توان هر ساعتی که بخواهیم از خواب بیدار شویم چیست‌؟


پاسخ:

هدف از نزول قرآن کریم‌، هدایت بشر به سوی کمال واقعی است‌. (بقره‌، 185) در کنار این هدف کلی‌، برخی از سوره‌ها و آیات خواص‌ّ ویژه‌ای دارند. راه آگاهی از این خواص‌ّ احادیث صحیح پیامبر یا امامان معصوم‌: است‌، مانند خواص فراوانی که برای "آیة الکرسی‌" در روایات ذکر شده است‌. یکی از این آیات که اثر خاصی برای آن در روایات ذکر شده است آیة آخر سورة کهف است‌.
هر کس آیة آخر از سورة کهف را بخواند، در هر ساعتی که اراده کند، از خواب بیدار می‌شود. دانشمندان اسلامی در این زمینه روایتی را از امام صادق‌7 ذکر کرده‌اند که می‌فرماید: "ما مِن أَحَدٍ یَقرَءُ الکهف عند النوم اِلاّ یتیقظ فی‌الساعة الّتی یریدها; هیچ‌کس نیست که در هنگام خوابیدن‌، آخر سوره کهف را بخواند; مگر آن‌که در همان ساعتی که می‌خواهد، بیدار شود.(مجمع‌البیان‌، طبرسی‌;، ج 6، ص 499، داراحیأ التراث‌، لبنان‌، بیروت‌.)
همان‌طور که در این سخن امام‌صادق‌می‌بینیم‌، شرط دیگر بیدار شدن‌، علاوه بر خواندن این آیه آن است که خود شخص هم ارادة برخاستن از خواب را داشته باشد; مثلاً اگر کسی دوست داشته باشد که نیم ساعت قبل از اذان برای خواندن قرآن و نماز شب برخیزد، امّا خوابش ببرد، با خواندن این آیه پیش از خوابیدن و ارادة برخاستن در ساعت معین‌، خداوند برایش حالتی پیش می‌آورد که در آن ساعت بیدار شود.
eporsesh.com





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین