خداوند متعال در قرآن کریم دربارة مؤمنان و صالحان و وعدههایی که به آنها داده، تأکید فراوان دارد از جمله: 1. برای آنها باغهایی از بهشت است که نهرها از زیر درختانش جاری است هر زمان که میوهای از آن، به آنان داده شود، میگویند: "این همان است که قبلاً به ما روزی داده شده بود..."(بقره،25) 2. برای آنان همسران پاک و پاکیزه در بهشت است;(بقره،25) 3. اقامت جاودانه در بهشت; (بقره،25) 4. اجر کامل و بزرگ به آنها داده میشود;(آلعمران،57) 5. مغفرت و رحمت خدا شامل حال آنها میشود;(مائده،9) 6. آنها خوشبخت و عاقبت به خیرند;(رعد،29) 7. آنها در فردوس برین اقامت میگزینند;(کهف،107) 8. محبت آنها را در دلها قرار میدهد;(مریم،96) 9. مؤمنان و صالحان از ظلم و نقصان حقشان نمیترسند;(طه،112) 10. خداوند گناهان آنها را میپوشاند;(عنکبوت،7) 11. خداوند آنها را به سوی نور هدایت میکند;(طلاق،11) و... eporsesh.com
خداوند متعال به کسانی که ایمان آوردهاند و عمل صالح انجام دادهاند چه وعدهای داده است؟
خداوند متعال در قرآن کریم دربارة مؤمنان و صالحان و وعدههایی که به آنها داده، تأکید فراوان دارد از جمله:
1. برای آنها باغهایی از بهشت است که نهرها از زیر درختانش جاری است هر زمان که میوهای از آن، به آنان داده شود، میگویند: "این همان است که قبلاً به ما روزی داده شده بود..."(بقره،25)
2. برای آنان همسران پاک و پاکیزه در بهشت است;(بقره،25)
3. اقامت جاودانه در بهشت; (بقره،25)
4. اجر کامل و بزرگ به آنها داده میشود;(آلعمران،57)
5. مغفرت و رحمت خدا شامل حال آنها میشود;(مائده،9)
6. آنها خوشبخت و عاقبت به خیرند;(رعد،29)
7. آنها در فردوس برین اقامت میگزینند;(کهف،107)
8. محبت آنها را در دلها قرار میدهد;(مریم،96)
9. مؤمنان و صالحان از ظلم و نقصان حقشان نمیترسند;(طه،112)
10. خداوند گناهان آنها را میپوشاند;(عنکبوت،7)
11. خداوند آنها را به سوی نور هدایت میکند;(طلاق،11)
و...
eporsesh.com
- [سایر] محبوبترین سوره در نظر خداوند متعال کدام است؟
- [سایر] امام زمان چه وعدهای به شیعیان در مواجه آنها با سختیها و مصیبتها دادهاند؟
- [سایر] در آیه 155 سوره بقره آمده است که خداوند همه مؤمنان را با ترس، گرسنگی و... می آزماید. این مطلب با آیه 69 سوره مائده که می فرماید مؤمنانی که عمل صالح انجام دهند نه ترسی بر آنان است و نه غمگین خواهند شد ظاهرا اختلاف دارد؟ آیا آرامش روحی رحمت خدا در دنیا و آخرت برای مؤمنان صالح هست یا نه؟
- [سایر] چرا خداوند متعال در قرآن اسم پیامبر اکرمرا یک جا "محمد" و جای دیگر "احمد" ذکر کرده است؟
- [سایر] در کتابی نوشته بود که از آیه 13 از سوره احقاف این نکته را برداشت می کنیم که امنیت تنها در سایه ایمان به خدا و عمل صالح است پس چرا بعضیها با داشتن ایمان و عمل صالح عاری از امنیت هستند مانند بعضی از کشو
- [سایر] چگونه ایمان و عمل صالح سبب ورود به بهشت می شود؟
- [سایر] رابطه بین «حکمت عملی و نظری» در فلسفه با «ایمان و عمل صالح» در قرآن چیست؟
- [آیت الله مظاهری] خداوند متعال در آیه شریفه می فرماید:
- [سایر] چرا خداوند متعال قرآن را نازل کرد؟
- [آیت الله مظاهری] در دعا از خدا خواسته شده است که آنچه مریض زیر آسمان است خدا شفا بدهد، و این دعا شامل دشمنان خدا و کافران نیز میشود، این دعا بهتر است یا دعا به مریضهای مسلمین؟
- [آیت الله شبیری زنجانی] سجده کردن برای غیر خداوند متعال حرام میباشد و بعضی از مردم که مقابل قبر امامان پیشانی را به زمین میگذارند، اگر برای شکر خداوند متعال باشد اشکال ندارد وگرنه حرام است. مستحبات و مکروهات سجده
- [آیت الله وحید خراسانی] سجده کردن برای غیر خداوند متعال حرام می باشد و بعضی از مردم که مقابل قبر امامان علیهم السلام پیشانی را بر زمین می گذارند اگر برای شکر خداوند متعال باشد اشکال ندارد وگرنه حرام است
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] سجده کردن برای غیر خداوند متعال حرام می باشد و بعضی از مردم عوام که مقابل قبر امامان پیشانی را به زمین می گذارند اگر برای شکر خداوند متعال باشد؛ اشکال ندارد و گرنه حرام است. مستحبات و مکروهات سجده:
- [امام خمینی] سجده کردن برای غیر خداوند متعال حرام میباشد و بعضی از مردم عوام که مقابل قبر امامان علیهم السلام پیشانی را به زمین می گذارند اگر برای شکر خداوند متعال باشد اشکال ندارد و گرنه حرام است.
- [آیت الله بروجردی] سجده کردن برای غیر خداوند متعال حرام میباشد و بعضی از مردم عوام که مقابل قبر امامان عَلَیْهمُالسَّلَام پیشانی را به زمین میگذارند، اگر برای شکر خداوند متعال باشد اشکال ندارد و گرنه حرام است.
- [آیت الله علوی گرگانی] سجده کردن برای غیر خداوند متعال حرام میباشد وبعضی از مردم عوام که مقابل امامان: پیشانی را به زمین میگذارند، اگر برای شکر خداوند متعال باشد، اشکال ندارد وگرنه حرام است.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . سجده کردن برای غیر خداوند متعال حرام می باشد. و بعضی از مردم که مقابل قبر ائمه: پیشانی را به زمین می گذارند، اگر برای شکر خداوند متعال باشد اشکال ندارد، و گرنه حرام است.
- [آیت الله سیستانی] سجده کردن برای غیر خداوند متعال حرام میباشد ، و بعضی از مردم عوام که مقابل قبر امامان علیهمالسلام پیشانی را به زمین میگذارند اگر برای شکر خداوند متعال باشد ، اشکال ندارد ، و گر نه مشکل است . مستحبّات و مکروهات سجده :
- [آیت الله فاضل لنکرانی] کسی که وضو ندارد، خوب است اسم خداوند متعال را به هر زبانی که نوشته شده باشد مس ننماید.
- [آیت الله وحید خراسانی] خاتمه هرچند هر گناهی بزرگ است چون عظمت و جلال و کبریای خداوند محدود به حدی نیست پس نافرمانی خداوند متعال هم با توجه به این که معصیت خداوند علی عظیم است بزرگ است و روایت شده نظر نکن به انچه معصیت کردی بلکه ببین چه کسی را معصیت کردی ولی در مقایسه گناهان به یکدیگر بعضی بزرگتر و عذاب ان شدیدتر است و بر برخی از گناهان به طور صریح یا ضمنی تهدید و وعید به عذاب و اتش شده و یا در روایات وارده از اهل بیت عصمت علیهم السلام از انها تعبیر به کبیره شده است و به مقتضای ایه کریمه ان تجتنبوا کبایر ما تنهون عنه نکفر عنکم سییاتکم اگر دوری کنید از گناهان کبیره ای که نهی شده اید از ان می پوشانیم از شما بدیها و سییات شما را اجتناب از انها موجب امرزش گناهان دیگر است و بعضی از فقهاء اعلی الله مقامهم انها را تا هفتاد و بعضی بیشتر از ان شمرده اند و قسمتی از انها که بیشتر مورد ابتلاست ذکر می شود شرک و کفر به خداوند متعال که با هیچ گناه کبیره ای قابل قیاس نیست یاس و ناامیدی از روح و رحمت خداوند متعال امن از مکر خداوند متعال قسم دروغ به خداوند متعال انکار انچه خداوند نازل فرموده است محاربه با اولیای خداوند متعال محاربه با خدا و رسول به قطع طریق و افساد در زمین حکم به غیر انچه خداوند نازل فرموده است دروغ بستن بر خدا و رسول و اوصیا منع از ذکر خداوند در مساجد و سعی در خراب کردن انها منع زکاتی که واجب است تخلف از جهاد واجب فرار از جنگ مسلمین با کفار اضلال گمراه کردن از راه خداوند متعال اصرار بر گناهان صغیره ترک عمدی نماز و سایر واجبات الهیه ریا اشتغال به لهو مانند غنا و تار زدن ولایت ظالم اعانه کمک کردن ظالم شکستن عهد و قسم تبذیر فاسد کردن مال و بیهوده خرج کردن ان اسراف شرب خمر سحر ظلم غنا عقوق والدین اذیت و بدرفتاری با پدر و مادر قطع رحم لواط زنا نسبت دادن زنا به زن محصنه قیادت جمع کردن بین مرد و زن به زنا یا دو مرد به لواط دزدی ربا خوردن سحت خوردن حرام مانند بهای خمر و اجرت زن زناکار و رشوه ای که حاکم برای حکم می گیرد کم فروشی غش مسلمین خوردن مال یتیم به ظلم شهادت دادن به ناحق کتمان شهادت اشاعه فاحشه و گناه بین مومنین فتنه سخن چینی کردن که موجب تفرقه بین مومنین شود ناسزا گفتن به مومن و اهانت به مومن و ذلیل کردن او بهتان بر مومن تهمت زدن به مومن غیبت و ان ذکر عیب مستور و پوشیده مومن در غیاب او است چه ان عیب را به گفتار بیان کند یا به رفتار بفهماند هرچند در اظهار عیب مومن قصد اهانت و هتک حیثیت نداشته باشد و اگر به قصد اهانت عیب مومن را اظهار نماید دو گناه مرتکب شده است