در کتابی نوشته بود که از آیه 13 از سوره احقاف این نکته را برداشت می کنیم که امنیت تنها در سایه ایمان به خدا و عمل صالح است پس چرا بعضیها با داشتن ایمان و عمل صالح عاری از امنیت هستند مانند بعضی از کشو
در کتابی نوشته بود که از آیه 13 از سوره احقاف این نکته را برداشت می کنیم که امنیت تنها در سایه ایمان به خدا و عمل صالح است پس چرا بعضیها با داشتن ایمان و عمل صالح عاری از امنیت هستند مانند بعضی از کشو تبیین دقیق این موضوع نیازمند بررسی مفهوم و ابعاد امنیت و روش های تأمین آن از منظر قرآن کریم و آیات متعدد آن است . از منظر قرآن کریم هر کدام از ابعاد امنیت، ریشه در ایمان و اعتقاد معنوی و الهی انسان ها دارد و هرگونه ناامنی از کفر و ظلم سرچشمه می گیرد. در حقیقت بستر اساسی مقوله امنیت در قلمروهای فردی، اجتماعی، فرهنگی، اخلاقی، نظامی و اعتقادی از نظر قرآن کریم، ایمان به حیات اخروی و جاودانه است که آثار خود را در تهذیب و تربیت فرد و جامعه گذاشته و آنها را برای رویارویی با انواع ناامنی ها آماده می کند . همانگونه که آیه مذکور می فرماید : (إِنَّ الَّذِینَ قَالُوا رَبُّنَا اللَّهُ ثُمَّ اسْتَقَامُوا فَلَا خَوْفٌ عَلَیهِمْ وَلَا هُمْ یحْزَنُونَ) یعنی محققا کسانی که گفتند پروردگار ما خداست‌سپس ایستادگی کردند بیمی بر آنان نیست و غمگین نخواهند شد.( سوره احقاف ، آیه 13 )بدیهی است هرچند ایمان به خدا استقامت و پایداری در آن موجبات آرامش روانی مومنین را به عنوان مهمترین مقوله امنیت فراهم می سازد . اما در کنار آن تأمین امنیت خصوصاً در ابعاد مختلف اجتماعی و نظامی و... نیازمند سازوکارهای مختلفی است که در آیات متعدد قرآن و سایر آموزه های اسلامی بر آنها تاکید شده است . نظیر ؛ ضرورت تشکیل حکومت اسلامی توسط افراد صالح و واجد شرایط ، لزوم قانونگذاری و مدیریت جامعه بر اساس آموزه های اصیل اسلامی ، تهیه قدرت نظامی و سایر سازکارهای لازم ، مجازات قانونشکنان و متخلفان ، سرکوب و ایستادگی در مقابل دشمنان داخلی و خارجی و...که همه در تامین امنیت فردی و اجتماعی و ابعاد مختلف آن نقش دارند . بر این اساس اگر مشاهده می شود بعضی افراد مسلمان یا جوامع اسلامی در تامین ابعاد مختلف امنیتی با آسیب ها و نواقصی روبرو هستند ، چرائی آن را باید در فقدان اصول و مولفه های تامین کننده امنیت از دیدگاه قرآن جستجو کرد . جهت مطالعه بیشتر رک : 1. امنیت در قرآن، علیرضا اسلامی ، فصلنامه تخصصی علوم سیاسی ، ش 33 . 2 . امنیت و حوزه های آن در قرآن کریم ، محمد آصف عطایی ، سایت باگاه اندیشه . 3 . امنیت و ساز و کارهای تأمین آن در قرآن ، اخوان کاظمی، بهرام ، ویژه نامه همایش بین المللی قرآن کریم و مسائل جامعه معاصر . (لوح فشرده پرسمان، اداره مشاوره نهاد رهبری، کد: 50/100102031)
عنوان سوال:

در کتابی نوشته بود که از آیه 13 از سوره احقاف این نکته را برداشت می کنیم که امنیت تنها در سایه ایمان به خدا و عمل صالح است پس چرا بعضیها با داشتن ایمان و عمل صالح عاری از امنیت هستند مانند بعضی از کشو


پاسخ:

در کتابی نوشته بود که از آیه 13 از سوره احقاف این نکته را برداشت می کنیم که امنیت تنها در سایه ایمان به خدا و عمل صالح است پس چرا بعضیها با داشتن ایمان و عمل صالح عاری از امنیت هستند مانند بعضی از کشو

تبیین دقیق این موضوع نیازمند بررسی مفهوم و ابعاد امنیت و روش های تأمین آن از منظر قرآن کریم و آیات متعدد آن است . از منظر قرآن کریم هر کدام از ابعاد امنیت، ریشه در ایمان و اعتقاد معنوی و الهی انسان ها دارد و هرگونه ناامنی از کفر و ظلم سرچشمه می گیرد. در حقیقت بستر اساسی مقوله امنیت در قلمروهای فردی، اجتماعی، فرهنگی، اخلاقی، نظامی و اعتقادی از نظر قرآن کریم، ایمان به حیات اخروی و جاودانه است که آثار خود را در تهذیب و تربیت فرد و جامعه گذاشته و آنها را برای رویارویی با انواع ناامنی ها آماده می کند .
همانگونه که آیه مذکور می فرماید : (إِنَّ الَّذِینَ قَالُوا رَبُّنَا اللَّهُ ثُمَّ اسْتَقَامُوا فَلَا خَوْفٌ عَلَیهِمْ وَلَا هُمْ یحْزَنُونَ) یعنی محققا کسانی که گفتند پروردگار ما خداست‌سپس ایستادگی کردند بیمی بر آنان نیست و غمگین نخواهند شد.( سوره احقاف ، آیه 13 )بدیهی است هرچند ایمان به خدا استقامت و پایداری در آن موجبات آرامش روانی مومنین را به عنوان مهمترین مقوله امنیت فراهم می سازد . اما در کنار آن تأمین امنیت خصوصاً در ابعاد مختلف اجتماعی و نظامی و... نیازمند سازوکارهای مختلفی است که در آیات متعدد قرآن و سایر آموزه های اسلامی بر آنها تاکید شده است . نظیر ؛ ضرورت تشکیل حکومت اسلامی توسط افراد صالح و واجد شرایط ، لزوم قانونگذاری و مدیریت جامعه بر اساس آموزه های اصیل اسلامی ، تهیه قدرت نظامی و سایر سازکارهای لازم ، مجازات قانونشکنان و متخلفان ، سرکوب و ایستادگی در مقابل دشمنان داخلی و خارجی و...که همه در تامین امنیت فردی و اجتماعی و ابعاد مختلف آن نقش دارند .
بر این اساس اگر مشاهده می شود بعضی افراد مسلمان یا جوامع اسلامی در تامین ابعاد مختلف امنیتی با آسیب ها و نواقصی روبرو هستند ، چرائی آن را باید در فقدان اصول و مولفه های تامین کننده امنیت از دیدگاه قرآن جستجو کرد .
جهت مطالعه بیشتر رک :
1. امنیت در قرآن، علیرضا اسلامی ، فصلنامه تخصصی علوم سیاسی ، ش 33 .
2 . امنیت و حوزه های آن در قرآن کریم ، محمد آصف عطایی ، سایت باگاه اندیشه .
3 . امنیت و ساز و کارهای تأمین آن در قرآن ، اخوان کاظمی، بهرام ، ویژه نامه همایش بین المللی قرآن کریم و مسائل جامعه معاصر . (لوح فشرده پرسمان، اداره مشاوره نهاد رهبری، کد: 50/100102031)





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین