چرا در قرآن،انسان را عجول و بخیل خوانده است؟ آیا این به معنای تبرئه انسان از گناهکاری نیست؟
آنچه از ظاهر آیات کریمه قرآن به دست می‌آید، این است که انسان طبعاً عجول و بخیل است، ولی می‌تواند با عمل به دستورهای سازنده اسلام، خویشتن را تربیت کند و نفس خویش را از دو صفت ناپسند بپیراید.حقیقت، کار تربیت دینی است که انسان را یاری دهد تا از طبیعت‌ها و طبیعی‌هایش صفتهای ناپسندش دور شود. فاصله چون انسان از صفات ناپسند خویش دوری گزیند، صفات نیکش نمود می‌یابد و به سوی کمال گام بر می‌دارد. درباره صفت بخل نیز باید بگوئیم. این حالت نیز در موردی اشاره به طبع دست نخورده آدمی است که همه چیز را برای خود می‌خواهد، اما با تربیت دینی و درک ارزش اتفاق و ایثار و توشه اندوزی برای آخرت، از بخل فاصله می‌گیرد و گاهی در قرآن برای محاکمه انسان است که می‌فرماید: اگر تمام عالم در دست شما بود. eporsesh.com
عنوان سوال:

چرا در قرآن،انسان را عجول و بخیل خوانده است؟ آیا این به معنای تبرئه انسان از گناهکاری نیست؟


پاسخ:

آنچه از ظاهر آیات کریمه قرآن به دست می‌آید، این است که انسان طبعاً عجول و بخیل است، ولی می‌تواند با عمل به دستورهای سازنده اسلام، خویشتن را تربیت کند و نفس خویش را از دو صفت ناپسند بپیراید.حقیقت، کار تربیت دینی است که انسان را یاری دهد تا از طبیعت‌ها و طبیعی‌هایش صفتهای ناپسندش دور شود. فاصله چون انسان از صفات ناپسند خویش دوری گزیند، صفات نیکش نمود می‌یابد و به سوی کمال گام بر می‌دارد.
درباره صفت بخل نیز باید بگوئیم. این حالت نیز در موردی اشاره به طبع دست نخورده آدمی است که همه چیز را برای خود می‌خواهد، اما با تربیت دینی و درک ارزش اتفاق و ایثار و توشه اندوزی برای آخرت، از بخل فاصله می‌گیرد و گاهی در قرآن برای محاکمه انسان است که می‌فرماید: اگر تمام عالم در دست شما بود.
eporsesh.com





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین