آیاتی که بیانگر مقام و موقعیت حضرت زهرا (سلام الله علیها) هستند کدامند؟
برخی از آیات را که در حقّ او وارد شده است مطرح می‌کنیم: 1 . سوره کوثر خدا به پیامبر خطاب می‌کند که ما به تو (کوثر) دادیم، چنان که می‌فرماید: (إنّا أَعْطَیْناکَ الکَوثَر فَصَلِّ لِرَبِّکَ وَانْحَر إِنَّ شانِئَکَ هُوَ الأبْتَر) [ما به تو کوثر اعطا کردیم، پس برای پروردگارت نماز بخوان و قربانی کن، بدرستی که دشمن تو ابتر است.] مفسران در مصداق (کوثر) که به معنی (خیر کثیر) است اقوالی دارند، ولی قول روشن همان است که بگوییم مراد فرزندان زیادی است که خدا به پیامبر از طریق حضرت زهرا(س) لطف فرموده است و شاهد این گفتار آخر سوره است که می‌فرماید: ای رسول گرامی‌دشمن تو (ابتر) است، فخر رازی در تفسیر سوره (کوثر) می‌گوید این خبر غیبی قرآن تحقق پذیرفته است، زیرا اموی ها و عباسی ها در کشتن فرزندان زهرا (س) دریغ نکردند مع الوصف شرق و غرب عالم از نسل زهرا مالا مال است،. 2 . آیه تطهیر (إِنَّما یُریدُ الله لِیُذْهِبَ عَنْکُمُ الرِّجْس أَهْل البَیْت وَ یُطَهِّرکُمْ تَطْهیراً) احزاب/33 [همانا خداوند اراده کرده است تا رجس و پلیدی را از شما اهل بیت ببرد و شما را پاک کند پاک کردنی.] این آیه درباره زهرا (س) و دو فرزندش حسن و حسین(ع) و همسر گرامی‌و پدر بزرگوارش نازل شده است و مقصود از اهل بیت، بیت وحی و نبوت است. روایات زیادی گواهی می‌دهند که پیامبر هر چهار نفر را به همراه خود زیر کسایی قرار داد و این آیه را تلاوت کرد و فرمود: خدایا برای هر پیامبر اهل بیتی است و اینها اهل بیت من هستند. 3-آیة مباهله (فَقُلْ تَعالَوا نَدْعُ أَبْناءَ نا وَأَبْنائَکُمْ وَ نِسائَنا وَنِسائکُم وَ أَنْفُسنا وَأَنفُسکُم) آل عمران/ 61 [پس بگو بیایید بخوانیم (بیاوریم) فرزندان ما را و فرزندان شما را، زنانمان را و زنانتان را و نفسهایتان را (کسانی که جان ما و شما هست)… .] www.eporsesh.com
عنوان سوال:

آیاتی که بیانگر مقام و موقعیت حضرت زهرا (سلام الله علیها) هستند کدامند؟


پاسخ:

برخی از آیات را که در حقّ او وارد شده است مطرح می‌کنیم:
1 . سوره کوثر
خدا به پیامبر خطاب می‌کند که ما به تو (کوثر) دادیم، چنان که می‌فرماید:
(إنّا أَعْطَیْناکَ الکَوثَر فَصَلِّ لِرَبِّکَ وَانْحَر إِنَّ شانِئَکَ هُوَ الأبْتَر)
[ما به تو کوثر اعطا کردیم، پس برای پروردگارت نماز بخوان و قربانی کن، بدرستی که دشمن تو ابتر است.]
مفسران در مصداق (کوثر) که به معنی (خیر کثیر) است اقوالی دارند، ولی قول روشن همان است که بگوییم مراد فرزندان زیادی است که خدا به پیامبر از طریق حضرت زهرا(س) لطف فرموده است و شاهد این گفتار آخر سوره است که می‌فرماید: ای رسول گرامی‌دشمن تو (ابتر) است، فخر رازی در تفسیر سوره (کوثر) می‌گوید این خبر غیبی قرآن تحقق پذیرفته است، زیرا اموی ها و عباسی ها در کشتن فرزندان زهرا (س) دریغ نکردند مع الوصف شرق و غرب عالم از نسل زهرا مالا مال است،.
2 . آیه تطهیر
(إِنَّما یُریدُ الله لِیُذْهِبَ عَنْکُمُ الرِّجْس أَهْل البَیْت وَ یُطَهِّرکُمْ تَطْهیراً) احزاب/33
[همانا خداوند اراده کرده است تا رجس و پلیدی را از شما اهل بیت ببرد و شما را پاک کند پاک کردنی.]
این آیه درباره زهرا (س) و دو فرزندش حسن و حسین(ع) و همسر گرامی‌و پدر بزرگوارش نازل شده است و مقصود از اهل بیت، بیت وحی و نبوت است.
روایات زیادی گواهی می‌دهند که پیامبر هر چهار نفر را به همراه خود زیر کسایی قرار داد و این آیه را تلاوت کرد و فرمود: خدایا برای هر پیامبر اهل بیتی است و اینها اهل بیت من هستند.
3-آیة مباهله
(فَقُلْ تَعالَوا نَدْعُ أَبْناءَ نا وَأَبْنائَکُمْ وَ نِسائَنا وَنِسائکُم وَ أَنْفُسنا وَأَنفُسکُم) آل عمران/ 61
[پس بگو بیایید بخوانیم (بیاوریم) فرزندان ما را و فرزندان شما را، زنانمان را و زنانتان را و نفسهایتان را (کسانی که جان ما و شما هست)… .]
www.eporsesh.com





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین