با توجه به منابع اسلامی همة آنچه که جزء مادیات هستند و مربوط به دنیا میباشند، مورد مذمت قرار نگرفتند مثلا در قرآن آمده (قل من حرم زینة الله التی اخرج لعباده)[1] بگو چه کسی زینتهای الهی را که برای بندگان خود آفریده حرام کرده است، با این که در نهج البلاغه داریم زمانی که حضرت امیر علیهالسلام شنید مردی دنیا را مذمت میکند، به او خطاب مینماید که: چرا دنیا را نکوهش میکنید؟ تو خودت مغرور دنیا شدی و گول خوردی در حالی که دنیا: ...دار موعظة لمن اتعظ بها، مسجد احباء الله و مصلی ملائکة الله...)[2] دنیا محل اندرز است برای آن که از آن اندرز گیرد، و مسجد دوستان خداست، و نمازگاه فرشتهگان الهی است... ، در صورتی که دنیا یکی از بزرگترین مظاهر مادی است، با توجه به دستورات دینی، آن چه که نکوهش شده دلبستگی به مادیات است نه صرف داشتن پول و طلا و زمین و امثال اینها که اگر کسی اموالی داشته باشد و آن را از راه حلال بدست بیاورد و در راه حلال مصرف کند این کار جز سعادت دنیا و آخرت چیز دیگری نیست، از طرف دیگر امامان معصوم علیهم السلام دستور ندادند که گنبدهای آنان را کسی طلا کاری کند بلکه این عشق و علاقة شیعیان و طرفداران امامان هست که آنها را وادار میکند تا با ارزشترین چیزی را که در اختیار دارند در راه معشوقشان مصرف کنند و با این کار ابراز علاقه نمایند. معرفی منابع جهت مطالعه بیشتر: شرح نهج البلاغه، شیخ محمد عبده، ج4، ص 31 و 32. -------------------------------------------------------------------------------- [1] . اعراف/ 12. [2] . عبده، محمد، نهج البلاغه، بیروت، دار المعرفة، ج4، ص 31 و 32.
ما در روایات داریم که طلا جزء مادیات است و باعث مادیگری میشود، پس چرا گنبد بعضی امامان از طلا ساخته میشود؟
با توجه به منابع اسلامی همة آنچه که جزء مادیات هستند و مربوط به دنیا میباشند، مورد مذمت قرار نگرفتند مثلا در قرآن آمده (قل من حرم زینة الله التی اخرج لعباده)[1] بگو چه کسی زینتهای الهی را که برای بندگان خود آفریده حرام کرده است، با این که در نهج البلاغه داریم زمانی که حضرت امیر علیهالسلام شنید مردی دنیا را مذمت میکند، به او خطاب مینماید که: چرا دنیا را نکوهش میکنید؟ تو خودت مغرور دنیا شدی و گول خوردی در حالی که دنیا: ...دار موعظة لمن اتعظ بها، مسجد احباء الله و مصلی ملائکة الله...)[2] دنیا محل اندرز است برای آن که از آن اندرز گیرد، و مسجد دوستان خداست، و نمازگاه فرشتهگان الهی است... ، در صورتی که دنیا یکی از بزرگترین مظاهر مادی است، با توجه به دستورات دینی، آن چه که نکوهش شده دلبستگی به مادیات است نه صرف داشتن پول و طلا و زمین و امثال اینها که اگر کسی اموالی داشته باشد و آن را از راه حلال بدست بیاورد و در راه حلال مصرف کند این کار جز سعادت دنیا و آخرت چیز دیگری نیست، از طرف دیگر امامان معصوم علیهم السلام دستور ندادند که گنبدهای آنان را کسی طلا کاری کند بلکه این عشق و علاقة شیعیان و طرفداران امامان هست که آنها را وادار میکند تا با ارزشترین چیزی را که در اختیار دارند در راه معشوقشان مصرف کنند و با این کار ابراز علاقه نمایند.
معرفی منابع جهت مطالعه بیشتر:
شرح نهج البلاغه، شیخ محمد عبده، ج4، ص 31 و 32.
--------------------------------------------------------------------------------
[1] . اعراف/ 12.
[2] . عبده، محمد، نهج البلاغه، بیروت، دار المعرفة، ج4، ص 31 و 32.
- [آیت الله نوری همدانی] گوسفندی را که برای صدقه یا برای یکی از امامان نذر کردهاند آیا پشم آن و مقداری که چاق میشود جزء نذر است یا خیر؟
- [سایر] آیا شیعیان فقط احادیث دوازده امام خود را معتبر میدانند و روایات صحابه را قبول ندارند؟
- [سایر] شبهه: جایگاه و اعتبار احادیث امامان شیعه، برای شیعیان از قرآن بیشتر است.
- [سایر] شبهه: جایگاه و اعتبار احادیث امامان شیعه، برای شیعیان از قرآن بیشتر است.
- [سایر] شخصی در جزئی از مالش وصیت کرد، ولی مقدار آن را معین نکرده است. در برخی از روایات راه حل های متفاوتی بیان شده است؛ از جمله فرموده اند: منظور از جزء ده قسمت است؛ زیرا خداوند می فرماید: (فَخُذْ أَرْبَعَةً مِّنَ الطَّیْرِ…)، البقرة-260. در روایت دیگر می فرماید: جزء هفت قسمت است چرا که خداوند می فرماید: (لَهَا سَبْعَةُ أَبْوَابٍ لِّکُلِّ بَابٍ مِّنْهُمْ جُزْءٌ مَّقْسُومٌ )، الحجر-44. با توجه به این روایات چگونه می توان جزء وصیت شده را تعیین کرد؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] آیا طلا و زیورآلاتی که بانوان خریداری می کنند جزء مؤونه است؟
- [سایر] آیا قرآن و روایات به تعداد امامان اشاره ای دارند؟
- [سایر] آیا درست است که با وجود فقر مردم، گنبد طلا برای ائمه بسازند؟
- [سایر] عظمت زراره پیش امامان چقدر بوده است؟ آیا همه روایات او را می توان قبول کرد؟
- [سایر] آیا حدیث امامان اثنی عشر توسط اهل سنت نقل شده است؟
- [آیت الله بهجت] هر گاه گوسفند معینی را برای صدقه، یا یکی از امامان نذر کند، پشم و چاقی و آنچه از او متولّد میشود بعد از نذر، جزء نذر خواهد بود.
- [آیت الله جوادی آملی] .معادنی که در اعماق هزاران متری زمین وجود دارد مانند معادن نفت، گاز و مواد معدنی دیگر جزء انفال است و استخراج آنها منوط به اذن امام معصوم(ع) یا ولیّ فقیه است.
- [آیت الله اردبیلی] نمازهای واجب هفت موردند: اوّل:نمازهای یومیّه که نماز جمعه نیز جزء آن است، دوم:نماز آیات، سوم:نماز میّت، چهارم:نماز طواف واجب خانه کعبه، پنجم:نماز قضای پدر که بر پسر بزرگتر واجب است، ششم:نمازی که به واسطه اجاره، نذر، قسم و عهد واجب میشود، هفتم: نماز عید فطر و قربان در زمان حضور امام معصوم علیهالسلام .
- [آیت الله وحید خراسانی] گوسفندی را که برای صدقه یا برای یکی از امامان نذر کرده اند اگر پیش از ان که به مصرف نذر برسد شیر بدهد یا بچه بیاورد مال کسی است که ان را نذر کرده ولی پشم گوسفند و مقداری که چاق می شود جزء نذر است
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] گوسفندی را که برای صدقه یا برای یکی از امامان نذر کرده اند؛ اگر پیش از آنکه به مصرف نذر برسد شیر بدهد یا بچه بیاورد؛ مال کسی است که آن را نذر کرده؛ ولی پشم گوسفند و مقداری که چاق می شود جزء نذر است.
- [آیت الله اردبیلی] اگر گوسفندی را برای صدقه یا برای یکی از امامان نذر کنند، پشم آن و مقداری که چاق میشود جزء نذر است و اگر پیش از آن که به مصرف نذر برسد شیر بدهد یا بچّه بیاورد، آنها را هم باید به مصرف نذر برسانند.
- [آیت الله بروجردی] گوسفندی را که برای صدقه، یا برای یکی از امامان نذر کردهاند، اگر پیش از آن که به مصرف نذر برسد شیر بدهد، یا بچه بیاورد، مال کسیست که آن را نذر کرده، ولی پشم گوسفند و مقداری که چاق میشود جزءِ نذر است.
- [آیت الله مکارم شیرازی] نماز در حرم امامان(علیهم السلام) مستحب است، بلکه در حدیث آمده نماز در حرم مطهر حضرت امیرالمؤمنین(علیه السلام) برابر با دویست هزار نماز است.
- [آیت الله وحید خراسانی] در غسل ارتماسی بنابر احتیاط باید هنگام فرو بردن اول جزء بدن در اب تا اخر جزء نیت غسل داشته باشد
- [آیت الله نوری همدانی] گوسفندی را که برای صدقه ؛ یا برای یکی از امامان نذر کرده اند پشم آن ومقداری که چاق می شود جزء نذراست واگر پیش از آن که به مصرف نذر برسد شیر بدهد یا بچه بیا ورد بنابر احتیاط واجب باید به مصرف نذر برسانند .