چرا انسان برای رسیدن به هدف اصلی آفرینش، نیاز به هدایت انبیا دارد؟
اگر ما بر یک مرکب خیالی و افسانه ای که از امواج نور ساخته شده باشد سوار شویم، و در هر ثانیه سیصد هزار کیلومتر (50 هزار فرسخ) در این فضای بیکران سیر کنیم، بی شک هزاران عمر نوح می خواهد تا بتوانیم تنها گوشه ای از این جهان پهناور و گسترده را تماشا کنیم. این عالم با این وسعت سرسام آورش مسلماً بیهوده آفریده نشده و به طوری که در درس های خداشناسی آموختیم آفرینش این جهان سود و فایده ای به حال خدا ندارد، چرا که او وجودی است از هر نظر کامل و بی نیاز و بی نهایت، او کمبودی ندارد که بخواهد از طریق آفرینش جهان و بشر آن را برطرف سازد.بنابراین نتیجه می گیریم که هدفش این بوده که بر دیگران جود و بخشش کند و سایر موجودات را به تکامل برساند، همچون آفتاب که بر ما زمینیان می تابد بی آن که احتیاج به ما داشته باشد، این تابش آفتاب تنها به سود ماست وگرنه ما چه کاری برای خورشید می توانیم انجام دهیم.از سوی دیگر آیا معلومات ما به تنهایی برای پیمودن راه تکامل و رسیدن به مرحله یک انسان کامل از هر نظر کافی است. ما چه مقدار از اسرار جهان را می دانیم؟ اصلا حقیقت حیات چیست؟این جهان از کی به وجود آمده؟ هیچ کس پاسخ دقیق اینها را نمی داند.تا کی باقی خواهد ماند؟ باز کسی نمی تواند به آن پاسخ بگوید.از نظر زندگی اجتماعی و اقتصادی هر یک از دانشمندان بشر نظریه ای دارند.مثلا گروهی (سرمایه داری) را توصیه می کنند،و گروه دیگری (سوسیالیسم و کمونیسم) را و گروه سومی نه این را می پسندند و نه آن را و هر دو را زیانبار می شمرند.در مسائل دیگر زندگی نیز این گونه اختلاف نظرها میان دانشمندان فراوان است.انسان حیران می شود که در این میان کدام را بپذیرد؟!در این جا، از روی انصاف باید اعتراف کرد که برای رسیدن به هدف اصلی آفرینش یعنی (نمو و تکامل و پرورش انسان در تمام زمینه ها) احتیاج به یک سلسله تعلیمات صحیح و خالی از اشتباه و متّکی به واقعیّات زندگی است، تعلیماتی که بتواند در این راه طولانی برای رسیدن به مقصد اصلی به او کمک کند.و این تنها از طریق علم خدا یعنی وحی آسمانی به وسیله پیامبران حاصل می شود و به همین دلیل خداوندی که ما را برای پیمودن این راه آفریده باید چنین علم و دانشی در اختیار ما بگذارد. منبع:50 درس اصول عقائد برای جوانان آیت الله العظمی مکارم شیرازی ص150
عنوان سوال:

چرا انسان برای رسیدن به هدف اصلی آفرینش، نیاز به هدایت انبیا دارد؟


پاسخ:

اگر ما بر یک مرکب خیالی و افسانه ای که از امواج نور ساخته شده باشد سوار شویم، و در هر ثانیه سیصد هزار کیلومتر (50 هزار فرسخ) در این فضای بیکران سیر کنیم، بی شک هزاران عمر نوح می خواهد تا بتوانیم تنها گوشه ای از این جهان پهناور و گسترده را تماشا کنیم.
این عالم با این وسعت سرسام آورش مسلماً بیهوده آفریده نشده و به طوری که در درس های خداشناسی آموختیم آفرینش این جهان سود و فایده ای به حال خدا ندارد، چرا که او وجودی است از هر نظر کامل و بی نیاز و بی نهایت، او کمبودی ندارد که بخواهد از طریق آفرینش جهان و بشر آن را برطرف سازد.بنابراین نتیجه می گیریم که هدفش این بوده که بر دیگران جود و بخشش کند و سایر موجودات را به تکامل برساند، همچون آفتاب که بر ما زمینیان می تابد بی آن که احتیاج به ما داشته باشد، این تابش آفتاب تنها به سود ماست وگرنه ما چه کاری برای خورشید می توانیم انجام دهیم.از سوی دیگر آیا معلومات ما به تنهایی برای پیمودن راه تکامل و رسیدن به مرحله یک انسان کامل از هر نظر کافی است.
ما چه مقدار از اسرار جهان را می دانیم؟ اصلا حقیقت حیات چیست؟این جهان از کی به وجود آمده؟ هیچ کس پاسخ دقیق اینها را نمی داند.تا کی باقی خواهد ماند؟ باز کسی نمی تواند به آن پاسخ بگوید.از نظر زندگی اجتماعی و اقتصادی هر یک از دانشمندان بشر نظریه ای دارند.مثلا گروهی (سرمایه داری) را توصیه می کنند،و گروه دیگری (سوسیالیسم و کمونیسم) را و گروه سومی نه این را می پسندند و نه آن را و هر دو را زیانبار می شمرند.در مسائل دیگر زندگی نیز این گونه اختلاف نظرها میان دانشمندان فراوان است.انسان حیران می شود که در این میان کدام را بپذیرد؟!در این جا، از روی انصاف باید اعتراف کرد که برای رسیدن به هدف اصلی آفرینش یعنی (نمو و تکامل و پرورش انسان در تمام زمینه ها) احتیاج به یک سلسله تعلیمات صحیح و خالی از اشتباه و متّکی به واقعیّات زندگی است، تعلیماتی که بتواند در این راه طولانی برای رسیدن به مقصد اصلی به او کمک کند.و این تنها از طریق علم خدا یعنی وحی آسمانی به وسیله پیامبران حاصل می شود و به همین دلیل خداوندی که ما را برای پیمودن این راه آفریده باید چنین علم و دانشی در اختیار ما بگذارد.

منبع:50 درس اصول عقائد برای جوانان آیت الله العظمی مکارم شیرازی ص150





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین