اگر ما بر یک مرکب خیالی و افسانه ای که از امواج نور ساخته شده باشد سوار شویم، و در هر ثانیه سیصد هزار کیلومتر (50 هزار فرسخ) در این فضای بیکران سیر کنیم، بی شک هزاران عمر نوح می خواهد تا بتوانیم تنها گوشه ای از این جهان پهناور و گسترده را تماشا کنیم. این عالم با این وسعت سرسام آورش مسلماً بیهوده آفریده نشده و به طوری که در درس های خداشناسی آموختیم آفرینش این جهان سود و فایده ای به حال خدا ندارد، چرا که او وجودی است از هر نظر کامل و بی نیاز و بی نهایت، او کمبودی ندارد که بخواهد از طریق آفرینش جهان و بشر آن را برطرف سازد.بنابراین نتیجه می گیریم که هدفش این بوده که بر دیگران جود و بخشش کند و سایر موجودات را به تکامل برساند، همچون آفتاب که بر ما زمینیان می تابد بی آن که احتیاج به ما داشته باشد، این تابش آفتاب تنها به سود ماست وگرنه ما چه کاری برای خورشید می توانیم انجام دهیم.از سوی دیگر آیا معلومات ما به تنهایی برای پیمودن راه تکامل و رسیدن به مرحله یک انسان کامل از هر نظر کافی است. ما چه مقدار از اسرار جهان را می دانیم؟ اصلا حقیقت حیات چیست؟این جهان از کی به وجود آمده؟ هیچ کس پاسخ دقیق اینها را نمی داند.تا کی باقی خواهد ماند؟ باز کسی نمی تواند به آن پاسخ بگوید.از نظر زندگی اجتماعی و اقتصادی هر یک از دانشمندان بشر نظریه ای دارند.مثلا گروهی (سرمایه داری) را توصیه می کنند،و گروه دیگری (سوسیالیسم و کمونیسم) را و گروه سومی نه این را می پسندند و نه آن را و هر دو را زیانبار می شمرند.در مسائل دیگر زندگی نیز این گونه اختلاف نظرها میان دانشمندان فراوان است.انسان حیران می شود که در این میان کدام را بپذیرد؟!در این جا، از روی انصاف باید اعتراف کرد که برای رسیدن به هدف اصلی آفرینش یعنی (نمو و تکامل و پرورش انسان در تمام زمینه ها) احتیاج به یک سلسله تعلیمات صحیح و خالی از اشتباه و متّکی به واقعیّات زندگی است، تعلیماتی که بتواند در این راه طولانی برای رسیدن به مقصد اصلی به او کمک کند.و این تنها از طریق علم خدا یعنی وحی آسمانی به وسیله پیامبران حاصل می شود و به همین دلیل خداوندی که ما را برای پیمودن این راه آفریده باید چنین علم و دانشی در اختیار ما بگذارد. منبع:50 درس اصول عقائد برای جوانان آیت الله العظمی مکارم شیرازی ص150
اگر ما بر یک مرکب خیالی و افسانه ای که از امواج نور ساخته شده باشد سوار شویم، و در هر ثانیه سیصد هزار کیلومتر (50 هزار فرسخ) در این فضای بیکران سیر کنیم، بی شک هزاران عمر نوح می خواهد تا بتوانیم تنها گوشه ای از این جهان پهناور و گسترده را تماشا کنیم.
این عالم با این وسعت سرسام آورش مسلماً بیهوده آفریده نشده و به طوری که در درس های خداشناسی آموختیم آفرینش این جهان سود و فایده ای به حال خدا ندارد، چرا که او وجودی است از هر نظر کامل و بی نیاز و بی نهایت، او کمبودی ندارد که بخواهد از طریق آفرینش جهان و بشر آن را برطرف سازد.بنابراین نتیجه می گیریم که هدفش این بوده که بر دیگران جود و بخشش کند و سایر موجودات را به تکامل برساند، همچون آفتاب که بر ما زمینیان می تابد بی آن که احتیاج به ما داشته باشد، این تابش آفتاب تنها به سود ماست وگرنه ما چه کاری برای خورشید می توانیم انجام دهیم.از سوی دیگر آیا معلومات ما به تنهایی برای پیمودن راه تکامل و رسیدن به مرحله یک انسان کامل از هر نظر کافی است.
ما چه مقدار از اسرار جهان را می دانیم؟ اصلا حقیقت حیات چیست؟این جهان از کی به وجود آمده؟ هیچ کس پاسخ دقیق اینها را نمی داند.تا کی باقی خواهد ماند؟ باز کسی نمی تواند به آن پاسخ بگوید.از نظر زندگی اجتماعی و اقتصادی هر یک از دانشمندان بشر نظریه ای دارند.مثلا گروهی (سرمایه داری) را توصیه می کنند،و گروه دیگری (سوسیالیسم و کمونیسم) را و گروه سومی نه این را می پسندند و نه آن را و هر دو را زیانبار می شمرند.در مسائل دیگر زندگی نیز این گونه اختلاف نظرها میان دانشمندان فراوان است.انسان حیران می شود که در این میان کدام را بپذیرد؟!در این جا، از روی انصاف باید اعتراف کرد که برای رسیدن به هدف اصلی آفرینش یعنی (نمو و تکامل و پرورش انسان در تمام زمینه ها) احتیاج به یک سلسله تعلیمات صحیح و خالی از اشتباه و متّکی به واقعیّات زندگی است، تعلیماتی که بتواند در این راه طولانی برای رسیدن به مقصد اصلی به او کمک کند.و این تنها از طریق علم خدا یعنی وحی آسمانی به وسیله پیامبران حاصل می شود و به همین دلیل خداوندی که ما را برای پیمودن این راه آفریده باید چنین علم و دانشی در اختیار ما بگذارد.
منبع:50 درس اصول عقائد برای جوانان آیت الله العظمی مکارم شیرازی ص150
- [سایر] رسالت و هدف اصلی قرآن چیست؟ اگر هدایت است، قلمرو این هدایت تا کجاست؟ آموزش شیوه حکومت، فنون تعلیم و تربیت و...؟
- [سایر] هدف از آفرینش انسان چیست؟
- [سایر] هدف از آفرینش انسان کدام است ؟
- [سایر] فلسفه و هدف آفرینش انسان چیست؟
- [سایر] هدف آفرینش جهان و انسان چیست؟
- [سایر] هدف خدا از آفرینش جهان و انسان چه بوده است ؟
- [سایر] هدف خدا از آفرینش جهان و انسان چه بوده است ؟
- [سایر] هدف از آفرینش انسان در این جهان را توضیح دهید ؟
- [سایر] راز خلقت و هدف از آفرینش انسان چیست؟
- [سایر] آیا هدف قرآن فقط هدایت انسان است؟ چرا؟
- [آیت الله مظاهری] میزان کلی در دیه اعضای اصلی انسان این است که هر عضوی که فرد باشد، مانند زبان یا آلت مردانگی، بریدن و از بین بردن آن موجب دیه قتل (هزار مثقال شرعی طلا) است و هر عضو اصلی که جفت باشد، مانند دست و پا و گوش و چشم، بریدن یا از بین بردن جفت آن موجب دیه قتل، و بریدن یا از بین بردن یکی از آنها موجب نصف دیه است.
- [آیت الله اردبیلی] انسان نمیتواند جنسی را که سَلَف خریده پیش از سر رسیدن مدّت تحویل آن بفروشد و بعد از سر رسید مدّت، تا وقتی که آن را تحویل نگرفته است، فروختن آن فقط به خود فروشنده بیاشکال است.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر انسان وصیت کند که چیزی مال کسی باشد و او قبول کند مالک می شود بلکه اظهر آن است که عدم رد وصیت کافی است و نیاز به قبول او نیست.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] سرمایه (یعنی هر چه انسان برای کسب درآمد از آن استفاده می کند مثل زمین کشاورزی، گاو و گوسفند، ماشین سواری یا مغازه و خانه برای اجاره دادن) تا مقداری که انسان برای امرار معاش خود به آن نیاز دارد خمس ندارد و لو از درآمد سال خود یا از پولی تهیه شده که اگر باقی بماند، خمس به آن تعلق می گیرد.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر در بعضی از اعضای وضو مانعی باشد که گاهی آب بخودی خود زیر آن می رسد و گاهی نمی رسد و انسان بعد از وضو شک کند که آب زیر آن رسیده یا نه، چنانچه بداند موقع وضو ملتفت رسیدن آب به زیر آن نبوده باید دوباره وضو بگیرد.
- [آیت الله مظاهری] اگر در بعضی از اعضای وضو مانعی باشد که گاهی آب به خودی خود زیر آن میرسد و گاهی نمیرسد و انسان بعد از وضو شک کند که آب زیر آن رسیده یا نه، گرچه بداند موقع وضو ملتفت رسیدن آب به زیر آن نبوده لازم نیست دوباره وضو بگیرد.
- [آیت الله سیستانی] اگر در بعضی از أعضاء وضو مانعی باشد که گاهی آب بخودی خود زیر آن میرسد و گاهی نمیرسد ، و انسان بعد از وضو شک کند که آب زیر آن رسیده یا نه ، چنانچه بداند موقع وضو ملتفت رسیدن آب به زیر آن نبوده ، احتیاط مستحب آن است که دوباره وضو بگیرد .
- [آیت الله خوئی] اگر در بعضی از اعضاء وضو مانع باشد که گاهی آب به خودی خود زیر آن میرسد، و گاهی نمیرسد، و انسان بعد از وضو شک کند که آب زیر آن رسیده یا نه، چنانچه بداند موقع وضو ملتفت رسیدن آب به زیر آن نبوده، احتیاط واجب آن است که دوباره وضو بگیرد.
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر در بعضی از اعضای وضو مانعی باشد که گاهی آب به خودی خود زیر آن میرسد و گاهی نمیرسد و انسان بعد از وضو شک کند که آب زیر آن رسیده یا نه، چنانچه بداند موقع وضو متوجّه رسیدن آب به زیر آن نبوده، نمیتواند به آن وضو اکتفا کند.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر در بعضی از اعضاء وضو مانعی باشد که گاهی آب به خودی خود زیر آن می رسد و گاهی نمی رسد و انسان بعد از وضو شک کند که آب زیر آن رسیده یا نه؛ چنانچه بداند موقع وضو ملتفت رسیدن آب به زیر آن نبوده؛ احتیاط واجب آن است که دوباره وضو بگیرد.