استعاذه ادب دینی است که خود حضرت حق به ما آموخت . یعنی اینکه قبل از این که به سراغ بسم الله ... بیایید یا وقتی می خواهید قرآن را بخوانید به خدا پناه ببرید . زیرا ممکن است که شیطان عبادت شما را هم خراب بکند ، ممکن است قرآن و نمازی را که شما می خوانید رنگ ریایی به آن بدهد . استعاذه یعنی پناه می برم به خدا از شر شیطان رانده شده . و خداوند می گوید که پناه ببرید . یک موقع زمان جنگ است و مارش جنگ را می زنند و می گویند که به پناهگاه پناه ببرید . من می توانم به پناهگاه بروم یا اینکه در منطقه ی خطر بایستم و بگویم که من به پناهگاه پناه می برم . من وقتی نجات پیدا می کنم که سراسیمه به پناهگاه بروم و دیگران را هم به سمت پناهگاه ببرم . در جامعه ی ما این جوری است که ما منطقه ی خطر را رها نمی کنیم و در عین حال نماز را هم می خوانیم ، استعاذه هم می کنیم ، قرآن هم می خوانیم و روزه را هم می گیریم ولی مناطق لهو و لعب را در مناطق خطر ترک نمی کنیم . نشستن با انسانهایی که افکار شیطانی دارند یا حرفهای شیطانی از دهانشان بیرون می آید را رها نمی کنیم . خدا می فرماید که به پناهگاه پناه ببرید. ما که در حزب شیطان نیستیم ، در این ماه رمضان چقدر با امام زمان (ع ) ارتباط داریم ؟ اگر جوانی بخواهد از جلسات حرام و افکار غیر انسانی یا فضاهای آلوده به امام زمان (ع) پناه ببرد ، آیا خدا دست او را نمی گیرد ؟ ماه مبارک رمضان همه ی ما به میهمان سرای خدا دعوت شده ایم . به تعبیر قرآن شیطان سگ گیرنده ای است که دوست را از دشمن جدا می کند . کسانی که ادعای عشق دروغین با خدا را می کنند و در حرم قرب الهی می آیند و خیمه می زنند ، بیشتر آنها مدعیان دروغین هستند . خدا چطور باید مرز این انسانها را از انسانهای خوب جدا کند ؟ در اینجا شیطان ماموریت پیدا می کند که دوست را از دشمن جدا کند . یکی از ویژگی های ماه مبارک رمضان این است که خدا می خواهد رحمت بالاتری را برای همه فراهم بکند . این صاحبخانه وقتی همه را دعوت کرد اول دستور می دهد که آن سگ را ببندند زیرا میهمانی عمومی دارد . می خواهد که آن سگ کار نداشته باشد که چه کسی به میهمانی می آید و می رود حتی اگر دشمن من باشند یا حتی کسانی که حریم شکستند یا حتی کسانی که زیر چتر شیطان رفته اند .قرآن می فرماید : ای بندگان من ، شما به خودتان ظلم کردید و از رحمت من دور شدید . از رحمت من مایوس نشوید زیرا شما فرزند آدم هستید و خدا همه ی گناهان شما را می بخشد. شما می بیند که در ماه مبارک رمضان آمار جرم جنایات در تمام کشورهای اسلامی به حداقل می رسد . در یوم یبعثون یا وقت معلوم باید گفت که شیطان به خدا گفت که من آن همه عبادت بخاطر دنیا کردم و تو آنرا بی پاسخ نمی گذاری . قرآن می فرماید که من اجر نیکوکاران را ضایع نمی کنم و اجر هیچ کس را ضایع نمی کنم . (اگر عبادت شیطان از سالهای آخرت باشد هر یک روز آن پنجاه هزار سال است . ) شیطان گفت که پاداش عبادت های چند هزار ساله ام را این طور بده که عمر من طولانی بشود تا روز قیامت . چون قیامت و بهشت برای او معنا نداشت و خدا نمی خواست که عبادت های او بی پاسخ بماند و بخاطر همین به او مهلت داد .
استعاذه ادب دینی است که خود حضرت حق به ما آموخت . یعنی اینکه قبل از این که به سراغ بسم الله ... بیایید یا وقتی می خواهید قرآن را بخوانید به خدا پناه ببرید . زیرا ممکن است که شیطان عبادت شما را هم خراب بکند ، ممکن است قرآن و نمازی را که شما می خوانید رنگ ریایی به آن بدهد . استعاذه یعنی پناه می برم به خدا از شر شیطان رانده شده . و خداوند می گوید که پناه ببرید . یک موقع زمان جنگ است و مارش جنگ را می زنند و می گویند که به پناهگاه پناه ببرید . من می توانم به پناهگاه بروم یا اینکه در منطقه ی خطر بایستم و بگویم که من به پناهگاه پناه می برم . من وقتی نجات پیدا می کنم که سراسیمه به پناهگاه بروم و دیگران را هم به سمت پناهگاه ببرم . در جامعه ی ما این جوری است که ما منطقه ی خطر را رها نمی کنیم و در عین حال نماز را هم می خوانیم ، استعاذه هم می کنیم ، قرآن هم می خوانیم و روزه را هم می گیریم ولی مناطق لهو و لعب را در مناطق خطر ترک نمی کنیم . نشستن با انسانهایی که افکار شیطانی دارند یا حرفهای شیطانی از دهانشان بیرون می آید را رها نمی کنیم . خدا می فرماید که به پناهگاه پناه ببرید. ما که در حزب شیطان نیستیم ، در این ماه رمضان چقدر با امام زمان (ع ) ارتباط داریم ؟ اگر جوانی بخواهد از جلسات حرام و افکار غیر انسانی یا فضاهای آلوده به امام زمان (ع) پناه ببرد ، آیا خدا دست او را نمی گیرد ؟
ماه مبارک رمضان همه ی ما به میهمان سرای خدا دعوت شده ایم . به تعبیر قرآن شیطان سگ گیرنده ای است که دوست را از دشمن جدا می کند . کسانی که ادعای عشق دروغین با خدا را می کنند و در حرم قرب الهی می آیند و خیمه می زنند ، بیشتر آنها مدعیان دروغین هستند . خدا چطور باید مرز این انسانها را از انسانهای خوب جدا کند ؟ در اینجا شیطان ماموریت پیدا می کند که دوست را از دشمن جدا کند . یکی از ویژگی های ماه مبارک رمضان این است که خدا می خواهد رحمت بالاتری را برای همه فراهم بکند . این صاحبخانه وقتی همه را دعوت کرد اول دستور می دهد که آن سگ را ببندند زیرا میهمانی عمومی دارد . می خواهد که آن سگ کار نداشته باشد که چه کسی به میهمانی می آید و می رود حتی اگر دشمن من باشند یا حتی کسانی که حریم شکستند یا حتی کسانی که زیر چتر شیطان رفته اند .قرآن می فرماید : ای بندگان من ، شما به خودتان ظلم کردید و از رحمت من دور شدید . از رحمت من مایوس نشوید زیرا شما فرزند آدم هستید و خدا همه ی گناهان شما را می بخشد. شما می بیند که در ماه مبارک رمضان آمار جرم جنایات در تمام کشورهای اسلامی به حداقل می رسد .
در یوم یبعثون یا وقت معلوم باید گفت که شیطان به خدا گفت که من آن همه عبادت بخاطر دنیا کردم و تو آنرا بی پاسخ نمی گذاری . قرآن می فرماید که من اجر نیکوکاران را ضایع نمی کنم و اجر هیچ کس را ضایع نمی کنم . (اگر عبادت شیطان از سالهای آخرت باشد هر یک روز آن پنجاه هزار سال است . ) شیطان گفت که پاداش عبادت های چند هزار ساله ام را این طور بده که عمر من طولانی بشود تا روز قیامت . چون قیامت و بهشت برای او معنا نداشت و خدا نمی خواست که عبادت های او بی پاسخ بماند و بخاطر همین به او مهلت داد .
- [سایر] شیطان در ازلی و ابدی بودن خود را با خداوند شریک می سازد؛ چون از خداوند مهلت خواست تا قیامت به او فرصت دهد و خدا پذیرفت؟
- [سایر] شیطان در ازلی و ابدی بودن خود را با خداوند شریک می سازد؛ چون از خداوند مهلت خواست تا قیامت به او فرصت دهد و خدا پذیرفت؟
- [سایر] وضعیت شیطان در روز قیامت چگونه است؟
- [سایر] خدا از شر بودن شیطان آگاهی داشته است . پس چرا خدا این فرصت را به شیطان داده است تا شر را در دنیا زیاد بکند ؟
- [سایر] استعاذه چیست؟
- [سایر] چرا خداوند درخواست ابلیس مبنی بر فرصت دادن به او تا روز قیامت را پذیرفت؟
- [سایر] آیا شیطان هم در روز قیامت به همراه انسانها مجازات و حسابرسی میشود؟
- [سایر] آیا شیطان هم در روز قیامت به همراه انسانها مجازات و حسابرسی میشود؟
- [سایر] علت استعاذه در قرائت قران چیست؟
- [سایر] آیا از آن رو که خداوند به شیطان تا قیامت مهلت داد، در ازلی و ابدی بودن همانند خداوند است؟
- [آیت الله سیستانی] اگر مأموم موقعی برسد که امام مقداری از تکبیرها را گفته، بعد از آنکه امام به رکوع رفت، باید آنچه از تکبیرها و قنوتها را که با امام نگفته خودش بگوید و رکوع را درک کند، و اگر در هر قنوت یکبار (سبحان الله و الحمد لله) بگوید کافی است، و اگر فرصت نبود فقط تکبیرها را بگوید، و اگر به آن مقدار هم فرصت نبود کافی است متابعت کند و به رکوع برود.
- [آیت الله بهجت] اگر غیر از آب یا ظرفی که استعمال آن حرام است، آب یا ظرف دیگری ندارد، مثلاً آب یا ظرفش غصبی است، باید به جای وضو و غسل تیمم کند. 7 نداشتن فرصت برای وضو یا غسل:
- [آیت الله اردبیلی] (غَصْب) آن است که انسان از روی ظلم بر مال یا حقّ کسی مسلّط شود. غصب از گناهان بزرگ است و غاصب در قیامت به عذاب سخت گرفتار میشود. از حضرت پیامبر اکرم صلیاللهعلیهوآلهوسلم روایت شده است که: (هر کس یک وجب زمین از دیگری را غصب کند، در قیامت آن زمین را از هفت طبقه آن مثل طوق به گردن او میاندازند.)(1)
- [آیت الله سیستانی] آبی که پاک بوده و معلوم نیست نجس شده یا نه ، پاک است ، و آبی که نجس بوده و معلوم نیست پاک شده یا نه ، نجس است .
- [آیت الله اردبیلی] آبی که پاک بوده و معلوم نیست نجس شده یا نه، پاک است و آبی که نجس بوده و معلوم نیست پاک شده یا نه، نجس است.
- [آیت الله خوئی] آبی که پاک بوده و معلوم نیست نجس شده یا نه پاک است، و آبی که نجس بوده و معلوم نیست پاک شده یا نه، نجس است.
- [آیت الله وحید خراسانی] ابی که پاک بوده و معلوم نیست نجس شده یا نه پاک است و ابی که نجس بوده و معلوم نیست پاک شده یا نه نجس است
- [آیت الله وحید خراسانی] ابی که پاک بوده و معلوم نیست نجس شده یا نه پاک است و ابی که نجس بوده و معلوم نیست پاک شده یا نه نجس است
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] آبی که پاک بوده و معلوم نیست نجس شده یا نه پاک است. و آبی که نجس بوده و معلوم نیست پاک شده یا نه نجس است.
- [آیت الله نوری همدانی] آبی که پاک بوده و معلوم نیست نجس شده یا نه پاک است . و آبی که نجس بوده و معلوم نیست پاک شده یا نه ، نجس است .