قرآن کریم می فرماید: (وَ إِذَا الْمَوْؤُدَةُ سُئِلَتْ* بِأَیّ‌ِ ذَنْبٍ قُتِلَتْ؛ پرسند چو زان دخترک زنده به‌گور. به کدامین گناه کشته شده است). (تکویر، 8) نکته قابل توجه آن است که قرآن کریم نمی گوید از قاتلین سوال می کنند بلکه می گوید از این کودکان معصوم سوال می شود که گناهشان چه بوده است که چنین بی رحمانه کشته شدند. گوئی قاتلین ارزش بازپرسی را هم ندارند. مفضل می گوید: (به حضرت صادق علیه السلام عرض کردم: درباره آیه شریفه (و اذا الموده سلئت بای ذنب قتلت) چه می فرمائید؟ حضرت فرمود: ای مفضل به خدا سوگند که مووده (کودک در خاک پنهان شده) محسن است، زیرا او از ما می باشد، این است معنی مؤوده و غیر از این نیست و هر کس غیر از این بگوید او را تکذیب کنید). (بحارالانوار، ج 53، ص 23) در روایت مفضل از قول امام صادق علیه السلام آمده که حضرت فرمود در روز قیامت حضرت خدیجه و فاطمه بنت اسد که جده های محسن می باشند، او را در حالی که خون آلود است با خود می آورند و به همراه آنان جماعتی دیگر و مادرش حضرت فاطمه گریه می کند و فریاد می زند و می گوید این همان روزی است که به شما وعده داده بودند.(انبیاء، 103) جبرئیل از طرف محسن فریاد می زند و می گوید من ستمدیده ام و یاری می جویم رسول خدا محسن را روی دست گرفته او را بالا به سوی آسمان نگه می دارد و می فرماید: (امروز روزی است که هر که بدی انجام داده، در مقابل خود می بیند). و در حدیث مفضل آمده که امام صادق علیه السلام فرمود سپس فاطمه زهرا (س) می ایستد و می گوید خدایا وعده ای که دادی در مورد ظالمین و به غضب در آورندگان و ضاربان من و اذیت کنندگان نسبت به اولادم عملی کن. لازم به ذکر است که این مضمون هم نسبت به قیامت مطرح شده و هم در مورد رجعت و هنگام قیام امام عصر (عج) و جمع بین این دو زمان به اینست که عذاب ادنی و کمتر در هنگام رجعت است و عذاب شدید در قیامت. خلاصه کلام آن که: کسانی که ظلم کردند و افرادی که راضی به این ظلمها بودند و همه افراد مورد خطابند که چرا باید اجازه دهند چنین فجایعی در عالم رخ دهد و انسانیت تا این حد سقوط کند که برای رسیدن به مطامع دنیوی و ریاست چند روزه این فجایع را در حق دختر پیامبر روا دارند تا حدی که فرزند ایشان در اثر ضربات بر پهلوی ایشان سقط شود. آیا این است رعایت دستور محبت ذوی القربی: (قل لاسئلکم علیه اجرا الا الموده فی القربی). در هر صورت همه مسئولند لکن جنایت کاران و قاتلان و ضاربان و نوطئه گران مجازات می شوند. و کسانی که بشنوند و راضی باشند یا سکوت کنند و اعتراضی نداشته باشند نیزشریک جرمند از مردم و انسان ها که سوال می شوند مقصود مردم آن عصر است که شاهد این فجایع بودند و کاری نکردند و با سکوت خود توطئه گران را تایید کردند. porseman.org
قرآن کریم می فرماید: (وَ إِذَا الْمَوْؤُدَةُ سُئِلَتْ* بِأَیِّ ذَنْبٍ قُتِلَتْ؛ پرسند چو زان دخترک زنده بهگور. به کدامین گناه کشته شده است). (تکویر، 8)
نکته قابل توجه آن است که قرآن کریم نمی گوید از قاتلین سوال می کنند بلکه می گوید از این کودکان معصوم سوال می شود که گناهشان چه بوده است که چنین بی رحمانه کشته شدند. گوئی قاتلین ارزش بازپرسی را هم ندارند. مفضل می گوید: (به حضرت صادق علیه السلام عرض کردم: درباره آیه شریفه (و اذا الموده سلئت بای ذنب قتلت) چه می فرمائید؟ حضرت فرمود: ای مفضل به خدا سوگند که مووده (کودک در خاک پنهان شده) محسن است، زیرا او از ما می باشد، این است معنی مؤوده و غیر از این نیست و هر کس غیر از این بگوید او را تکذیب کنید). (بحارالانوار، ج 53، ص 23)
در روایت مفضل از قول امام صادق علیه السلام آمده که حضرت فرمود در روز قیامت حضرت خدیجه و فاطمه بنت اسد که جده های محسن می باشند، او را در حالی که خون آلود است با خود می آورند و به همراه آنان جماعتی دیگر و مادرش حضرت فاطمه گریه می کند و فریاد می زند و می گوید این همان روزی است که به شما وعده داده بودند.(انبیاء، 103) جبرئیل از طرف محسن فریاد می زند و می گوید من ستمدیده ام و یاری می جویم رسول خدا محسن را روی دست گرفته او را بالا به سوی آسمان نگه می دارد و می فرماید: (امروز روزی است که هر که بدی انجام داده، در مقابل خود می بیند).
و در حدیث مفضل آمده که امام صادق علیه السلام فرمود سپس فاطمه زهرا (س) می ایستد و می گوید خدایا وعده ای که دادی در مورد ظالمین و به غضب در آورندگان و ضاربان من و اذیت کنندگان نسبت به اولادم عملی کن.
لازم به ذکر است که این مضمون هم نسبت به قیامت مطرح شده و هم در مورد رجعت و هنگام قیام امام عصر (عج) و جمع بین این دو زمان به اینست که عذاب ادنی و کمتر در هنگام رجعت است و عذاب شدید در قیامت.
خلاصه کلام آن که:
کسانی که ظلم کردند و افرادی که راضی به این ظلمها بودند و همه افراد مورد خطابند که چرا باید اجازه دهند چنین فجایعی در عالم رخ دهد و انسانیت تا این حد سقوط کند که برای رسیدن به مطامع دنیوی و ریاست چند روزه این فجایع را در حق دختر پیامبر روا دارند تا حدی که فرزند ایشان در اثر ضربات بر پهلوی ایشان سقط شود. آیا این است رعایت دستور محبت ذوی القربی: (قل لاسئلکم علیه اجرا الا الموده فی القربی).
در هر صورت همه مسئولند لکن جنایت کاران و قاتلان و ضاربان و نوطئه گران مجازات می شوند. و کسانی که بشنوند و راضی باشند یا سکوت کنند و اعتراضی نداشته باشند نیزشریک جرمند از مردم و انسان ها که سوال می شوند مقصود مردم آن عصر است که شاهد این فجایع بودند و کاری نکردند و با سکوت خود توطئه گران را تایید کردند.
porseman.org
- [سایر] آیا حضرت فاطمه سلام الله علیها شهید شد؟ علت مرگ ایشان و ماجرای سقط حضرت محسن چه بود؟
- [سایر] چه کسی نام محسن را برای طفل در رحم حضرت زهرا (س) انتخاب کرد؟
- [سایر] نظر شیعه در مورد محسن، فرزند حضرت زهرا س و حضرت علی ع چیست؟
- [سایر] چرا حضرت فاطمه(س) فاطمه نامیده شده است؟
- [سایر] حضرت زهرا(س) در آخرت از چه کسانی شفاعت خواهند کرد؟
- [سایر] قاتل حضرت زهرا (سلام الله علیها) کیست؟
- [سایر] چرا حضرت فاطمه معصومه(س) ازدواج نکردند؟
- [آیت الله سبحانی] اگر عاقد بگوید انکحت موکلاتی فاطمه، زهرا، زینب لموکِلی احمد، علی، حسین یعنی قصد دارد فاطمه را به عقد احمد و زهرا به عقد علی و زینب را به عقد حسین درآورد آیا چنین عقدی صحیح است؟
- [سایر] چرا حضرت علی (ع) قبل از حضرت فاطمه در را باز نکرد تا حضرت فاطمه (س) شهید نشود؟
- [سایر] آیا درست است که پیامبر به علت دعوای علی با فاطمه فرمود ( فاطمه بضعه منی)؟
- [آیت الله اردبیلی] اگر شوهر بخواهد خود صیغه طلاق را بخواند، چنانچه اسم زن مثلاً فاطمه باشد، میگوید: (زَوْجَتِی فاطِمَةُ خالَعْتُها عَلی ما بَذَلَتْ، هِیَ طالِقٌ) یعنی: (زنم فاطمه را در مقابل آنچه بخشید طلاق خلع دادم، او رهاست).
- [آیت الله بهجت] اگر شوهر بخواهد صیغه طلاق خُلع را بخواند، چنانچه اسم زن مثلاً فاطمه باشد میگوید: (زَوْجَتِی فاطِمَةُ خالَعْتُها عَلی ما بَذَلَتْ هِی طالِق)؛ یعنی: (زنم فاطمه را طلاق خُلع دادم، او رهاست).
- [آیت الله بروجردی] اگر شوهر بخواهد صیغهی طلاق را بخواند، چنانچه اسم زن مثلاً فاطمه باشد، میگوید:(زَوجَتی فاطِمَةَ خالَعْتُها علی ما بَذَلَتْ هی طالِقٌ). (یعنی زنم فاطمه را طلاق خلع دادم او رها است. )
- [امام خمینی] اگر شوهر بخواهد صیغه طلاق خلع را بخواند، چنانچه اسم زن مثلا فاطمه باشد می گوید: "زوجتی فاطمة خالعتها علی ما بذلت هی طالق" یعنی زنم فاطمه را طلاق خلع دادم او رها است.
- [امام خمینی] طلاق باید به صیغه عربی صحیح خوانده شود و دو مرد عادل آن را بشنوند و اگر خود شوهر بخواهد صیغه طلاق را بخواند و اسم زن او مثلا فاطمه باشد،باید بگوید: "زوجتی فاطمة طالق" زن من فاطمه رها است، و اگر دیگری را وکیل کند،آن وکیل باید بگوید: "زوجة موکلی فاطمة طالق".
- [آیت الله بهجت] اگر شوهر بخواهد صیغه مبارات را بخواند، چنانچه مثلاً اسم زن فاطمه باشد، باید بگوید: (بارَأتُ زَوْجَتِی فاطِمَةَ عَلی مَهرِها فَهِی طالِق)، یعنی: (مبارات کردم زنم فاطمه را در مقابل مهر او، پس او رهاست)، و اگر دیگری را وکیل کند، وکیل باید بگوید: (بارَأْتُ زَوْجَةَ مُوَکِّلی فاطِمَةَ عَلی مَهرِها فَهِی طالِق).
- [آیت الله نوری همدانی] طلاق باید به صیغة عربی صحیح خوانده شود و دو مرد عادل آن را بشنوند و اگر خود شوهر بخواهد صیغة طلاق را بخواند و اسم زن او مثلاً فاطمه باشد باید بگوید : زَوْجَتی فاطِمَهُ طالِقٌ یعنی زن من فاطمه رها است و اگر دیگری را وکیل کند که آن وکیل باید بگوید : زَوْجَهُ مُوَکِلی فاطِمَهُ طالِقٌ .
- [آیت الله سبحانی] طلاق باید به صیغه عربی صحیح خوانده شود و دو مرد عادل آن را بشنوند و اگر خود شوهر بخواهد صیغه طلاق را بخواند و اسم زن او مثلاً فاطمه باشد، باید بگوید: زَوْجَتِی فاطِمَهُ طالِق یعنی زن من فاطمه رها است و اگر دیگری را وکیل کند آن وکیل باید بگوید: زَوْجَةُ مَوَکِّلِی فاطِمَةُ طالِق.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] طلاق باید به صیغه عربی صحیح و به کلمه (طالق) خوانده شود و دو مرد عادل آن را بشنوند و اگر خود شوهر بخواهد صیغه طلاق را بخواند و اسم زن او مثلا فاطمه باشد باید بگوید: (زَوْجَتی فاطِمَة طالقٌ); یعنی: زن من فاطمه رها است و اگر دیگری را وکیل کند آن وکیل باید بگوید: (زَوْجَةُ مُوکِّلِی فاطِمَةُ طالِقٌ).
- [آیت الله بروجردی] طلاق باید به صیغهی عربی صحیح خوانده شود و دو مرد عادل آن را بشنوند و اگر خود شوهر بخواهد صیغهی طلاق را بخواند و اسم زن او مثلاً فاطمه باشد، باید بگوید:(زَوْجَتی فاطِمَةَ طالِقٌ)؛ یعنی:زن من فاطمه رهاست و اگر دیگری را وکیل کند، آن وکیل باید بگوید:(زَوْجَةَ مُوَکِّلِی فاطِمَةَ طالِقٌ).