چرا خداوند اعتقاد به روز قیامت را تأکید می کند و مرتباً به آن تذکّر می دهد؟
اگر ما قرآن را کتاب تربیت و تهذیب و برنامهء زندگی انسان بدانیم که این چنین است , جواب سؤال , خود به خود روشن می شود. مسئلهء اعتقاد به روز باز پسین , مسئله کوچکی نیست که بتوان به سادگی ازآن گذشت . جهان آخرت , هدف و منزل اصلی انسان است و این جهان به مانند کاروان سرایی است که مسافران , چند روزی در بین راه در آن اطراق و استراحت می کنند, اما این منزل گاهِ موقت , نقش اساسی در آن منزل گاه دائمی را دارد که در حقیقت , زندگیِ دنیا, گر چه موقت و کوتاه است , اما جهان دیگر, دائمی و بسیارمهم است . در حقیقت دنیا و آخرت , دو روی یک سکّه است و اعمال و کردار ما در این جهان , عکس العمل جاودانه دارد ; لذا تذکر این مطلب برای انسان بسیار مهم و اساسی است که هماره انسان متوجه باشد در دنیا,آخرت خود را می سازد و حواسّش را جمع کند که نتیجه و عکس العمل کردار این دنیا, به ضرر و خسران انسان نینجامد. اگر انسان بکوشد با تهذیب نفس و کمالات انسانی و تعدیل صفات اخلاقی , ملکات خوبی را کسب کند و بااعمال و رفتار خود, وظایف خود را نسبت به خدا و بندگان خدا, آن چنان که باید و شاید انجام دهد, نتیجه وبازتاب خود آن را خواهد دید: کمی خوبی کند, آن را می بیند و هر کس به اندازهء کمی بدی کند, آن را می بیند>. بهشت های پرنعمت در انتظار آنان است >. و چون طبیعت انسان , فراموش کار و ظلوم و جهول است , تذکر این مطلب مهم , لازم و ضروری است تاانسان را از غفلت به در آورد و متوجه خود سازد; لذا در قرآن متجاوز از 1200آیه دربارهء جهان آخرت آمده واین , حاکی از اهمیت مسئله است . ذکر چند آیه لازم به نظر می رسد: باشید و هر کس باید منتظر پیش فرستاده های خود باشد. تقوای الهی را مراعات کنید. همانا خداوند به کارهای شماآگاهی دارد و مانند کسانی که خدا را فراموش کردند نباشید, که در نتیجه خود را فراموش کردند. آنان فاسقان اند>. در سورهء قارعه می فرماید: پروانه های پراکنده خواهند بود و کوه ها مانند پشم رنگین حلاّجی شده می گردد, امّا کسی که در آن روز ترازوی اعمالش سنگین است , زندگی خوشنود کننده ای خواهد بود و امّا کسی که ترازوی اعمالش سبک باشد, جایگاهش دوزخ است .تو چه می دانی که دوزخ چیست ؟ آتشی است سوزان !>. www.eporsesh.com
عنوان سوال:

چرا خداوند اعتقاد به روز قیامت را تأکید می کند و مرتباً به آن تذکّر می دهد؟


پاسخ:

اگر ما قرآن را کتاب تربیت و تهذیب و برنامهء زندگی انسان بدانیم که این چنین است , جواب سؤال , خود به خود روشن می شود. مسئلهء اعتقاد به روز باز پسین , مسئله کوچکی نیست که بتوان به سادگی ازآن گذشت . جهان آخرت , هدف و منزل اصلی انسان است و این جهان به مانند کاروان سرایی است که مسافران , چند روزی در بین راه در آن اطراق و استراحت می کنند, اما این منزل گاهِ موقت , نقش اساسی در آن منزل گاه دائمی را دارد که در حقیقت , زندگیِ دنیا, گر چه موقت و کوتاه است , اما جهان دیگر, دائمی و بسیارمهم است . در حقیقت دنیا و آخرت , دو روی یک سکّه است و اعمال و کردار ما در این جهان , عکس العمل جاودانه دارد ; لذا تذکر این مطلب برای انسان بسیار مهم و اساسی است که هماره انسان متوجه باشد در دنیا,آخرت خود را می سازد و حواسّش را جمع کند که نتیجه و عکس العمل کردار این دنیا, به ضرر و خسران انسان نینجامد.
اگر انسان بکوشد با تهذیب نفس و کمالات انسانی و تعدیل صفات اخلاقی , ملکات خوبی را کسب کند و بااعمال و رفتار خود, وظایف خود را نسبت به خدا و بندگان خدا, آن چنان که باید و شاید انجام دهد, نتیجه وبازتاب خود آن را خواهد دید:
کمی خوبی کند, آن را می بیند و هر کس به اندازهء کمی بدی کند, آن را می بیند>.
بهشت های پرنعمت در انتظار آنان است >.
و چون طبیعت انسان , فراموش کار و ظلوم و جهول است , تذکر این مطلب مهم , لازم و ضروری است تاانسان را از غفلت به در آورد و متوجه خود سازد; لذا در قرآن متجاوز از 1200آیه دربارهء جهان آخرت آمده واین , حاکی از اهمیت مسئله است .
ذکر چند آیه لازم به نظر می رسد:
باشید و هر کس باید منتظر پیش فرستاده های خود باشد. تقوای الهی را مراعات کنید. همانا خداوند به کارهای شماآگاهی دارد و مانند کسانی که خدا را فراموش کردند نباشید, که در نتیجه خود را فراموش کردند. آنان فاسقان اند>.
در سورهء قارعه می فرماید:
پروانه های پراکنده خواهند بود و کوه ها مانند پشم رنگین حلاّجی شده می گردد, امّا کسی که در آن روز ترازوی اعمالش سنگین است , زندگی خوشنود کننده ای خواهد بود و امّا کسی که ترازوی اعمالش سبک باشد, جایگاهش دوزخ است .تو چه می دانی که دوزخ چیست ؟ آتشی است سوزان !>.
www.eporsesh.com





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین