واژه حور از نظر لغت به معنای مطلق خروج از حالت سابق و تبد یل به گونه جد ید است . برای آگاهی بیشتر رجوع کنید :( مصطفوی ، حسن ،التحقیق فی کلمات القرآن ، ج 2، ص 335) . اما در تبد یل به گونه جد ید د و نظر میان مفسران است . گروهی از جمله علامه طباطبایی بر این عقیده اند که : دقت و توجه درباره اوصافی که در قرآن مجید برای حور بیان گردیده ، چنین استفاده می شود که این تبد یل به گونه اوصاف زنانه است نه به موجودی که آثار و اوصاف مردانه را در بر داشته باشد، به همین جهت به نظر می رسد که مراد از حور طایفه مونث باشد نه طایفه مذ کر، ( ترجمه المیزان ، ج 18، ص 240 وج 19، ص 223 و 247 ) . اما این که پس پاداش زنان مومن در بهشت چیست ؟ در منابع کلامی و روایی چنین آمده که در روز قیامت ، اگر مرد ، زن مومن ، اهل بهشت بود همو را اختیار می کند و اگر از اهل جهنم بود مردی را ازمیان مردان بهشتی برمی گزیند . شاید فلسفه این کار این باشد که زن برخلاف مرد از نظر طبیعت تعد د پذ یر نیست . به همین جهت مردی را انتخاب می کند.اما گروهی از جمله استاد آیت الله مکارم شیرازی در مقابل مدعی اند که حورالعین می تواند مذ کر هم باشد، براساس این نظر شاید علت این که اوصاف حوری به کار رفته در قرآن بر مونث دلالت می کنند نه بر مذکر، به این جهت بوده است که گفتگو و محاوره در آن آیات با طایفه مردان مومن بوده است نه با زنان مومن د نیوی ، لذا اسلوب محاوره اقتضا داشت که چنین اوصافی برای موجودات فوق ذکر شود . www.eporsesh.com
واژه حور از نظر لغت به معنای مطلق خروج از حالت سابق و تبد یل به گونه جد ید است . برای آگاهی بیشتر رجوع کنید :( مصطفوی ، حسن ،التحقیق فی کلمات القرآن ، ج 2، ص 335) . اما در تبد یل به گونه جد ید د و نظر میان مفسران است . گروهی از جمله علامه طباطبایی بر این عقیده اند که : دقت و توجه درباره اوصافی که در قرآن مجید برای حور بیان گردیده ، چنین استفاده می شود که این تبد یل به گونه اوصاف زنانه است نه به موجودی که آثار و اوصاف مردانه را در بر داشته باشد، به همین جهت به نظر می رسد که مراد از حور طایفه مونث باشد نه طایفه مذ کر، ( ترجمه المیزان ، ج 18، ص 240 وج 19، ص 223 و 247 ) . اما این که پس پاداش زنان مومن در بهشت چیست ؟ در منابع کلامی و روایی چنین آمده که در روز قیامت ، اگر مرد ، زن مومن ، اهل بهشت بود همو را اختیار می کند و اگر از اهل جهنم بود مردی را ازمیان مردان بهشتی برمی گزیند . شاید فلسفه این کار این باشد که زن برخلاف مرد از نظر طبیعت تعد د پذ یر نیست . به همین جهت مردی را انتخاب می کند.اما گروهی از جمله استاد آیت الله مکارم شیرازی در مقابل مدعی اند که حورالعین می تواند مذ کر هم باشد، براساس این نظر شاید علت این که اوصاف حوری به کار رفته در قرآن بر مونث دلالت می کنند نه بر مذکر، به این جهت بوده است که گفتگو و محاوره در آن آیات با طایفه مردان مومن بوده است نه با زنان مومن د نیوی ، لذا اسلوب محاوره اقتضا داشت که چنین اوصافی برای موجودات فوق ذکر شود .
www.eporsesh.com
- [سایر] ویژگی همسران بهشتی چگونه است؟
- [سایر] پاداش زنان بهشتی چیست؟
- [سایر] پاداش زنان بهشتی چیست؟
- [سایر] تزویج حورالعین در بهشت آیا فقط برای مردان است؟ اگر چنین است، زنان چه تکلیفی خواهند داشت؟
- [سایر] آیا زنان بهشتی هم پاداش دارند؟
- [سایر] مردان متقی در جهان باقی هم بالین حورالعین خواهند بود. برای زنان مومنه چه پاداش مشابهی در آن جا هست؟
- [سایر] آیا زنان دنیا در بهشت برتری بر حوریان بهشتی دارند؟
- [سایر] در آخرت کدام یک از زنان بهشتی همسر حضرت محمد (ص) خواهند شد؟
- [سایر] این که گفته شده: در تولد حضرت زهرا(س) زنان بهشتی به کمک خدیجه آمدند (بحارج4ص30) یعنی چه؟
- [سایر] حورالعین چه صفاتی دارند؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] در جماعتی که مردان و زنان شرکت دارند اذان و اقامه نماز جماعت را باید مرد بگوید، ولی در جماعت زنان اذان و اقامه زنان کافی است.
- [آیت الله جوادی آملی] .اذان و اقامه نماز جماعت مردان را باید مرد بگوید و اذان و اقامه نماز جماعت زنان , نیز زنان و مردان محرم را زن می تواند بگوید , هرچند احتیاط در صورت اخیر, ترک است.
- [آیت الله مکارم شیرازی] برای زنان پوشانیدن موهای مصنوعی و زینتهای پنهانی (مانند دستبند و گردن بند) نیز لازم است.
- [آیت الله مکارم شیرازی] زنان باردار یا زنانی که بچه شیر می دهند ممکن است حائض شوند.
- [آیت الله بهجت] نگاه کردن به زنان اهل ذمّه، بلکه به زنان کافری که از هنگام تولد محکوم به کفر هستند به جاهایی از بدن آنها که عادتاً پوشانیده نمیشود، بدون قصد لذت و در صورتی که خوف واقع شدن در حرام نباشد، جایز است. و بنابر اظهر نگاه کردن به زنان بادیهنشین و غیر آنها که عادت به پوشاندن ندارند، بدون قصد لذت، جایز است، مگر در صورت خوف وقوع در حرام، پس معاشرت با آنها در داد و ستد و سایر نیازها، جایز است.
- [آیت الله علوی گرگانی] اذان واقامه نماز جماعت را باید مرد بگوید ولی در جماعت زنان، اگر زن اذان واقامه بگوید کافی است.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] نماز جمعه تنها توسط مردان منعقد می شود، ولی زنان هم می توانند در آن شرکت کنند.
- [آیت الله بهجت] رقصیدن زن در مجالس زنان، و یا مرد در مجالس مردان اشکال دارد و احتیاط واجب در ترک است.
- [آیت الله نوری همدانی] نماز جمعه تنها توسّط مردان مُنعَقد می شود ، ولی زنان هم می تواند در آن شرکت کنند .
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . ولی زن، شوهر او است و بعد از او، مردانی که از میت ارث می برند مقدم بر زنان ایشانند.