از منابع اسلامی برمیآید که همسران بهشتی دوگونهاند: برخی از آنان همین زنان مؤمن دنیوی هستند که در آن جهان به شکل حوریه، بلکه بهتر با شوهران مؤمنشان زندگی میکنند و یا به ازدواج افراد مؤمن دیگر در میآیند و عدهای از حوریهها نیز آفریده شدند تا در اختیار بهشتیان قرار گیرند. از روایات استفاده میشود که مقام زنان دنیوی برتر از حوریان بهشت است. در روایتی از پیامبر اکرم6 پرسیده شده است آیا زنان دنیا برترند یا حوریان؟ پیامبراکرم6 فرمودند: زنان دنیا برتر از حوریان هستند. پرسیده شد برای چه؟ حضرت فرمود: به خاطر نماز، روزه و عبادتشان خداوند صورتهایشان را از نور و تنشان را از حریر میپوشاند.(الدر المنثور، سیوطی، ج 7، ص 633، داراحیأ التراث العربی.) همچنین در روایتی در بحارالانوار، مراد از "خیرات حسان" در آیه 70 سوره الرحمن، زنان دنیا دانسته شده و تأکید شده است که این زنان از حوریان برترند.(بحارالانوار، ج 8، ص 81، مؤسسه الوفأ.) eporsesh.com
از منابع اسلامی برمیآید که همسران بهشتی دوگونهاند: برخی از آنان همین زنان مؤمن دنیوی هستند که در آن جهان به شکل حوریه، بلکه بهتر با شوهران مؤمنشان زندگی میکنند و یا به ازدواج افراد مؤمن دیگر در میآیند و عدهای از حوریهها نیز آفریده شدند تا در اختیار بهشتیان قرار گیرند.
از روایات استفاده میشود که مقام زنان دنیوی برتر از حوریان بهشت است. در روایتی از پیامبر اکرم6 پرسیده شده است آیا زنان دنیا برترند یا حوریان؟ پیامبراکرم6 فرمودند: زنان دنیا برتر از حوریان هستند. پرسیده شد برای چه؟ حضرت فرمود: به خاطر نماز، روزه و عبادتشان خداوند صورتهایشان را از نور و تنشان را از حریر میپوشاند.(الدر المنثور، سیوطی، ج 7، ص 633، داراحیأ التراث العربی.)
همچنین در روایتی در بحارالانوار، مراد از "خیرات حسان" در آیه 70 سوره الرحمن، زنان دنیا دانسته شده و تأکید شده است که این زنان از حوریان برترند.(بحارالانوار، ج 8، ص 81، مؤسسه الوفأ.)
eporsesh.com
- [سایر] آیا اینکه زبان سخن گفتن با خدا و حتی حوریان بهشتی و اهل بهشت عربی است، این موضوع برتری نژاد عرب را بر دیگر نژادها نزد خدا بیان نمیکند؟
- [سایر] آیا مردها در بهشت با حوریان بهشتی ازدواج میکنند؟ و هر حوری میتواند فقط یک شوهر داشته باشد؟ آیا برای زنها نیز حور العینهای مردانه وجود دارد؟
- [سایر] حوریان بهشتی کیستند؟ آیا حوری مرد هم داریم؟
- [سایر] آیا در مورد حوریان بهشتی نشانههای دیگر به جز آن هایی که در قرآن است گفته شده است؟ فلسفه سخن از شرابهای بهشتی چیست؟
- [سایر] مقصود از (زوراء) که در روایات مربوط به نشانههای ظهور حضرت مهدی(عج) آمده، بغداد است یا تهران؟ آیا اینکه زنان در این مکان شبیه حوریان بهشتی هستند، صحت دارد؟
- [سایر] برای کسانی که بهشتی در دنیا برای خود ساخته اند، چگونه می توان با وعده بهشت، آنها را جذب دین کرد؟
- [سایر] برتری بهشت لقاء در چیست؟
- [سایر] بهشت « عدن » چگونه بهشتی است؟
- [سایر] پاداش زنان بهشتی چیست؟
- [سایر] پاداش زنان بهشتی چیست؟
- [امام خمینی] اگر مالی را برای کسانی که به دنیا نیامدهاند وقف کند درست نیست ولی وقف برای اشخاصی که بعضی از آنها به دنیا آمدهاند صحیح و آنها که به دنیا نیامدهاند بعد از آمدن به دنیا با دیگران شریک میشوند.
- [آیت الله جوادی آملی] .مرجع تقلید باید مجتهد، زنده،بالغ، عاقل، مرد، شیعه دوازده امامی، حلالزاده و عادل باشد و در فهمیدن احکام خدا از منابع دینی، هیچ مجتهدی از او داناتر ( یعنی ماهرتر) نباشد و بنا بر احتیاط لازم، مبتلا به حب دنیا نباشد. جواز تقلید زنان از زن مجتهدی که هیچ مجتهدی از او اعلم نباشد، بعید نیست.
- [آیت الله علوی گرگانی] مستحبّ است در دادن زکاْ فطره، خویشان فقیر خود را بر دیگران مقدّم دارد و بعد همسایگان فقیر را، و بعد اهل علم فقیر را، ولی اگر دیگران از جهتی برتری داشته باشند مستحبّ است آنها را مقدّم بدارد.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . مستحب است در دادن زکات فطره، خویشان فقیر خود را بر دیگران مقدم بدارد و بعد همسایگان فقیر را، بعد اهل علم فقیر را ولی اگر دیگران از جهتی برتری داشته باشند، مستحب است آنها را مقدم بدارد.
- [آیت الله سبحانی] مستحب است در دادن زکات فطره، خویشان فقیر خود را بر دیگران مقدم دارد و بعد همسایگان فقیر را، بعد اهل علم فقیر را، ولی اگر دیگران از جهتی برتری داشته باشند. مستحب است آنها را مقدم بدارد.
- [امام خمینی] مستحب است در دادن زکات فطره خویشان فقیر خود را بر دیگران مقدم دارد و بعد همسایگان فقیر را بعد اهل علم فقیر را، ولی اگر دیگران از جهتی برتری داشته باشند مستحب است آنها را مقدم بدارد.
- [آیت الله خوئی] مستحب است در دادن زکات فطره خویشان فقیر خود را بر دیگران مقدم دارد و بعد همسایگان فقیر را و بعد اهل علم فقیر را، ولی اگر دیگران از جهتی برتری داشته باشند مستحب است آنها را مقدم بدارد.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] مستحب است در دادن زکات فطره، خویشان فقیر خود را بر دیگران مقدم دارد و بعد همسایگان فقیر را، بعد اهل علم فقیر را، ولی اگر دیگران از جهتی برتری داشته باشند، مستحب است آنها را مقدّم بدارد.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] مستحب است در دادن زکاه فطره؛ خویشان فقیر خود را بر دیگران مقدم دارد و بعد همسایگان فقیر را؛ بعد اهل علم فقیر را؛ ولی اگر دیگران از جهتی برتری داشته باشند؛ مستحب است آنها را مقدم بدارد.
- [آیت الله بروجردی] مستحب است در دادن زکات فطره، خویشان فقیر خود را بر دیگران مقدم دارد و بعد همسایگان فقیر را، بعد اهل علم فقیر را، ولی اگر دیگران از جهتی برتری داشته باشند، مستحب است آنها را مقدم بدارد.