گروهی از مفسران و از جمله علامه طباطبایی، بر این عقیده اند که با دقت و توجه دربارة اوصافی که در قرآن مجید برای حور بیان گردیده، استفاده می شود که حور "تبدیل به گونه جدید" اوصاف زنانه است، نه به موجودی که آثار و اوصاف مردانه را در برداشته باشد. به همین جهت به نظر می رسد که مراد از حور، طائفه مؤنث باشد، نه طائف مذکر. اما این که پس پاداش زنان مؤمن چیست، از منابع روایی بر می آید که در روز قیامت اگر شوهر زن مؤمن، اهل بهشت باشد، همو را اختیار می کند و اگر از اهل جهنم بود، مردی را از میان مردان بهشتی بر می گزیند. اما مگروهی از جمله آیت الله مکارم شیرازی مدّعی اند که حور العین می تواند مذکر هم باشد. بر اساس این نظر، شاید علت این که اوصاف حوری به کار رفتم در قرآن، بر مؤنث دلالت می کنند، نه بر مذکر، به این جهت بوده که گفتگو و محاوره در آن آیات، با طائفة مردان مؤمن بوده است، نه با زنان مؤمن. بنابراین چه بگوییم برای زنان بهشتی نیز حورالعین خواهد بود و چه بگوییم با مردان بهشتی تزویج خواهند کرد، از نعمت های بهشتی برخوردار خواهند بود و در این جهت تفاوتی بین زن و مرد نیست. eporsesh.com
تزویج حورالعین در بهشت آیا فقط برای مردان است؟ اگر چنین است، زنان چه تکلیفی خواهند داشت؟
گروهی از مفسران و از جمله علامه طباطبایی، بر این عقیده اند که با دقت و توجه دربارة اوصافی که در قرآن مجید برای حور بیان گردیده، استفاده می شود که حور "تبدیل به گونه جدید" اوصاف زنانه است، نه به موجودی که آثار و اوصاف مردانه را در برداشته باشد. به همین جهت به نظر می رسد که مراد از حور، طائفه مؤنث باشد، نه طائف مذکر.
اما این که پس پاداش زنان مؤمن چیست، از منابع روایی بر می آید که در روز قیامت اگر شوهر زن مؤمن، اهل بهشت باشد، همو را اختیار می کند و اگر از اهل جهنم بود، مردی را از میان مردان بهشتی بر می گزیند. اما مگروهی از جمله آیت الله مکارم شیرازی مدّعی اند که حور العین می تواند مذکر هم باشد. بر اساس این نظر، شاید علت این که اوصاف حوری به کار رفتم در قرآن، بر مؤنث دلالت می کنند، نه بر مذکر، به این جهت بوده که گفتگو و محاوره در آن آیات، با طائفة مردان مؤمن بوده است، نه با زنان مؤمن. بنابراین چه بگوییم برای زنان بهشتی نیز حورالعین خواهد بود و چه بگوییم با مردان بهشتی تزویج خواهند کرد، از نعمت های بهشتی برخوردار خواهند بود و در این جهت تفاوتی بین زن و مرد نیست.
eporsesh.com
- [سایر] مردان متقی در جهان باقی هم بالین حورالعین خواهند بود. برای زنان مومنه چه پاداش مشابهی در آن جا هست؟
- [سایر] آیا در بهشت برزخی حورالعین وجود دارد؟
- [سایر] منظور قرآن کریم از نعمتهای مادی چون حورالعین و میوه در بهشت چیست ؟ با اینکه بهشت جای نعمتهای معنوی است.
- [سایر] آیا برای زنان نیز همسران بهشتی ( حورالعین ) وجود دارد؟
- [سایر] آیا همانگونه که برای مردان در بهشت حور العین وجود دارد، زنان نیز چنین نعمت هایی دارند؟
- [سایر] 1. حورالعین در بهشت به عقد چه کسانی درمیآیند؟ آیا فقط برای مقرّبان است یا به دیگر بهشتیان هم که جزو اصحاب یمیناند داده میشود؟ (طبق سوره واقعه این پرسش را مطرح کردم؛ چون در مورد مقرّبان از کلمه (حورالعین) یاد کرده اما برای اصحاب یمین چیز دیگر). 2. آیا زنانی که از این دنیا به بهشت میروند از حوریان زشتترند؟
- [آیت الله خامنه ای] مشاهده کشتی مردان توسط زنان
- [سایر] جهاد مردان و جهاد زنان چیست؟
- [سایر] مردان سرپرست زنان هستند به چه معناست؟
- [آیت الله سیستانی] حکم رقصیدن برای مردان و زنان چیست؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] در جماعتی که مردان و زنان شرکت دارند اذان و اقامه نماز جماعت را باید مرد بگوید، ولی در جماعت زنان اذان و اقامه زنان کافی است.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] نماز جمعه تنها توسط مردان منعقد می شود، ولی زنان هم می توانند در آن شرکت کنند.
- [آیت الله بهجت] رقصیدن زن در مجالس زنان، و یا مرد در مجالس مردان اشکال دارد و احتیاط واجب در ترک است.
- [آیت الله نوری همدانی] نماز جمعه تنها توسّط مردان مُنعَقد می شود ، ولی زنان هم می تواند در آن شرکت کنند .
- [آیت الله مکارم شیرازی] نماز خواندن با لباس طلا بافت برای مردان جایز نیست و نماز را باطل می کند، ولی برای زنان در صورتی که اسراف نباشد اشکالی ندارد، در غیر حال نماز نیز پوشیدن چنین لباسی برای مردان حرام است.
- [آیت الله شبیری زنجانی] پوشیدن لباس طلاباف برای مردان حرام است و نماز با آن باطل است؛ ولی برای زنان در نماز و غیر نماز اشکال ندارد.
- [آیت الله مظاهری] اختلاط مردان و زنان نامحرم اگر موجب گناه و تحریک باشد حرام است، بلکه اگر ترس مفسده باشد نیز حرام است.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] شرط پنجم پوشیدن لباس طلا باف برای مردان حرام است و نماز با آن باطل است؛ ولی برای زنان در نماز و غیر نماز اشکال ندارد.
- [آیت الله خوئی] (شرط پنجم) پوشیدن لباس طلاباف برای مردان حرام است و نماز با آن باطل است، ولی برای زنان در نماز در نماز و غیر نماز اشکال ندارد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] احتیاط آن است که مرد لباس مخصوص زنان و زن لباس مخصوص مردان را نپوشد، ولی نماز با آن اشکال ندارد.