دیدگاه ادیان مختلف در مورد جهنم چیست؟
جهنم به عقیده همه ادیان، جایی است در جهان دیگر که بزه کاران را در آن جا به انواع عقوبت کیفر می دهند. دوزخ در آیین زردشتی جایی است در جهان دیگر که در آن جا گناه کاران کیفر کارهای بد خود را می بینند و آن محلی است سخت عمیق، همچون چاهی بسیار تاریک و سرد، دارای دمه، تعفن و جانوران موذی که کوچک ترین آنها به بلندی کوه است و به تنبیه بدکاران مشغولند، تشنگی، گرسنگی، نگونسار آویخته شدن، بر چشم فرو رفتن میخ چوبین، بر تنور گرم چسبیدن پستان (زن)، به پستان آویخته شدن، بریده شدن زبان، و مانند آن از انواع شکنجه دوزخیان است. آیین زردشت، برای دوزخ سه طبقه قایل شده است: روان گناه کار پس رسیدن به سر پل چنوت (صراط) در گام اول به دژمت (پندار بد)، در گام دوم به دژوخت (گفتار بد) و در گام سوم به دژورشت (کردار بد) داخل شود. سپس از این مهالک گذشته به فضای تیرگی بی پایان درآید و در آنجاست (دوژنگه)، یعنی جهان زشت که در فارسی (دوزخ)‌ شده است. (لغت نامه دهخدا، به نقل ازیشت‌ها ح 12، ص 170) قاموس کتاب مقدس، جهنم = هنوم را جایگاه هلاکت دانسته است. از این رو واژه جهنم به جایگاه گریه، شیون، ضجّه، آتش همیشگی وعقاب دایم بزهکاران اطلاق می گردد؛ چنان که جحیم (=هاویه) فرودگاه مردگان، گاهی به معنای قبر و مردن استعمال می شود و گاهی آن را زیر زمین پنداشته اند که دارای درها و جایی است تاریک و وحشتناک. ارواح به آن جا برده و قصاص می شوند و امکان بازگشت بر روی زمین نیست. مردگان در آن جا در حضور و برابر حق تعالی خواهند بود. آن گاه در قیامت خوبان با خدا و بدان از او دور و به قصاص ابدی دچار خواهند گشت. eporsesh.com
عنوان سوال:

دیدگاه ادیان مختلف در مورد جهنم چیست؟


پاسخ:

جهنم به عقیده همه ادیان، جایی است در جهان دیگر که بزه کاران را در آن جا به انواع عقوبت کیفر می دهند.
دوزخ در آیین زردشتی جایی است در جهان دیگر که در آن جا گناه کاران کیفر کارهای بد خود را می بینند و آن محلی است سخت عمیق، همچون چاهی بسیار تاریک و سرد، دارای دمه، تعفن و جانوران موذی که کوچک ترین آنها به بلندی کوه است و به تنبیه بدکاران مشغولند، تشنگی، گرسنگی، نگونسار آویخته شدن، بر چشم فرو رفتن میخ چوبین، بر تنور گرم چسبیدن پستان (زن)، به پستان آویخته شدن، بریده شدن زبان، و مانند آن از انواع شکنجه دوزخیان است.
آیین زردشت، برای دوزخ سه طبقه قایل شده است:
روان گناه کار پس رسیدن به سر پل چنوت (صراط) در گام اول به دژمت (پندار بد)، در گام دوم به دژوخت (گفتار بد) و در گام سوم به دژورشت (کردار بد) داخل شود. سپس از این مهالک گذشته به فضای تیرگی بی پایان درآید و در آنجاست (دوژنگه)، یعنی جهان زشت که در فارسی (دوزخ)‌ شده است. (لغت نامه دهخدا، به نقل ازیشت‌ها ح 12، ص 170)
قاموس کتاب مقدس، جهنم = هنوم را جایگاه هلاکت دانسته است. از این رو واژه جهنم به جایگاه گریه، شیون، ضجّه، آتش همیشگی وعقاب دایم بزهکاران اطلاق می گردد؛ چنان که جحیم (=هاویه) فرودگاه مردگان، گاهی به معنای قبر و مردن استعمال می شود و گاهی آن را زیر زمین پنداشته اند که دارای درها و جایی است تاریک و وحشتناک. ارواح به آن جا برده و قصاص می شوند و امکان بازگشت بر روی زمین نیست. مردگان در آن جا در حضور و برابر حق تعالی خواهند بود. آن گاه در قیامت خوبان با خدا و بدان از او دور و به قصاص ابدی دچار خواهند گشت.
eporsesh.com





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین