از بسیاری روایات استفاده می شود فرزندانی که از دنیا می روند، در عالم قیامت پدر و مادر خود را می شناسند و از ایشان شفاعت می کنند. پیامبر به زبیر فرمود: "اگر یکی از فرزندان تو سقط شود، بهتر است از این که صد فرزند داشته باشی که در راه خدا جهاد کنند". باز ایشان فرمود: "در روز قیامت به فرزندان گفته می شود وارد بهشت شوید، ولی پاسخ فرزندان آن است که: تا پدر و مادرمان وارد بهشت نشوند، ما وارد بهشت نمی شویم، سپس خطاب می آید که با پدر و مادرتان وارد بهشت شوید". در روایتی دیگر است که: "در روز قیامت، فرزندان مسلمان از بهشت خارج می شوند، در حالی که در دست ایشان ظرف های آشامیدنی وجود دارد. مردم از ایشان می خواهند که آن ها را سیراب کنند، ولی می گویند: ابتدا باید پدر و مادر خود را سیراب کنیم. حتی فرزندان سقط شده در دست خود ظرف های نوشیدنی گرفته اند و در بیرون از بهشت منتظر پدر و مادر خود هستند تا با هم وارد بهشت شوند".(1) از مجموع روایات استفاده می شود اطفال و جنین هایی که از دنیا می روند، پدر و مادر خود را می شناسند و در عالم قیامت از ایشان شفاعت می کنند. البته هر یک از این روایات باید با اصول اعتقادی و از نظر معنا و دلالت و سند با روایات دیگر تطبیق داده شده، سند آن ها از جهت درستی و نادرستی بررسی شود، البته این روایات حداقل در مورد مؤمنان و ملحق شدن فرزندان به پدران صدق می کنند، اما در مورد فرزندان کافران نمی توان نظر قطعی داد که فرزندان آن ها نیز در دوزخ باشند! پی نوشت ها: 1. شهید ثانی، مسکن الفواد، ص 23. www.eporsesh.com
آیا جنین و یا نوزادانی که از دنیا می روند، روز قیامت پدر و مادر خود را می شناسند و باعث شفاعت ایشان می شوند؟ سرانجامشان چه می شود؟
از بسیاری روایات استفاده می شود فرزندانی که از دنیا می روند، در عالم قیامت پدر و مادر خود را می شناسند و از ایشان شفاعت می کنند.
پیامبر به زبیر فرمود: "اگر یکی از فرزندان تو سقط شود، بهتر است از این که صد فرزند داشته باشی که در راه خدا جهاد کنند".
باز ایشان فرمود: "در روز قیامت به فرزندان گفته می شود وارد بهشت شوید، ولی پاسخ فرزندان آن است که: تا پدر و مادرمان وارد بهشت نشوند، ما وارد بهشت نمی شویم، سپس خطاب می آید که با پدر و مادرتان وارد بهشت شوید".
در روایتی دیگر است که: "در روز قیامت، فرزندان مسلمان از بهشت خارج می شوند، در حالی که در دست ایشان ظرف های آشامیدنی وجود دارد. مردم از ایشان می خواهند که آن ها را سیراب کنند، ولی می گویند: ابتدا باید پدر و مادر خود را سیراب کنیم. حتی فرزندان سقط شده در دست خود ظرف های نوشیدنی گرفته اند و در بیرون از بهشت منتظر پدر و مادر خود هستند تا با هم وارد بهشت شوند".(1)
از مجموع روایات استفاده می شود اطفال و جنین هایی که از دنیا می روند، پدر و مادر خود را می شناسند و در عالم قیامت از ایشان شفاعت می کنند.
البته هر یک از این روایات باید با اصول اعتقادی و از نظر معنا و دلالت و سند با روایات دیگر تطبیق داده شده، سند آن ها از جهت درستی و نادرستی بررسی شود، البته این روایات حداقل در مورد مؤمنان و ملحق شدن فرزندان به پدران صدق می کنند، اما در مورد فرزندان کافران نمی توان نظر قطعی داد که فرزندان آن ها نیز در دوزخ باشند!
پی نوشت ها:
1. شهید ثانی، مسکن الفواد، ص 23.
www.eporsesh.com
- [سایر] شرایط شفاعت چیست؟ چه کسانی در روز قیامت مورد شفاعت قرار میگیرند و چه کسانی شفاعت شامل آنان نمیشود؟
- [سایر] جایگاه شفاعت در قیامت چگونه است؟
- [سایر] در قیامت امامان چگونه شفاعت خواهند کرد؟
- [سایر] آیا شفاعت فقط در جهان آخرت مصداق دارد؟ در دنیا مؤمنان از شفاعت شافعان برخودار نیستند؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر سقط جنین با رضایت کامل پدر و مادر، توسط دکتر جراح، یا تزریق آمپول، انجام شود، دیه آن به عهده کیست؟ و اگر دکتر دارو را بدهد و مادر مصرف کند و جنین سقط شود، به عهده کیست؟
- [آیت الله سبحانی] اگر بر جنین قبل از ولوج روح صدمه ای وارد گردد که باعث شود معلول به دنیا بیاید آیا دیه ثابت است؟
- [آیت الله سبحانی] هرگاه جانی عمداً ویروسی را به جنین وارد کند که باعث کوری یا مردن طفل پس از به دنیا آمدن وی باشد آیا قصاص جاری می شود؟
- [سایر] اگر سقط جنین با رضایت کامل پدر و مادر توسط پزشک انجام گیرد، دیه آن به عهده کیست؟
- [آیت الله نوری همدانی] دیه سقط جنین اگر ذمی باشد ، یعنی پدر و مادر آن کافر ذمی باشد چه مقدار است ؟
- [سایر] شبهه: آیا لازمه شفاعت این نیست که شفاعت کنندگان دایه مهربانتر از مادر باشند ؟
- [آیت الله سبحانی] عمّه و خاله پدر و عمّه و خاله پدرِ پدر و عمّه و خاله مادر و عمّه و خاله مادرِ مادر هر چه بالا روند، به انسان محرمند.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] عمه و خاله پدر و عمه و خاله پدر پدر و عمه و خاله مادر و عمه و خاله مادر مادر هرچه بالا روند به انسان محرمند.
- [آیت الله نوری همدانی] عمّه و خالة پدر و عمّه و خالة پدر ِ پدر و عمّه و خالة مادر و عمّه و خالة مادرِ مادر هر چه بالا روند ، به انسان محرمند .
- [آیت الله بروجردی] عمّه و خالهی پدر و عمه و خالهی پدر پدر و عمه و خالهی مادر و عمه و خالهی مادر مادر هر چه بالا روند، به انسان محرمند.
- [امام خمینی] عمه و خاله پدر و عمه و خاله پدر پدر، و عمه و خاله مادر و عمه و خاله مادر مادر، هر چه بالا روند به انسان محرمند.
- [آیت الله بهجت] عمه و خاله پدر، عمه و خاله پدرِ پدر، عمه و خاله مادر، و عمه و خاله مادرِ مادر هرچه بالا روند، به انسان محرم هستند.
- [آیت الله مکارم شیرازی] عمه و خاله پدر و عمه و خاله پدر پدر و عمه و خاله مادر و عمه و خاله مادر مادر، هر چه بالا روند به انسان محرمند.
- [آیت الله مکارم شیرازی] عمه و خاله پدر و عمه و خاله پدر پدر و عمه و خاله مادر و عمه و خاله مادر مادر، هر چه بالا روند به انسان محرمند.
- [آیت الله سبحانی] عمّه و خاله پدر و عمّه و خاله پدرِ پدر و عمّه و خاله مادر و عمّه و خاله مادرِ مادر هر چه بالا روند، به انسان محرمند.
- [آیت الله سیستانی] عمه و خاله انسان ، و عمه و خاله پدر ، و عمه و خاله پدرِ پدر ، یا مادرِ پدر ، و عمه و خاله مادر ، و عمه و خاله مادرِ مادر ، یا پدرِ مادر هر چه بالا روند به انسان محرمند .