امامان معصوم(ع) در روز قیامت به درگاه خداوند مهربان واسطه می شوند و آمرزش گناهکارانی که لیاقت و شایستگی شفاعت را دارند، از خدا درخواست میکنند. حضرت حق به خاطر مقام ائمه اطهار(ع) شفاعت آنان را می پذیرد و گناهکاران شفاعت شده را می آمرزد. البته این بدین خاطر نیست که ائمه اطهار نسبت به مردم از خدا مهربان ترند، بلکه بدین جهت است که خداوند خواسته است رحمت و مغفرتش را به واسطة اولیای خود به بندگانش برساند، همان گونه که از طریق دعا، توبه، کارهای نیک دیگر و .... می رساند. در واقع خداست که شفیع را شفیع قرار داده و خودش دستور داده است که از شفاعت کنندگان استفاده کنیم. قرآن می فرماید: "این روز شفاعت سود ندهد، جز آن کس که خداوند او را اذن دهد، و سخنش را بپسندد".[2] امام صادق(ع) فرمود: "شیعیان ما از نور خدا آفریده شده اند و به سوی خدا بر می گردند. به خدا قسم شما در روز قیامت به ما ملحق می شوید، و ما شفاعت می کنیم و شفاعت ما پذیرفته میشود".[3] برای اطلاع بیشتر از مسئله شفاعت می توانید به مبحث شفاعت کتاب عدل الهی اثر شهید مطهری(ره) مراجعه فرمایید. [2] طه (20) آیه 108. [3] صادق احسان بخش، آثار الصادقین، ج 9، ص 445، شمارة 13694، ح 9، به نقل از بحارالانوار، ج 8، ص 37. www.eporsesh.com
امامان معصوم(ع) در روز قیامت به درگاه خداوند مهربان واسطه می شوند و آمرزش گناهکارانی که لیاقت و شایستگی شفاعت را دارند، از خدا درخواست میکنند. حضرت حق به خاطر مقام ائمه اطهار(ع) شفاعت آنان را می پذیرد و گناهکاران شفاعت شده را می آمرزد. البته این بدین خاطر نیست که ائمه اطهار نسبت
به مردم از خدا مهربان ترند، بلکه بدین جهت است که خداوند خواسته است رحمت و مغفرتش را به واسطة اولیای خود به بندگانش برساند، همان گونه که از طریق دعا، توبه، کارهای نیک دیگر و .... می رساند.
در واقع خداست که شفیع را شفیع قرار داده و خودش دستور داده است که از شفاعت کنندگان استفاده کنیم. قرآن می فرماید: "این روز شفاعت سود ندهد، جز آن کس که خداوند او را اذن دهد، و سخنش را بپسندد".[2]
امام صادق(ع) فرمود: "شیعیان ما از نور خدا آفریده شده اند و به سوی خدا بر می گردند. به خدا قسم شما در روز قیامت به ما ملحق می شوید، و ما شفاعت می کنیم و شفاعت ما پذیرفته میشود".[3]
برای اطلاع بیشتر از مسئله شفاعت می توانید به مبحث شفاعت کتاب عدل الهی اثر شهید مطهری(ره) مراجعه فرمایید.
[2] طه (20) آیه 108.
[3] صادق احسان بخش، آثار الصادقین، ج 9، ص 445، شمارة 13694، ح 9، به نقل از بحارالانوار، ج 8، ص 37.
www.eporsesh.com
- [سایر] آیا شفاعت پیامبران و امامان در عالم برزخ شامل حال ما می شود یا در قیامت؟ و اگر در قیامت است پس چرا امامان بعضی از عذاب قبر نجات می دهند؟
- [سایر] نظر اهلسنت و برادران شیعه درباره شفاعت چیست و اگر شفاعت از نظر دینی حقیقت دارد چه کسانی در روز قیامت شفاعت میکنند؟
- [سایر] روز قیامت چطور شهدا و امامان(علیهم السلام) را بشناسیم؟
- [سایر] آیا پیامبران و امامان نیز تا فرارسیدن قیامت در برزخ هستند؟
- [سایر] شرایط شفاعت چیست؟ چه کسانی در روز قیامت مورد شفاعت قرار میگیرند و چه کسانی شفاعت شامل آنان نمیشود؟
- [سایر] جایگاه شفاعت در قیامت چگونه است؟
- [سایر] آیا شفاعت پیامبر (ص) و امامان معصوم (علیهم السلام) در عالم برزخ نیز شامل حال مؤمنین می شود و از عذاب قبر آنها می کاهد؟
- [سایر] فلسفه وجودی شفاعت در قیامت چیست؟
- [سایر] چه کسانی در قیامت حق شفاعت دارند؟
- [سایر] جایگاه شفاعت در قیامت چگونه است؟
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر مسلمانی به یکی از دوازده امام: دشنام دهد، یا با آنان دشمنی داشته باشد، نجس است.
- [آیت الله بروجردی] اگر مسلمانی به یکی از دوازده امام دشنام دهد، یا با آنان دشمنی داشته باشد، نجس است.
- [امام خمینی] اگر مسلمانی به یکی از دوازده امام دشنام دهد یا با آنان دشمنی داشته باشد، نجس است.
- [آیت الله سیستانی] شخصی که به یکی از دوازده امام علیهمالسلام از روی دشمنی دشنام دهد ، نجس است . 9 شراب :
- [آیت الله جوادی آملی] :اگرچه امامان (ع) ،انفال را برای شیعیان حلال کرده اند؛ ولی تصرف در آن باید به اذن ولیّ مسلمین باشد . ولیّ مسلمین گاهی مجانی اذن می دهد و گاهی برای رعایت حال محرومان جامعه، با دریافت عوض , اجازه میدهد.
- [آیت الله جوادی آملی] .مال مجهول المالک را باید به فقیه جامع الشرای ط که نائب امام معصوم(ع)است، پرداخت کرد; یا به اذن او صدقه داد.
- [آیت الله سبحانی] نماز در حرم امامان(علیهم السلام) مستحب است و نماز در حرم مطهر حضرت امیرالمؤمنین(علیه السلام) برابر دویست هزار نماز است.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر برای حرم یکی از امامان یا امامزادگان نذر کند؛ باید آن را بنا بر احتیاط در تعمیر و روشنائی و فرش حرم و مانند اینها مصرف کند.
- [آیت الله مکارم شیرازی] نماز در حرم امامان(علیهم السلام) مستحب است، بلکه در حدیث آمده نماز در حرم مطهر حضرت امیرالمؤمنین(علیه السلام) برابر با دویست هزار نماز است.
- [آیت الله اردبیلی] نماز خواندن در حرم امامان علیهمالسلام مستحب و بلکه بهتر از مسجد است و نماز در حرم مطهر حضرت امیرالمؤمنین علیهالسلام برابر با دویست هزار نماز است.