هدف از خلقت انسان به تعبیر قرآن , رساندن رحمت است : .(1) رحمت الهی مخصوص گروه معیّنی نیست و همه می توانند از آن استفاده کنند. اقتضای ذات خدا این است که بیش ترین رحمتش را افاضه نماید. اگر لازمه ءچنین رحمتی این باشد که کسانی دیگر به وجود آیند که اقتضای رحمت راندارند, ولی بدون آنان رحمت پیدا نمی شود, بقیه مقصود بالتبع خواهند بود.(2) بنابراین هدف نهایی خلقت انسان , به وجود آمدن افراد کامل و نمونه مانندمعصومان : است و بقیه طفیلی هستند. هدف پیدایش همان افراد است وکمیت اصلاً مطرح نیست . اگر هیچ هدفی نباشد مگر همان یک فرد کامل که به کمال برسد, جا دارد همه خلق شوند تا آن فرد کامل به عرصه وجود قدم بگذارد. برای تقریب به ذهن گفته شده است : اگر بخواهید یک دانه برلیان را ازیک معدن استخراج کنید, زمین را می خرید و سال ها زحمت می کشید تا به معدن برسید. ضمن رسیدن به برلیان , به مقداری سرب و مس و طلا هم برخوردمی کنید. در این جا هدف برلیان است ولی در ضمن , اینها هم به دست می آید,حتی برای پیدا شدن برلیان , مقدار زیادی خاک و سنگ به دست می آید و بایدمقداری از آن را از بین ببرید تا به هدف اصلی برسید و بعد همهء زواید را به دوربریزید, چون هدف برلیان است .(3) بنابراین بهشت رفتن شیعیان و افراد خاص مستلزم لغویت آفرینش نیست . پی نوشتها: 1.هود (11 آیه 118 199 2.مصباح یزدی , معارف قرآن , ص 169 3.همان . eporsesh.com
هدف از خلقت انسان به تعبیر قرآن , رساندن رحمت است : .(1)
رحمت الهی مخصوص گروه معیّنی نیست و همه می توانند از آن استفاده کنند.
اقتضای ذات خدا این است که بیش ترین رحمتش را افاضه نماید. اگر لازمه ءچنین رحمتی این باشد که کسانی دیگر به وجود آیند که اقتضای رحمت راندارند, ولی بدون آنان رحمت پیدا نمی شود, بقیه مقصود بالتبع خواهند بود.(2)
بنابراین هدف نهایی خلقت انسان , به وجود آمدن افراد کامل و نمونه مانندمعصومان : است و بقیه طفیلی هستند. هدف پیدایش همان افراد است وکمیت اصلاً مطرح نیست . اگر هیچ هدفی نباشد مگر همان یک فرد کامل که به کمال برسد, جا دارد همه خلق شوند تا آن فرد کامل به عرصه وجود قدم بگذارد. برای تقریب به ذهن گفته شده است : اگر بخواهید یک دانه برلیان را ازیک معدن استخراج کنید, زمین را می خرید و سال ها زحمت می کشید تا به معدن برسید. ضمن رسیدن به برلیان , به مقداری سرب و مس و طلا هم برخوردمی کنید. در این جا هدف برلیان است ولی در ضمن , اینها هم به دست می آید,حتی برای پیدا شدن برلیان , مقدار زیادی خاک و سنگ به دست می آید و بایدمقداری از آن را از بین ببرید تا به هدف اصلی برسید و بعد همهء زواید را به دوربریزید, چون هدف برلیان است .(3) بنابراین بهشت رفتن شیعیان و افراد خاص مستلزم لغویت آفرینش نیست .
پی نوشتها:
1.هود (11 آیه 118 199
2.مصباح یزدی , معارف قرآن , ص 169
3.همان .
eporsesh.com
- [سایر] آیا بهشت مخصوص شیعیان بوده و غیر شیعه همگی به جهنم می روند؟
- [سایر] آیا درست است که همه شیعیان در عالم آخرت به بهشت می روند؟
- [سایر] آیا کسی که در همهء عمر، کار خوب انجام داده با کسی که عمری گناه کرده است، ولی توبه می کند، در یک درجهء بهشت است ؟
- [سایر] آنانی که بعد از پاک شدن به بهشت می روند و درجات پایین دارند، چه اندازه با پیامبران و امامان دیدار و گفتگو می کنند؟
- [سایر] آیا انسان های به دور از تمدّن مانند مردمان متمدّن در روز قیامت، به بهشت یا دوزخ می روند؟
- [سایر] آیا تنها مسلمانان به بهشت می روند؟
- [سایر] آیا گناه کاران پس از عذاب به بهشت می روند؟
- [سایر] وظیفه انسان در برابر سخنان لغو چیست؟
- [سایر] آیا فقط شیعه بهشت می رود یا از غیر شیعیان نیز کسانی بهشت خواهند رفت؟
- [سایر] آیا کسانی که به بهشت می روند، جز خوردن وخوابیدن، کار دیگری هم انجام می دهند؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر انسان در بین سالی که اعلان می کند از پیدا شدن صاحب مال نا امید شود به نحوی که اعلان کردن لغو شمرده شود، احتیاط واجب آن است که آن را صدقه بدهد.
- [آیت الله سبحانی] عمّه و خاله پدر و عمّه و خاله پدرِ پدر و عمّه و خاله مادر و عمّه و خاله مادرِ مادر هر چه بالا روند، به انسان محرمند.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] عمّه و خاله پدر و عمّه و خاله پدربزرگ و عمّه و خاله مادر و عمّه و خاله مادربزرگ هر چه بالا روند به انسان محرمند.
- [آیت الله شبیری زنجانی] عمه و خاله پدر یا مادر و عمه و خاله پدربزرگ پدری یا مادری و عمه و خاله مادربزرگ پدری یا مادری - هرچه بالا روند - به انسان محرمند.
- [آیت الله سبحانی] عمّه و خاله پدر و عمّه و خاله پدرِ پدر و عمّه و خاله مادر و عمّه و خاله مادرِ مادر هر چه بالا روند، به انسان محرمند.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] عمه و خاله پدر و عمه و خاله پدر پدر و عمه و خاله مادر و عمه و خاله مادر مادر هرچه بالا روند به انسان محرمند.
- [آیت الله نوری همدانی] عمّه و خالة پدر و عمّه و خالة پدر ِ پدر و عمّه و خالة مادر و عمّه و خالة مادرِ مادر هر چه بالا روند ، به انسان محرمند .
- [آیت الله بروجردی] عمّه و خالهی پدر و عمه و خالهی پدر پدر و عمه و خالهی مادر و عمه و خالهی مادر مادر هر چه بالا روند، به انسان محرمند.
- [امام خمینی] عمه و خاله پدر و عمه و خاله پدر پدر، و عمه و خاله مادر و عمه و خاله مادر مادر، هر چه بالا روند به انسان محرمند.
- [آیت الله بهجت] عمه و خاله پدر، عمه و خاله پدرِ پدر، عمه و خاله مادر، و عمه و خاله مادرِ مادر هرچه بالا روند، به انسان محرم هستند.