بهشت به صورت باغ های فوق العاده عالی و بی مانند است که قابل مقایسه با باغهای این جهان نیست. آن چه در قرآن از آن ترسیم شده، شبح کمرنگی است که برای ما ساکنان دنیا قابل درک باشد، ولی حقیقت آن فراتر از درک و فهم ما است. بهشتیان با نشستن بر تخت ها، بر تام مناظر زیبای اطراف خود مسلط می باشند و می توانند همدیگر را ببینند: "علی سرور متقابلین؛ آنان بر تخت ها مقابل یکدیگر تکیه داده اند". بهشت دارای درجاتی است و اهل درجة پایین تر نمی توانند به درجات بالاتر سیر و سفر کنند. در نتیجه کسانی که در یک درجه هستند، می توانند همدیگر را ملاقات کنند. جایگاه پیامبر و ائمه در بالاترین و زیباترین درجات بهشت خواهد بود. آنان که با پیامبر و ائمه در بهشت همتراز باشند، توفیق دیدار و ملاقات با آنان را خاهند داشت. البته آنان که در درجات بالاتر هستند، مانند پیامبر و ائمه م یتوانند به درجات پایین تر سرکشی کنند و دیدار داشته باشند و بدین وسیله پایین تر ها توفیق دیدار آن بزرگواران را پیدا کنند. از آیاتی از قبیل "و أقبل بعضُهم علی بعضٍ یتسائلون؛ برخی از بهشتیان رو به بعض دیگر می کنند و با هم سخن می گویند و از گذشتة خود سؤال می کنند" استفاده می شود بهشتی هایی که هم درجه و هم ردیف یکدیگرند، با هم ملاقات دارند. eporsesh.com
آنانی که بعد از پاک شدن به بهشت می روند و درجات پایین دارند، چه اندازه با پیامبران و امامان دیدار و گفتگو می کنند؟
بهشت به صورت باغ های فوق العاده عالی و بی مانند است که قابل مقایسه با باغهای این جهان نیست. آن چه در قرآن از آن ترسیم شده، شبح کمرنگی است که برای ما ساکنان دنیا قابل درک باشد، ولی حقیقت آن فراتر از درک و فهم ما است.
بهشتیان با نشستن بر تخت ها، بر تام مناظر زیبای اطراف خود مسلط می باشند و می توانند همدیگر را ببینند: "علی سرور متقابلین؛ آنان بر تخت ها مقابل یکدیگر تکیه داده اند".
بهشت دارای درجاتی است و اهل درجة پایین تر نمی توانند به درجات بالاتر سیر و سفر کنند. در نتیجه کسانی که در یک درجه هستند، می توانند همدیگر را ملاقات کنند. جایگاه پیامبر و ائمه در بالاترین و زیباترین درجات بهشت خواهد بود. آنان که با پیامبر و ائمه در بهشت همتراز باشند، توفیق دیدار و ملاقات با آنان را خاهند داشت. البته آنان که در درجات بالاتر هستند، مانند پیامبر و ائمه م یتوانند به درجات پایین تر سرکشی کنند و دیدار داشته باشند و بدین وسیله پایین تر ها توفیق دیدار آن بزرگواران را پیدا کنند.
از آیاتی از قبیل "و أقبل بعضُهم علی بعضٍ یتسائلون؛ برخی از بهشتیان رو به بعض دیگر می کنند و با هم سخن می گویند و از گذشتة خود سؤال می کنند" استفاده می شود بهشتی هایی که هم درجه و هم ردیف یکدیگرند، با هم ملاقات دارند.
eporsesh.com
- [سایر] آیا پیامبران و امامان(علیهم السلام) بیشتر بر ما حقّ پدری دارند و پدران حقیقی ما در این دنیا و بهشت هستند؟
- [سایر] آیا به غیر از پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله)، هیچ یک از امامان و پیامبران دیگر، بهشت هفتم یا به عبارتی آسمان هفتم را نخواهند دید؟
- [سایر] آیا به غیر از پیامبر اکرم(ص)، هیچ یک از امامان و پیامبران دیگر، بهشت هفتم یا به عبارتی آسمان هفتم را نخواهند دید؟
- [سایر] آیا تمام امامان و پیامبران علم غیب داشته اند؟
- [سایر] چرا پیامبران و امامان (ع) استغفار میکرده اند؟
- [سایر] آیا بهشت مخصوص شیعیان بوده و غیر شیعه همگی به جهنم می روند؟
- [سایر] نبوت پیامبران با معجزه شناخته می شود، معجزه امامان شیعه چیست؟
- [سایر] فلسفه عقیده به خدا و پیامبران و امامان چیست؟
- [سایر] آگاهی پیامبران و امامان از غیب چگونه است؟
- [سایر] دلایل عقلی عصمت پیامبران و امامان ( علیهم السلام ) را بگویید؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] پنج کار بر جنب حرام است: 1 مس خط قرآن یا اسم خدا و پیامبران و امامان بنابر احتیاط واجب، همانطور که در وضو گفته شد. 2 رفتن به مسجدالحرام و مسجد پیغمبر(صلی الله علیه وآله)، هرچند از یک در داخل و از در دیگر خارج شود. 3 توقف کردن در مساجد دیگر، اما اگر از یک در داخل و از در دیگر خارج شود، یا برای برداشتن چیزی برود مانعی ندارد و احتیاط واجب آن است که در حرم امامان هم توقف نکند. 4 داخل شدن در مسجد برای گذاشتن چیزی در آن. 5 خواندن یکی از آیات سجده، ولی خواندن غیر آیه سجده از سوره سجده مانعی ندارد.
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر روزهدار به گفتن یا نوشتن یا به اشاره و مانند اینها به خدا یا پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله یا یکی از امامان معصوم علیهمالسلام عمداً نسبتی را بدهد که دروغ است؛ اگر چه فوراً بگوید: دروغ گفتم یا توبه کند، روزه او باطل است، بلکه اگر به حضرت زهرا علیهاالسلام و سایر پیامبران و جانشینان ایشان علیهمالسلام هم به دروغ نسبتی بدهد بنا بر احتیاط روزه او باطل میشود.
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر در صحن یکی از امامان یا امامزادگان که سابقاً قبرستان بوده حوض یا نهری بسازند، چنانچه انسان نداند که زمین صحن را برای قبرستان وقف کردهاند وضو گرفتن در آن حوض و نهر اشکال ندارد. شرط ششم آن که اعضأ وضو موقع شستن و مسح کردن پاک باشد.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر در صحن یکی از امامان یا امامزادگان که سابقاً قبرستان بوده حوض یا نهری بسازند، چنانچه انسان نداند که زمین صحن را برای قبرستان وقف کرده اند وضو گرفتن در آن حوض و نهر اشکال ندارد. شرط ششم: اعضای وضو موقع شستن و مسح کردن، پاک باشد.
- [آیت الله مظاهری] اگر در صحن یکی از امامان یا امامزادگان که سابقاً قبرستان بوده حوض یا نهری بسازند، چنانچه انسان نداند که زمین صحن را برای قبرستان وقف کردهاند، وضو گرفتن در آن حوض و نهر اشکال ندارد. شرط ششم: اعضای وضو موقع شستن و مسح کردن پاک باشد.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر در صحن یکی از امامان یا امامزادگان که سابقاً قبرستان بوده است، حوض یا نهری بسازند، چنان چه انسان نداند که زمین صحن را برای قبرستان وقف کرده اند، وضو گرفتن در آن حوض و نهر اشکال ندارد. شرط ششم آن که اعضاء وضو موقع شستن و مسح کردن پاک باشد.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر در صحن یکی از امامان یا امامزادگان که سابقا قبرستان بوده حوض یا نهری بسازند؛ چنانچه انسان نداند که زمین صحنی را برای قبرستان وقف کرده اند؛ وضو گرفتن در آن حوض اشکال ندارد. شرط ششم آنکه اعضاء وضو موقع شستن و مسح کردن پاک باشد.
- [امام خمینی] اگر در صحن یکی از امامان یا امامزادگان که سابقاً قبرستان بوده حوض یا نهری بسازند، چنانچه انسان نداند که زمین صحن را برای قبرستان وقف کردهاند وضو گرفتن در آن حوض و نهر اشکال ندارد. شرط ششم: آن که اعضای وضو موقع شستن و مسح کردن، پاک باشد.
- [آیت الله خوئی] اگر در صحن یکی از امامان یا امامزادگان که سابقاً قبرستان بوده حوض یا نهری بسازند چنانچه انسان نداند که زمین صحن را برای قبرستان وقف کردهاند. وضو گرفتن در آن حوض و نهر اشکال ندارد. (شرط ششم): آن که اعضاء وضو موقع شستن و مسح کردن پاک باشد.
- [آیت الله سبحانی] اگر در صحن یکی از امامان یا امامزادگان که سابقاً قبرستان بوده حوض یا نهری بسازند، چناچه انسان نداند که زمین صحن را برای قبرستان وقف کرده اند، وضو گرفتن در آن حوض و نهر اشکال ندارد. شرط ششم آنکه اعضای وضو موقع شستن و مسح کردن پاک باشد.