آیا کسی که در همهء عمر، کار خوب انجام داده با کسی که عمری گناه کرده است، ولی توبه می کند، در یک درجهء بهشت است ؟
بهشت درجات مختلفی دارد و هر کس به مقدار شأن و مقامش , در یکی از درجات بهشت است .قرآن می فرماید: خداوند جزای کارهای آن ها را بی کم و کاست به آنان تحویل دهد و به آن ها هیچ ستمی نخواهد شد>. چنان نیست که بهشتیان یا دوزخیان , در یک درجه باشند, بلکه به تفاوت اعمالشان و خلوص نیست ومیزان معرفتشان , مقامات متفاوتی دارند عدالت در جزا حاکم است .(1) خداوند شخص توبه کننده را دوست دارد و او را به بهشت خواهد برد, منتها توبه باید کامل باشد و گرنه پای هر گنه کاری به بهشت نمی رسد و باید مراحل سختی را بگذارند, مثلاً, گناهی که انجام داده , اگر حق اللّه بوده , قضای آن را به جا آورد و اگر حق الناس و حق مالی بوده است , باید آن را به صاحبش برگرداند; حتی اگرطرف مرده است , به ورثه اش بدهد و اگر نمی شناسد, صدقه بدهد. هم چنین اگر آبروی کسی را برده است , ازاو حلالیت بطلبد و او را راضی کند و اگر قصاص یا دیه است , خود را تسلیم قانون کند و از دیگر گناهان استغفارکند. هم چنین از کردار گذشته اش پشیمان و تصمیم داشته باشد برای همیشه گرد گناه نگردد و آن چه از حرام گوشت بدنش روییده , با حزن و اندوه آب کند.(2) آن وقت است که به بهشت راه می یابد. در ضمن بهشتیان که در درجات مختلف هستند, یکدیگر را ملاقات می کنند و از این جهت بهره می برند. پی نوشتها: 1.اقتباس از تفسیر نمونه , ج 21 ص 340 2.اقتباس از گناهان کبیره , ج 2 ص 401 eporsesh.com
عنوان سوال:

آیا کسی که در همهء عمر، کار خوب انجام داده با کسی که عمری گناه کرده است، ولی توبه می کند، در یک درجهء بهشت است ؟


پاسخ:

بهشت درجات مختلفی دارد و هر کس به مقدار شأن و مقامش , در یکی از درجات بهشت است .قرآن می فرماید:
خداوند جزای کارهای آن ها را بی کم و کاست به آنان تحویل دهد و به آن ها هیچ ستمی نخواهد شد>.
چنان نیست که بهشتیان یا دوزخیان , در یک درجه باشند, بلکه به تفاوت اعمالشان و خلوص نیست ومیزان معرفتشان , مقامات متفاوتی دارند عدالت در جزا حاکم است .(1)
خداوند شخص توبه کننده را دوست دارد و او را به بهشت خواهد برد, منتها توبه باید کامل باشد و گرنه پای هر گنه کاری به بهشت نمی رسد و باید مراحل سختی را بگذارند, مثلاً, گناهی که انجام داده , اگر حق اللّه بوده , قضای آن را به جا آورد و اگر حق الناس و حق مالی بوده است , باید آن را به صاحبش برگرداند; حتی اگرطرف مرده است , به ورثه اش بدهد و اگر نمی شناسد, صدقه بدهد. هم چنین اگر آبروی کسی را برده است , ازاو حلالیت بطلبد و او را راضی کند و اگر قصاص یا دیه است , خود را تسلیم قانون کند و از دیگر گناهان استغفارکند. هم چنین از کردار گذشته اش پشیمان و تصمیم داشته باشد برای همیشه گرد گناه نگردد و آن چه از حرام گوشت بدنش روییده , با حزن و اندوه آب کند.(2) آن وقت است که به بهشت راه می یابد. در ضمن بهشتیان که در درجات مختلف هستند, یکدیگر را ملاقات می کنند و از این جهت بهره می برند.
پی نوشتها:
1.اقتباس از تفسیر نمونه , ج 21 ص 340
2.اقتباس از گناهان کبیره , ج 2 ص 401
eporsesh.com





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین