آیا در مورد حوریان بهشتی نشانه‌های دیگر به جز آن هایی که در قرآن است گفته شده است؟ فلسفه سخن از شراب‌های بهشتی چیست؟
در مورد حوریان بهشتی بهترین و والاترین توصیف در قرآن آمده است که فوق آن تصور ندارد: "فیها ما تشتهیه الانفس و تلذالاعین؛(1) در بهشت آن چه دل می‌خواهد و چشم از آن لذت می‌برد، موجود است." این بالاترین و جامع‌ترین تعبیری است که درباره مواهب و نعمت‌های بهشتی ممکن است گفته شود. به گفته مرحوم طبرسی در مجمع البیان اگر تمام جهانیان جمع شوند تا توصیف نعمت‌های بهشتی را کنند، هرگز قادر نخواهند بود چیزی بر آن چه در این آیه آمده است بیفزایند.(2) در موردنوشیدنی‌های بهشتی باید گفت: از مجموع آیات و روایات استفاده می‌شود آن‌ها انواع و اقسامی دارد. بعضی در نهرها جاری است. نهرهایی از شیر و عسل و آب و شراب. بعضی در ظرف‌های دربسته و مهر و موم شده و بعضی از چشمه هایی است که از آسمان بهشت یا طبقات بالای آن فرو می‌ریزد. به نظر می‌رسد برترین شراب طهور بهشتی همین است که شراب تسنیم نام دارد و ویژه مقربان درگاه الهی است. در تفسیر علی بن ابراهیم آمده است: بهترین نوشیدنی‌های بهشتیان نوشیدنی خاصی است که از بالا همچون آبشاری به سوی آنان می‌آید و آن چشمه‌ای است که مقربن از آن می‌نوشند و مقربان، آل محمد(ع) هستند. آنان شراب تسنیم را به طور خالص می‌نوشند و دیگر از شراب ممزوح و مخلوط می‌نوشند.(3) پی نوشت‌ها: 1 - زخرف (43) آیه 71. 2 - پیام قرآن، ج 6، ص 273 به نقل از مجمع البیان، ج 9، ص 56. 3 - همان، ص 249 به بعد، با تلخیص. eporsesh.com
عنوان سوال:

آیا در مورد حوریان بهشتی نشانه‌های دیگر به جز آن هایی که در قرآن است گفته شده است؟ فلسفه سخن از شراب‌های بهشتی چیست؟


پاسخ:

در مورد حوریان بهشتی بهترین و والاترین توصیف در قرآن آمده است که فوق آن تصور ندارد: "فیها ما تشتهیه الانفس و تلذالاعین؛(1) در بهشت آن چه دل می‌خواهد و چشم از آن لذت می‌برد، موجود است."
این بالاترین و جامع‌ترین تعبیری است که درباره مواهب و نعمت‌های بهشتی ممکن است گفته شود. به گفته مرحوم طبرسی در مجمع البیان اگر تمام جهانیان جمع شوند تا توصیف نعمت‌های بهشتی را کنند، هرگز قادر نخواهند بود چیزی بر آن چه در این آیه آمده است بیفزایند.(2)
در موردنوشیدنی‌های بهشتی باید گفت: از مجموع آیات و روایات استفاده می‌شود آن‌ها انواع و اقسامی دارد. بعضی در نهرها جاری است. نهرهایی از شیر و عسل و آب و شراب. بعضی در ظرف‌های دربسته و مهر و موم شده و بعضی از چشمه هایی است که از آسمان بهشت یا طبقات بالای آن فرو می‌ریزد. به نظر می‌رسد برترین شراب طهور بهشتی همین است که شراب تسنیم نام دارد و ویژه مقربان درگاه الهی است.
در تفسیر علی بن ابراهیم آمده است: بهترین نوشیدنی‌های بهشتیان نوشیدنی خاصی است که از بالا همچون آبشاری به سوی آنان می‌آید و آن چشمه‌ای است که مقربن از آن می‌نوشند و مقربان، آل محمد(ع) هستند. آنان شراب تسنیم را به طور خالص می‌نوشند و دیگر از شراب ممزوح و مخلوط می‌نوشند.(3)
پی نوشت‌ها:
1 - زخرف (43) آیه 71.
2 - پیام قرآن، ج 6، ص 273 به نقل از مجمع البیان، ج 9، ص 56.
3 - همان، ص 249 به بعد، با تلخیص.
eporsesh.com





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین