مراتب مختلف بهشت با "نام" نه با ذکر طبقات در قرآن مشخص شده است; برای مثال، مرتبهای از آن "بهشت عدن" نام دارد که یازده بار در قرآن آمده است: "جَزاؤُهُم عِندَ رَبِّهِم جَنَّتُ عَدنٍ تَجری مِن تَحتِهَا الاَنهَر;(بیّنه،8) پاداش آنها نزد پروردگارشان باغهای بهشت جاویدان است که نهرها از زیر درختانش جاری است." مرتبة دیگر بهشت "فردوس" است: "اُولغکَ هُمُ الوَرِثون # اَلَّذینَ یَرِثونَ الفِردَوسَ هُم فیها خَلِدون;(مؤمنون،1011) ]آری ![ آنها وارثان هستند که بهشت برین را به ارث میبرند و جاودانه در آن به سر میبرند." مرتبة دیگر از بهشت "جنّة النعیم" نام دارد: "اُولغکَ المُقَرَّبون # فی جَنَّتِ النَّعیم; (واقعه،1112) آن مقربان هستند، در باغهای پر نعمت بهشت جای دارند." و مرتبة دیگری در بهشت هست که "دارالسلام" نام دارد: " لَهُم دارُ السَّلَم عند ربّهم;(انعام،127) برای آنها ]در بهشت[ خانة امن و امان نزد پروردگارشان خواهد بود." بله! ممکن است که منظور شما عدد "درهای بهشت" باشد که آن هم بنا به روایتی هشت تا است، نه هفت در تا این مسئله مطرح شود که آیا منظور همین هفت آسمان است یا نه؟ علیمیفرماید: "بهشت هشت در دارد..."(تفسیر المیزان، علامه طباطبایی; ج 5، ص 59، نشر جامعه مدرسین حوزه علمیه قم.)
آیا طبقات هفت گانه بهشت، همین هفت آسمان است؟
مراتب مختلف بهشت با "نام" نه با ذکر طبقات در قرآن مشخص شده است; برای مثال، مرتبهای از آن "بهشت عدن" نام دارد که یازده بار در قرآن آمده است: "جَزاؤُهُم عِندَ رَبِّهِم جَنَّتُ عَدنٍ تَجری مِن تَحتِهَا الاَنهَر;(بیّنه،8) پاداش آنها نزد پروردگارشان باغهای بهشت جاویدان است که نهرها از زیر درختانش جاری است." مرتبة دیگر بهشت "فردوس" است: "اُولغکَ هُمُ الوَرِثون # اَلَّذینَ یَرِثونَ الفِردَوسَ هُم فیها خَلِدون;(مؤمنون،1011) ]آری ![ آنها وارثان هستند که بهشت برین را به ارث میبرند و جاودانه در آن به سر میبرند." مرتبة دیگر از بهشت "جنّة النعیم" نام دارد: "اُولغکَ المُقَرَّبون # فی جَنَّتِ النَّعیم; (واقعه،1112) آن مقربان هستند، در باغهای پر نعمت بهشت جای دارند." و مرتبة دیگری در بهشت هست که "دارالسلام" نام دارد: " لَهُم دارُ السَّلَم عند ربّهم;(انعام،127) برای آنها ]در بهشت[ خانة امن و امان نزد پروردگارشان خواهد بود."
بله! ممکن است که منظور شما عدد "درهای بهشت" باشد که آن هم بنا به روایتی هشت تا است، نه هفت در تا این مسئله مطرح شود که آیا منظور همین هفت آسمان است یا نه؟ علیمیفرماید: "بهشت هشت در دارد..."(تفسیر المیزان، علامه طباطبایی; ج 5، ص 59، نشر جامعه مدرسین حوزه علمیه قم.)
- [سایر] تعداد طبقات زمین و آسمان چقدر است؟
- [سایر] معنای آسمان های هفت گانه چیست؟ آیا یعنی لایه های هفت گانه ای از فضا و آسمان وجود دارد یا معنای آن این است که در جنت هفت سطح وجود دارد؟ یعنی بهشت دارای سطوح هفت گانه است؟
- [سایر] معنای آسمان های هفت گانه در قرآن چیست؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] طبقه دوم از طبقات سه گانه ارث شامل چه افرادی می شوند؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] گروه اول ارثطبقه اول از طبقات سه گانه ارث چه کسانی هستند؟
- [سایر] آیا بهشت، رشوه برای عبادت نیست؟
- [آیت الله مظاهری] بعضی از مدّاحان و منبریها میگویند و در بعضی از کتب نیز آمده است اگر کسی به اندازه بال مگسی برای سالار شهیدان اشک بریزد هرچند گناه انجام داده باشی خدا میگذرد و بهشت بر او واجب میشود، پس آیه قرآن را چه باید کرد که میفرماید من از کوچکترین عمل شرّ شما و از کوچکترین عمل خیر شما نمیگذرم.
- [سایر] طبقات دوزخ و بهشت را بیان کنید؟
- [آیت الله سیستانی] آیا میتوانید در یکی از طبقات یک برج مسکونی چندین طبقه یک باب مسجد نیز ایجاد نمود در این صورت حکم طبقات بالاو پایین آن محل چیست؟
- [سایر] آیا وجود هفت آسمان و اینکه بهشت در آسمان هفتم است صحیح است ؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر تنها وارث میت همسر او باشد و هیچیک از ورثه دیگر در طبقات سه گانه نباشند الف: اگر وارث شوهر باشد تمام مال میت به او میرسد ب: اگر وارث فقط زن میت باشد تنها 41 اموال میت طبق بیان سابق به او میرسد وبقیه مال میت در اختیار مجتهد جامع الشرائط قرار می گیرد.
- [آیت الله شبیری زنجانی] زن و شوهر همراه با جمیع طبقات به تفصیلی که میآید از یکدیگر ارث میبرند.
- [آیت الله بهجت] مستحب است نماز عید را زیر آسمان بخواند.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] در صحت اقتدا وحدت اجتماع و اتصال صفوف معتبر است بنابراین در ساختمان چند طبقه اگر طبقات فوقانی زیاد مرتفع نباشد و اتصال صفوف و وحدت عرفی جماعت صدق کند اقتدا صحیح است والا صحیح نیست.
- [آیت الله شبیری زنجانی] ولیّ زن شوهر او است و بعد از او خویشاوندان نسبی به ترتیب طبقات ارث و در هر طبقه مردها بر زنها مقدماند و در صورت تعدّد بنا بر احتیاط از همه باید اجازه گرفته شود.
- [آیت الله مکارم شیرازی] مس بدن مرده ای که تمام آن سرد نشده موجب غسل نیست، هرچند محل مس سرد شده باشد، همچنین مس بدن میت بعد از تمام شدن غسلهای سه گانه او، غسل ندارد.
- [آیت الله شبیری زنجانی] نافله مغرب، پس از نماز مغرب خوانده میشود و وقت فضیلت آن تا وقتیست که سرخی طرف مغرب که بعد از غروب کردن آفتاب در آسمان پیدا میشود از بین برود.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] وقت نافله مغرب بعد از تمام شدن نماز مغرب است تا وقتی که سرخی طرف مغرب که بعد از غروب کردن آفتاب در آسمان پیدا می شود از بین برود.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . مستحب است در قنوت دست ها را مقابل صورت و کف آنها را رو به آسمان و پهلوی هم نگهدارد وغیر شست، انگشت های دیگر را به هم بچسباند و به کف دست ها نگاه کند.
- [آیت الله وحید خراسانی] مستحب است در قنوت دستها را مقابل صورت و کف انها را رو به اسمان و پهلوی هم نگهدارد و غیر شست انگشتهای دیگر را به هم بچسباند و به کف دستها نگاه کند