مفهوم شرک وسیع تر از آن است که فقط تعدد خدایان یا بُتها را در نظر آوریم . باید توحید صحیح را به آسانی یاد بگیریم و با شناختی صحیح از توحید در باره مسائل بیندیشیم . دخیل بستن به اصطلاح مردم چیزی نیست ,جز همان پناه بردن به رحمت و کرامت الهی . دخیل بستن همان متوسل شدن به وسیله ای است, که بتواند هم دست ما را بگیرد و هم نزد خداوند , عزیز و پذیرفته باشد . امامان معصوم(علیه السلام ) پناه و ماوای شیعیان ,بلکه همه مخلوقات هستند . اینکه در مشکلی و یا گرفتاری به مقام معنوی ایشان روی بیاوریم و داخل در سایه رحمت و کرامت و سخاوت ایشان شویم , عین صداقت در بندگی خداست . زیرا که؛ خداوند متعال ایشان را اولیای برگزیره خویش قرار داده و برای ما جانشین خودش در زمین معرفی کرده و رضای ایشان را رضای خودش و ناراحتی ایشان را ناراحتی خودش پسندیده است . بنابر این بسیار بجاست که در هر موردی روی به درگاه عصمت آوریم و آنها را نزد خداوند وسیله خیر و نیکی قرار دهیم که خداوند خودش فرموده است. { و ابتغوا إلیه الوسیله } (سوره مبارکه مائده , آیه 35 ) هنگامیکه ما ازامام جماعت می طلبیم میدانیم که امام خودش بنده خداست و قاضی الحاجات فقط و فقط خداست . بلکه حاجت طلبیدن ما از امام معصوم (علیه السلام ) در واقع عرض نیاز است به درگاه الهی که ایشان مولیان این درگاهند . اما باید توجه داشته باشیم که طالب حاجت از آن سبب به امام ( علیه السلام ) روی می آورد که امام مقرب خداست و این فکر که از امام بخواهم و خدا در این موضوع در طرف دیگر قرار دارند, کاملا اشتباه است . خواست معصوم نزد خدا عزیز و گرامی است و اگر با چنین معرفتی از امام معصوم ( علیهم السلام ) حاجتی بخواهیم , کاملا صحیح و پسندیده است . منابع : 1- ایده ها و عقیدها ( 110 پرسش و پاسخ ) , سید محمد شفیعی 2- کرامات رضویه , شیخ علی اکبر مروج الاسلام 3- کرامات حضرت مهدی ( عج ) , انتشارات مسجد جمکران eporsesh.com
مفهوم شرک وسیع تر از آن است که فقط تعدد خدایان یا بُتها را در نظر آوریم . باید توحید صحیح را به آسانی یاد بگیریم و با شناختی صحیح از توحید در باره مسائل بیندیشیم .
دخیل بستن به اصطلاح مردم چیزی نیست ,جز همان پناه بردن به رحمت و کرامت الهی . دخیل بستن همان متوسل شدن به وسیله ای است, که بتواند هم دست ما را بگیرد و هم نزد خداوند , عزیز و پذیرفته باشد . امامان معصوم(علیه السلام ) پناه و ماوای شیعیان ,بلکه همه مخلوقات هستند . اینکه در مشکلی و یا گرفتاری به مقام معنوی ایشان روی بیاوریم و داخل در سایه رحمت و کرامت و سخاوت ایشان شویم , عین صداقت در بندگی خداست . زیرا که؛ خداوند متعال ایشان را اولیای برگزیره خویش قرار داده و برای ما جانشین خودش در زمین معرفی کرده و رضای ایشان را رضای خودش و ناراحتی ایشان را ناراحتی خودش پسندیده است . بنابر این بسیار بجاست که در هر موردی روی به درگاه عصمت آوریم و آنها را نزد خداوند وسیله خیر و نیکی قرار دهیم که خداوند خودش فرموده است. { و ابتغوا إلیه الوسیله } (سوره مبارکه مائده , آیه 35 )
هنگامیکه ما ازامام جماعت می طلبیم میدانیم که امام خودش بنده خداست و قاضی الحاجات فقط و فقط خداست . بلکه حاجت طلبیدن ما از امام معصوم (علیه السلام ) در واقع عرض نیاز است به درگاه الهی که ایشان مولیان این درگاهند .
اما باید توجه داشته باشیم که طالب حاجت از آن سبب به امام ( علیه السلام ) روی می آورد که امام مقرب خداست و این فکر که از امام بخواهم و خدا در این موضوع در طرف دیگر قرار دارند, کاملا اشتباه است . خواست معصوم نزد خدا عزیز و گرامی است و اگر با چنین معرفتی از امام معصوم ( علیهم السلام ) حاجتی بخواهیم , کاملا صحیح و پسندیده است .
منابع :
1- ایده ها و عقیدها ( 110 پرسش و پاسخ ) , سید محمد شفیعی
2- کرامات رضویه , شیخ علی اکبر مروج الاسلام
3- کرامات حضرت مهدی ( عج ) , انتشارات مسجد جمکران
eporsesh.com
- [سایر] آیا تعظیم کردن درمقابل حرم امامان شرک نیست اینکه ما به غیر خدا تعظیم میکنم شرک نیست؟
- [سایر] آیا توسّل به پیامبر و امامان(علیهم السلام) و حاجت خواستن از آنان، مؤثر دانستن غیر خدا و شرک نیست؟
- [سایر] آیا توسّل به پیامبر و امامان(ع) و حاجت خواستن از آنان، مؤثر دانستن غیر خدا و شرک نیست؟
- [سایر] آیا حاجت خواستن از غیر خدا مثل پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) و امام معصوم (علیه السلام) شرک نیست؛ زیرا که قاضی الحاجات خداوند است.
- [سایر] آیا شیعیان طبق نظر مشایخ شیعه بین خدا و امامان معصوم فرق قائل هستند؟
- [سایر] فلسفه عقیده به خدا و پیامبران و امامان چیست؟
- [آیت الله اردبیلی] آیا دروغ بستن به صلحا و فقها و شهدا و مراجع تقلید و اصحاب پیامبر صلیاللهعلیهوآله و اصحاب امامان معصوم علیهمالسلام و امثال آنها روزه را باطل میکند؟
- [آیت الله مظاهری] آیا دخیل بستن و نخ بستن به سقاخانه های موجود جایز است؟ عده ای از مردم اعتقاد به خصوصی دراین باره دارند و می گویند از این کارشان حاجت گرفته اند؟
- [سایر] معجزه امامان شیعه چیست؟
- [سایر] خداوند در قرآن فرموده که رسولان از دانش غیب بهرهمندند. چه دلیلی بر آگاهبودن امامان بر غیب وجود دارد؟
- [آیت الله وحید خراسانی] سجده کردن برای غیر خداوند متعال حرام می باشد و بعضی از مردم که مقابل قبر امامان علیهم السلام پیشانی را بر زمین می گذارند اگر برای شکر خداوند متعال باشد اشکال ندارد وگرنه حرام است
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] سجده کردن برای غیر خداوند متعال حرام می باشد و بعضی از مردم عوام که مقابل قبر امامان پیشانی را به زمین می گذارند اگر برای شکر خداوند متعال باشد؛ اشکال ندارد و گرنه حرام است. مستحبات و مکروهات سجده:
- [امام خمینی] سجده کردن برای غیر خداوند متعال حرام میباشد و بعضی از مردم عوام که مقابل قبر امامان علیهم السلام پیشانی را به زمین می گذارند اگر برای شکر خداوند متعال باشد اشکال ندارد و گرنه حرام است.
- [آیت الله بروجردی] سجده کردن برای غیر خداوند متعال حرام میباشد و بعضی از مردم عوام که مقابل قبر امامان عَلَیْهمُالسَّلَام پیشانی را به زمین میگذارند، اگر برای شکر خداوند متعال باشد اشکال ندارد و گرنه حرام است.
- [آیت الله علوی گرگانی] سجده کردن برای غیر خداوند متعال حرام میباشد وبعضی از مردم عوام که مقابل امامان: پیشانی را به زمین میگذارند، اگر برای شکر خداوند متعال باشد، اشکال ندارد وگرنه حرام است.
- [آیت الله سیستانی] سجده کردن برای غیر خداوند متعال حرام میباشد ، و بعضی از مردم عوام که مقابل قبر امامان علیهمالسلام پیشانی را به زمین میگذارند اگر برای شکر خداوند متعال باشد ، اشکال ندارد ، و گر نه مشکل است . مستحبّات و مکروهات سجده :
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . کسی که وضو ندارد، حرام است اسم خداوند متعال را به هر لغت نوشته شده باشد، مس نماید. واحتیاط واجب آن است که اسم مبارک پیغمبر صلی الله علیه و آله و امامان و حضرت زهرا: را هم مس ننماید.
- [آیت الله سبحانی] کسی که وضو ندارد، حرام است اسم خداوند متعال را به هر زبانی نوشته شده باشد، مس نماید. و مسّ اسم مبارک پیغمبر و امامان و حضرت زهرا(علیهم السلام)هم اگر هتک حرمت و بی احترامی باشد حرام است.
- [آیت الله مکارم شیرازی] کسانی که در حق علی(علیه السلام) و سایر امامان(علیهم السلام) غلو کنند; یعنی، آن بزرگواران را خدا بدانند یا صفات مخصوص خدایی برای آنها قائل باشند، کافرند.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر مسلمانی به یکی از دوازده امام دشنام دهد، یا با آنان دشمنی داشته باشد، نجس است.