سازمان آب و برق ، به تمام منازل آب و برق می رساند ، این صاحبان منازلند که می توانند از این آب و برق استفاده صحیح کنند یا نادرست . خداوند انسان را آزاد و مختار آفرید و همه گونه امکان رشد را در اختیار او گذاشت ، اگر انسان با علم و آگاهی راه بدی را انتخاب کرد ، مقصر خود اوست . اما چرا خداوند جلوی چنین انسان هایی را نمی گیرد ، زیرا : اگر همین که انسان بنای ناسزا و دروغ گفتن داشت ، خداوند او را لال کند و همین که بنای سیلی زدن به مظلوم داشت ، دست او فلج شود ، همین که بنای نگاه بد داشت چشمش کور شود و ... آیا این انسان که از روی ناچاری خلاف نکرده ، قابل ستایش است ؟ ارزش انسان زمانی است که با اختیار خودش ، آزادانه و آگاهانه کاری را انجام دهد و یا از خلافی دست بردارد . اگر دست انسانی را با طناب بستند و از جیب او پول درآوردند و خرج کردند ، نمی توان گفت آن دست بسته ، مرد سخاوتمندی است و اگر مرد نابینایی ، به نامحرم نگاه نکرد ، نمی گویند چه انسان پاکی . آری ، خداوند می خواهد انسان ها آزاد باشند تا خود راه خیر و خوبی یا راه شر و بدی را انتخاب نمایند و عمل کنند . منبع: پرسش های مهم پاسخ های کوتاه، حجت الاسلام محسن قرائتی
چرا خدا به ستمگران و گنهکاران مهلت می دهد ؟
سازمان آب و برق ، به تمام منازل آب و برق می رساند ، این صاحبان منازلند که می توانند از این آب و برق استفاده صحیح کنند یا نادرست .
خداوند انسان را آزاد و مختار آفرید و همه گونه امکان رشد را در اختیار او گذاشت ، اگر انسان با علم و آگاهی راه بدی را انتخاب کرد ، مقصر خود اوست .
اما چرا خداوند جلوی چنین انسان هایی را نمی گیرد ، زیرا : اگر همین که انسان بنای ناسزا و دروغ گفتن داشت ، خداوند او را لال کند و همین که بنای سیلی زدن به مظلوم داشت ، دست او فلج شود ، همین که بنای نگاه بد داشت چشمش کور شود و ... آیا این انسان که از روی ناچاری خلاف نکرده ، قابل ستایش است ؟ ارزش انسان زمانی است که با اختیار خودش ، آزادانه و آگاهانه کاری را انجام دهد و یا از خلافی دست بردارد .
اگر دست انسانی را با طناب بستند و از جیب او پول درآوردند و خرج کردند ، نمی توان گفت آن دست بسته ، مرد سخاوتمندی است و اگر مرد نابینایی ، به نامحرم نگاه نکرد ، نمی گویند چه انسان پاکی .
آری ، خداوند می خواهد انسان ها آزاد باشند تا خود راه خیر و خوبی یا راه شر و بدی را انتخاب نمایند و عمل کنند .
منبع: پرسش های مهم پاسخ های کوتاه، حجت الاسلام محسن قرائتی
- [سایر] خداوند متعال، ستمگران را چندان مهلت می دهد؟
- [سایر] چرا گنهکاران، از قرآن بهره نمی گیرند ؟
- [سایر] حیات برزخی گنهکاران چگونه خواهد بود؟
- [سایر] آیا از آن رو که خداوند به شیطان تا قیامت مهلت داد، در ازلی و ابدی بودن همانند خداوند است؟
- [سایر] چرا خداوند به شیطان مهلت داد تا سبب گمراهی انسان ها گردد؟
- [سایر] چرا خداوند تا روز بعث به ابلیس مهلت داد تا انسان را گمراه کند ؟
- [سایر] چگونه بعضی از گنهکاران در قیامت کر و کور ولالند؟
- [سایر] گواهان (شاهدان) روز قیامت بر گنهکاران چه کسانی هستند؟
- [سایر] شیطان در ازلی و ابدی بودن خود را با خداوند شریک می سازد؛ چون از خداوند مهلت خواست تا قیامت به او فرصت دهد و خدا پذیرفت؟
- [سایر] شیطان در ازلی و ابدی بودن خود را با خداوند شریک می سازد؛ چون از خداوند مهلت خواست تا قیامت به او فرصت دهد و خدا پذیرفت؟
- [آیت الله اردبیلی] اگر معاشرت و مراوده عالمان با ستمگران، شرعا خالی از مصلحت باشد، نباید معاشرت کنند زیرا این امر موجب اتّهام آنها خواهد شد.
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر انسان مرضی دارد که بول او قطره قطره میریزد، یا نمیتواند از بیرون آمدن غائط خودداری کند، چنانچه یقین دارد که از اول وقت نماز تا آخر آن به مقدار وضو گرفتن ونماز خواندن مهلت پیدا میکند، باید نماز را در وقتی که مهلت پیدا میکند بخواند و اگر مهلت او به مقدار کارهای واجب نماز است، باید در وقتیکه مهلت دارد، فقط کارهای واجب نماز را بجا آورد و کارهای مستحبّ آن مانند اذان واقامه و قنوت را ترک کند.
- [آیت الله مکارم شیرازی] هرگاه بعد از فرا رسیدن مدت، مشتری نتواند پول را بپردازد باید او را مهلت داد.
- [آیت الله مظاهری] اگر انسان مرضی دارد که بول او قطره قطره میریزد یا نمیتواند از بیرون آمدن باد یا غائط خودداری کند چنانچه یقین دارد که از اوّل وقت نماز تا آخر آن به مقدار وضو گرفتن و نماز خواندن مهلت پیدا میکند باید نماز را در وقتی که مهلت پیدا میکند بخواند و اگر مهلت او به مقدار کارهای واجب نماز است، باید در وقتی که مهلت دارد فقط کارهای واجب نماز را به جا آورد و کارهای مستحب آن مانند اذان و اقامه را ترک نماید.
- [آیت الله نوری همدانی] اگر انسان مرضی دارد که بول او قطره قطره می ریزد یا نمی تواند از بیرون آمدن غائط خودداری کند ، چنانچه یقین دارد که از اول وقت نماز تا آخر آن به مقدار وضو گرفتن و نماز خواندن مهلت پیدا می کند ، باید نماز را در وقتی که مهلت پیدا می کند بخواند و اگر مهلت او به مقدارکارهای واجب نماز است ، باید در وقتی که مهلت داردفقط کارهای واجب نماز را بجا آورد و کارهای مستحب آن مانند اذان و اقامه را ترک نماید .
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر انسان مرضی دارد که بول او قطره قطره می ریزد یا نمی تواند از بیرون آمدن غائط خودداری کند، چنان چه یقین دارد که از اول وقت نماز تا آخر آن به مقدار وضو گرفتن و نماز خواندن مهلت پیدا می کند، باید نماز را در وقتی که مهلت پیدا می کند بخواند و اگر مهلت او به مقدار کارهای واجب نماز است، باید در وقتی که مهلت دارد، فقط کارهای واجب نماز را به جا آورد و کارهای مستحب آن مانند اذان و اقامه و قنوت را ترک نماید.
- [آیت الله بروجردی] اگر انسان مرضی دارد که بول او قطره قطره میریزد، یا نمیتواند از بیرون آمدن غائط خود داری کند، چنانچه یقین دارد که از اوّل وقت نماز تا آخر آن، به مقدار وضو گرفتن و نماز خواندن مهلت پیدا میکند، باید نماز را در وقتی که مهلت پیدا میکند بخواند و اگر مهلت او به مقدار کارهای واجب نماز است، باید در وقتی که مهلت دارد فقط کارهای واجب نماز را به جا آورد و کارهای مستحب آن مانند اذان و اقامه و قنوت را ترک نماید.
- [آیت الله خوئی] اگر انسان مرضی دارد که بول او قطره قطره میریزد، یا نمیتواند از بیرون آمدن غائط خودداری کند، چنانچه یقین دارد که از اول وقت نماز تا آخر آن به مقدار وضو گرفتن و نماز خواندن مهلت پیدا میکند، باید نماز را در وقتی که مهلت پیدا میکند بخواند، و اگر مهلت او به مقدار کارهای واجب نماز است، باید در وقتی که مهلت دارد، فقط کارهای واجب نماز را بهجا آورد و کارهای مستحب آن مانند اذان و اقامه و قنوت را ترک نماید.
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر انسان مرضی دارد که بول او قطره قطره میریزد، (که به وی مسلوس گفته میشود) یا نمیتواند از بیرون آمدن غائط خودداری کند (که به وی مبطون گفته میشود)، چنانچه یقین دارد که از اول وقت نماز تا آخر آن به مقدار وضو گرفتن و نماز خواندن مهلت پیدا میکند، باید نماز را در وقتی که مهلت پیدا میکند بخواند و اگر مهلت او به مقدار کارهای واجب نماز است، باید در وقتی که مهلت دارد فقط کارهای واجب نماز را به جا آورد و کارهای مستحب مانند اذان و اقامه و قنوت، بلکه سوره را ترک نماید.
- [آیت الله سبحانی] اگر انسان مرضی دارد که بول او قطره قطره می ریزد یا نمی تواند از بیرون آمدن غائط خودداری کند چنانچه یقین دارد که از اول وقت نماز تا آخر آن به مقدار وضو گرفتن و نمازخواندن مهلت پیدا می کند، باید نماز را در وقتی که مهلت پیدا می کند بخواند و اگر مهلت او به مقدار کارهای واجب نماز است، باید در وقتی که مهلت دارد فقط کارهای واجب نماز را بجا آورد و کارهای مستحب آن مانند اذان و اقامه را ترک کند.