طبق آیه 7 سوره ی اسرا که می فرماید: (و نحشرهم یوم القیامة علی وجوهم عمیاً و بکماً و صماً): روز قیامت آنها را کر و کور ولال و بر صورت محشور می کنیم و در حالی که نه می بینند و نه می شنوند ونه صحبت می کنند و در دادگاه بزرگ الهی وارد می شوند البته لازم به ذکر است که مواقف و مراحل قیامت، مختلف است در بعضی مراحل و مواقف آنها کر وکور و لالند و این خود نیز یک مجازات برای آنهاست چراکه در دنیا از این نعمتهای الهی به طور صحیح بهره برداری نکردند و در مراحل دیگرچشمشان بینا و گوششان شنوا و زبانشان باز می شود تا صحنه های عذاب را ببیند و سرزنشهای خازنان دوزخ را بشنوند و به ناله و اظهار ضعف بپردازند. پس علت کر و کور و لال بودن برخی از گنه کاران در قیامت عدم استفاده و بهره برداری صحیح در دنیا از این نعمات الهی است. منبع: تصویر دوزخ و دوزخیان در قرآن کریم، فاطمه کریمی،انتشارات جامعه القرآن الکریم
طبق آیه 7 سوره ی اسرا که می فرماید: (و نحشرهم یوم القیامة علی وجوهم عمیاً و بکماً و صماً): روز قیامت آنها را کر و کور ولال و بر صورت محشور می کنیم و در حالی که نه می بینند و نه می شنوند ونه صحبت می کنند و در دادگاه بزرگ الهی وارد می شوند البته لازم به ذکر است که مواقف و مراحل قیامت، مختلف است در بعضی مراحل و مواقف آنها کر وکور و لالند و این خود نیز یک مجازات برای آنهاست چراکه در دنیا از این نعمتهای الهی به طور صحیح بهره برداری نکردند و در مراحل دیگرچشمشان بینا و گوششان شنوا و زبانشان باز می شود تا صحنه های عذاب را ببیند و سرزنشهای خازنان دوزخ را بشنوند و به ناله و اظهار ضعف بپردازند. پس علت کر و کور و لال بودن برخی از گنه کاران در قیامت عدم استفاده و بهره برداری صحیح در دنیا از این نعمات الهی است.
منبع: تصویر دوزخ و دوزخیان در قرآن کریم، فاطمه کریمی،انتشارات جامعه القرآن الکریم
- [سایر] گواهان (شاهدان) روز قیامت بر گنهکاران چه کسانی هستند؟
- [سایر] چرا گنهکاران، از قرآن بهره نمی گیرند ؟
- [سایر] حیات برزخی گنهکاران چگونه خواهد بود؟
- [سایر] چرا خدا به ستمگران و گنهکاران مهلت می دهد ؟
- [سایر] چرا صالحان، گرفتار مشکلات هستند و مجرمان و گنهکاران، در رفاه به سر می برند؟
- [سایر] برخورد امام زمان (عج) پس از ظهور با گنهکاران امت چه خواهد بود؟
- [سایر] چرا صالحان، گرفتار مشکلات هستند و مجرمان و گنهکاران، در رفاه به سر می برند ؟
- [سایر] وقتی گنهکاران را به سوی دوزخ می برند در حین مشاهده ی عذاب چه می گویند؟
- [سایر] مراد خداوند آنجا که میفرماید: (افرادی که در دنیا کور هستند، در آخرت هم کور خواهند بود)، چیست؟ آیا شخص کور در آخرت هیچگونه احساس و درک و مشاهدهای نخواهد داشت؟
- [سایر] بهشت و جهنم در کجای این عالم قرار دارند؟ و آیا گنهکاران برای همیشه در جهنم میمانند؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] آبی که به اندازه کر یا بیشتر بوده، چنانچه شک کنیم از کر افتاده حکم آب کر را دارد و بعکس، اگر آبی کمتر از کر بوده و شک داریم کر شده، حکم آب کمتر از کر را دارد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] آبی که به اندازه کر یا بیشتر بوده، چنانچه شک کنیم از کر افتاده حکم آب کر را دارد و بعکس، اگر آبی کمتر از کر بوده و شک داریم کر شده، حکم آب کمتر از کر را دارد.
- [آیت الله علوی گرگانی] آبی که به اندازه کر بوده، اگر انسان شک کند از کر کمتر شده یا نه، حکم آب کر را دارد، یعنی نجاست را پاک میکند و اگر نجاستی هم به آن برسد نجس نمیشود، وآبی که کمتر از کر بوده وانسان شک دارد به مقدار کر شده یا نه حکم آب کر را ندارد.
- [آیت الله نوری همدانی] آبی که به اندازة کُر بوده ، اگر انسان شک کند از کُر کمتر شده یا نه ، مثل آب کُر است ، یعنی چیز نجس شده را پاک می کند و اگر نجاستی هم به آن برسد نجس نمی شود . و آبی که کمتر از کرُ بوده و انسان شک دارد به مقدار کرُ شده یا نه ، حکم آب کُر ندارد .
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . آبی که به اندازه کُر بوده، اگر انسان شک کند از کُر کمتر شده یا نه، مثل آب کُر است، یعنی نجاست را پاک می کند و اگر نجاستی هم به آن برسد نجس نمی شود. و آبی که کمتر از کُر بوده و انسان شک دارد بمقدار کُر شده یا نه حکم آب کُر را ندارد.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] آبی که به اندازه کر بوده، اگر انسان شک کند از کر کمتر شده یا نه حکم آب کر را دارد; یعنی نجاست را پاک می کند و اگر نجاستی هم به آن برسد نجس نمی شود. و آبی که کمتر از کر بوده و انسان شک دارد به مقدار کر رسیده یا نه، حکم آب کر را ندارد.
- [آیت الله بروجردی] آبی که به اندازهی کر بوده، اگر انسان شک کند از کر کمتر شده یا نه، مثل آب کر است؛ یعنی نجاست را پاک میکند و اگر نجاستی هم به آن برسد نجس نمیشود و آبی که کمتر از کر بوده و انسان شک دارد به مقدار کر شده یا نه، حکم آب کر ندارد.
- [آیت الله اردبیلی] آبی که قبلاً به اندازه کُر بوده و انسان شک دارد که از کُر کمتر شده یا نه، مثل آب کُر است، یعنی چیز نجس شده را پاک میکند و اگر نجاستی هم به آن برسد نجس نمیشود، ولی آبی که کمتر از کر بوده و انسان شک دارد که به مقدار کُر شده یا نه، حکم آب کُر را ندارد.
- [آیت الله سیستانی] آبی که به اندازه کر بوده ، اگر انسان شک کند از کر کمتر شده یا نه ، مثل آب کر است، یعنی نجاست را پاک میکند ، و اگر نجاستی هم به آن برسد نجس نمیشود . و آبی که کمتر از کر بوده و انسان شک دارد به مقدار کر شده یا نه ، حکم آب کمتر از کر را دارد .
- [آیت الله شبیری زنجانی] آبی که به اندازه کر بوده، اگر انسان شک کند که از مقدار کر کمتر شده یا نه، حکم آب کر را دارد، یعنی نجاست را پاک میکند و اگر نجاستی هم به آن برسد نجس نمیشود و آبی که کمتر از کر بوده و انسان شک دارد به مقدار کر شده یا نه، حکم آب کمتر از کر را دارد.