چرا معجزه ی هر پیامبری از نوعی خاص بوده است؟
این پرسش را امام رضا(علیه السلام) پاسخ گفته اند که چکیده ی آن چنین است: در زمان حضرت موسی(علیه السلام) ساحران فراوانی بودند و موسی(علیه السلام) عملی انجام داد که آن ها را در برابر آن عاجز کرد. در زمان حضرت عیسی(علیه السلام) و محیط دعوت او، پزشکان مهارت فوق العاده ای در معالجه ی بیماران داشتند، حضرت عیسی(علیه السلام) با درمان بیماران علاج ناپذیر، بدون استفاده از وسایل مادی، حقانیت دعوت خود را به اثبات رسانید. در عصر پیامبر گرامی اسلام (صلی الله علیه وآله) نیز سخنرانان و شاعران و سخن سرایان فوق العاده فصیح و بلیغی وجود داشتند که همه آن ها در برابر فصاحت و بلاغت قرآن زانو زدند[1]. بنابراین، نوع معجزه هر پیامبری بر اساس مقتضیات زمان آن پیامبر تعیین گردیده تا تأثیر بیشتری در رسیدن به هدف داشته باشد؛ البته پیامبران، افزون بر معجزه متناسب با زمان خود، معجزه های دیگر نیز داشته اند، ولی معجزه اصلی آنان همان بوده که با شرایط زمان و مکان خود مناسبت داشته است. پی نوشت: [1]. بحارالانوار، ج 11، ص 7170. منبع: پرسش ها و پاسخ هایی پیرامون نبوت و رسالت، فاضل عرفان، انتشارات مرکز مدیریت حوزه علمیه (1383).
عنوان سوال:

چرا معجزه ی هر پیامبری از نوعی خاص بوده است؟


پاسخ:

این پرسش را امام رضا(علیه السلام) پاسخ گفته اند که چکیده ی آن چنین است:
در زمان حضرت موسی(علیه السلام) ساحران فراوانی بودند و موسی(علیه السلام) عملی انجام داد که آن ها را در برابر آن عاجز کرد. در زمان حضرت عیسی(علیه السلام) و محیط دعوت او، پزشکان مهارت فوق العاده ای در معالجه ی بیماران داشتند، حضرت عیسی(علیه السلام) با درمان بیماران علاج ناپذیر، بدون استفاده از وسایل مادی، حقانیت دعوت خود را به اثبات رسانید. در عصر پیامبر گرامی اسلام (صلی الله علیه وآله) نیز سخنرانان و شاعران و سخن سرایان فوق العاده فصیح و بلیغی وجود داشتند که همه آن ها در برابر فصاحت و بلاغت قرآن زانو زدند[1].
بنابراین، نوع معجزه هر پیامبری بر اساس مقتضیات زمان آن پیامبر تعیین گردیده تا تأثیر بیشتری در رسیدن به هدف داشته باشد؛ البته پیامبران، افزون بر معجزه متناسب با زمان خود، معجزه های دیگر نیز داشته اند، ولی معجزه اصلی آنان همان بوده که با شرایط زمان و مکان خود مناسبت داشته است.
پی نوشت:
[1]. بحارالانوار، ج 11، ص 7170.
منبع: پرسش ها و پاسخ هایی پیرامون نبوت و رسالت، فاضل عرفان، انتشارات مرکز مدیریت حوزه علمیه (1383).





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین