این پرسش را امام رضا(علیه السلام) پاسخ گفته اند که چکیده ی آن چنین است: در زمان حضرت موسی(علیه السلام) ساحران فراوانی بودند و موسی(علیه السلام) عملی انجام داد که آن ها را در برابر آن عاجز کرد. در زمان حضرت عیسی(علیه السلام) و محیط دعوت او، پزشکان مهارت فوق العاده ای در معالجه ی بیماران داشتند، حضرت عیسی(علیه السلام) با درمان بیماران علاج ناپذیر، بدون استفاده از وسایل مادی، حقانیت دعوت خود را به اثبات رسانید. در عصر پیامبر گرامی اسلام (صلی الله علیه وآله) نیز سخنرانان و شاعران و سخن سرایان فوق العاده فصیح و بلیغی وجود داشتند که همه آن ها در برابر فصاحت و بلاغت قرآن زانو زدند[1]. بنابراین، نوع معجزه هر پیامبری بر اساس مقتضیات زمان آن پیامبر تعیین گردیده تا تأثیر بیشتری در رسیدن به هدف داشته باشد؛ البته پیامبران، افزون بر معجزه متناسب با زمان خود، معجزه های دیگر نیز داشته اند، ولی معجزه اصلی آنان همان بوده که با شرایط زمان و مکان خود مناسبت داشته است. پی نوشت: [1]. بحارالانوار، ج 11، ص 7170. منبع: پرسش ها و پاسخ هایی پیرامون نبوت و رسالت، فاضل عرفان، انتشارات مرکز مدیریت حوزه علمیه (1383).
این پرسش را امام رضا(علیه السلام) پاسخ گفته اند که چکیده ی آن چنین است:
در زمان حضرت موسی(علیه السلام) ساحران فراوانی بودند و موسی(علیه السلام) عملی انجام داد که آن ها را در برابر آن عاجز کرد. در زمان حضرت عیسی(علیه السلام) و محیط دعوت او، پزشکان مهارت فوق العاده ای در معالجه ی بیماران داشتند، حضرت عیسی(علیه السلام) با درمان بیماران علاج ناپذیر، بدون استفاده از وسایل مادی، حقانیت دعوت خود را به اثبات رسانید. در عصر پیامبر گرامی اسلام (صلی الله علیه وآله) نیز سخنرانان و شاعران و سخن سرایان فوق العاده فصیح و بلیغی وجود داشتند که همه آن ها در برابر فصاحت و بلاغت قرآن زانو زدند[1].
بنابراین، نوع معجزه هر پیامبری بر اساس مقتضیات زمان آن پیامبر تعیین گردیده تا تأثیر بیشتری در رسیدن به هدف داشته باشد؛ البته پیامبران، افزون بر معجزه متناسب با زمان خود، معجزه های دیگر نیز داشته اند، ولی معجزه اصلی آنان همان بوده که با شرایط زمان و مکان خود مناسبت داشته است.
پی نوشت:
[1]. بحارالانوار، ج 11، ص 7170.
منبع: پرسش ها و پاسخ هایی پیرامون نبوت و رسالت، فاضل عرفان، انتشارات مرکز مدیریت حوزه علمیه (1383).
- [سایر] نبوت پیامبران با معجزه شناخته می شود، معجزه امامان شیعه چیست؟
- [سایر] ذوالقرنین چه کسی بود، پیامبر بود، اگر نبود، چگونه معجزه داشت؟
- [سایر] داستان شق القمر و مستندات این معجزه بزرگ پیامبر صلّی الله علیه و آله چیست؟
- [سایر] چرا قرآن مجید برترین و بالاترین معجزه پیامبر گرامی اسلام است؟
- [سایر] اسامی 124 هزار پیامبر در کدام کتابها و کجاها آمده است؟ آیا تمام آنها معجزه داشتند؟
- [سایر] چرا در زمان ما پیامبری نیست تا با دیدن معجزه اش ایمان بیاوریم؟
- [سایر] چهار معجزه عمده پیامبر را که منبع قرآنی دارد، برایم توضیح دهید. (قرآن آن را تأیید کند و رفرنس آن قرآن باشد).
- [سایر] معجزه پیامبر(صلی الله علیه و آله و سلم) غیر از قرآن چیست؟ منبع قابل اعتماد در رابطه با این موضوع را ذکر نمایید؟
- [سایر] آیا نمی توان فرض کرد انبیاء قادر به معجزه بوده اند چون موجوداتی فضایی بودند و به دروغ ادعای پیامبری کرده اند؟
- [سایر] ریشه به وجود آمدن ادیان مختلف چیست؟چرا پیامبران مختص به دورهای خاص بودهاند و با وجود این همه ظلم هیچ پیامبری مبعوث نمی شود؟
- [آیت الله بهجت] مستحق زکات باید مؤمن (شیعه) باشد، مگر مورد چهارم و هفتم از مصارف زکات، که شرایط خاص خود را دارد.
- [آیت الله وحید خراسانی] ملکی که به نحو مشاع مقداری از ان وقف است و مقداری از ان وقف نیست اگر متولی خاص داشته باشد متولی با مالک قسمتی که وقف نیست می توانند ان ملک را با نظر خبره قسمت کنند و در صورتی که متولی خاص نداشته باشد حاکم شرع با مالک متصدی قسمت می شوند
- [آیت الله علوی گرگانی] آنچه از احکام مسائلی که در گذشته گفته شد ودارای حالت خاصّ ووضعیّت مخصوصی بودند، بین بانکهای شخصی ودولتی و یا مشترک بین اشخاص ودولت فرق نمیکند و در تمام آنها بستگی به آن وضعیّت وحالت خاصّ دارد، در هر موردی که از مصادیق آن وضعیّت بوده باشد، حکم او همان است که گفته شد.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] در موقوفات عامه مثل مسجد و مدرسه قبول نمودن لازم نیست و در وقف خاص احتیاط آن است که کسی که چیزی برای او وقف شده یا وکیل یا ولیّ او قبول کند گرچه بعید نیست در وقف خاص هم قبول لازم نباشد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] صیغه وقف را می توان به عربی یا به هر زبان دیگر خواند، مثلاً اگر بگوید: (خانه خود را برای فلان منظور وقف کردم) کافی است و احتیاج به قبول ندارد، خواه وقف عام باشد یا وقف خاص، هرچند احتیاط مستحب آن است که حاکم شرع در وقف عام و اشخاصی که برای آنها وقف شده در وقف خاص، صیغه قبول بخوانند.
- [آیت الله علوی گرگانی] رهن آن است که بدهکار مقداری از مال خود را نزد طلبکار بگذارد که اگر طلب او را ندهد، طلبش را از آن مال مطابق دستور خاصّ به دست آورد.
- [آیت الله جوادی آملی] .چون با شنیدن اذان و اقامه دیگری میتوان برای نماز به آن اکتفا کرد, حکایت آن ها ثواب خاص خود را دارد و برای اکتفا به آن اثری ندارد , چون اثر یعنی صحت اکتفا با شنیدن حاصل شده است.
- [آیت الله سبحانی] در صحت وقف عام مانند وقف بر فقرا و علما، قبول شرط نیست ولی در وقف خاص مانند وقف بر شخص معینی، احتیاط لازم قبول او یا وکیل او است.
- [آیت الله سبحانی] در صحت وقف عام مانند وقف بر فقرا و علما، قبول شرط نیست ولی در وقف خاص مانند وقف بر شخص معینی، احتیاط لازم قبول او یا وکیل او است.
- [آیت الله اردبیلی] اگر خمس، زکات، وقف خاصّ و یا وقف عامّ با مال کسی مخلوط شود، حکم مالی را دارد که صاحب آن معلوم است و باید نزد خود و خداوند محاسبه کند و آن را پرداخت نماید.