همه علما معتقدند که قرآن مجید برترین معجزه پیامبر اسلام(صلی الله علیه وآله وسلم) است. این که می گوییم برترین به خاطر این است که: اولا:قرآن معجزه ای است عقلی که با روح و فکر مردم سر و کار دارد.(1) ثانیاً:معجزه ای است جاودانی و همیشگی.(2) برخلاف بقیه معجزات که جاودانه نبودند و از بین رفته یا تحریف شده اند. ثالثاً:معجزه ای است که چهارده قرن فریاد می زند: اگر می گویید این کتاب آسمانی از سوی خدا نیست همانند آن را بیاورید(3) و این هرگز در قبل و بعد آن مشابهی برایش وجود ندارد. رابعا: علاوه بر آنکه، ظاهر قرآن، معجزه وار است، معنا و لایه های معنایی قرآن، دنیایی است پر معجزه و دریایی است که عمق آن براستی مشخص نیست. عبارت (لایه های معنایی قرآن)، به این سخن از رسول اکرم (ص) باز می گردد که فرمودند: (همانا قرآن ظاهری دارد و باطنی و باطن آن باطنی دارد تا 70 بطن.) (4) منظور از این سخن این است که معنای قرآن، باطن آن است و این باطن، ظاهری است برای معنای بعد و 70 بطن نیز، به خاطر نشان دادن زیاد بودن لایه های معنایی است و نه تعداد آن. بدین صورت، عمق معانی قرآن، بی نهایت می شود. امام صادق (ع) نیز با دسته بندی قرآن به چهار بخش (عبارات، اشارات، لطایف، حقایق) می فرمایند: (...عبارت مخصوص عوام است. و اشاره مربوط به خواص است. و لطائف‌ برای اولیاء است و حقایق مخصوص انبیاء.) (5) این سخن نیز بیان می کند که قرآن، معانی عمیقی دارد که فهم آن تنها برای پیامبران و اولیای خدا ممکن است. بدین ترتیب، هر انسانی بسته به ظرفیت روحی اش، می تواند بهره ای متفاوت از قرآن داشته باشد. لذاست که قران نه تنها برترین معجزه پیامبر اکرم بلکه برترین معجزه انبیای الهی است. پی نوشتها: 1. 50 درس اصول عقائد برای جوانان آیت الله العظمی مکارم شیرازی ص45 2. خوئی، ابوالقاسم، البیان فی تفسیر القرآن، فارسی، سازمان چاپ و نشر، 1382، ص 64 3. سوره یونس، آیه 38. 4. بحارالانوار، ج 89، ص 87 5. مواعظ امامان علیهم السلام ( ترجمه جلد 75 بحار الأنوار) ، ص244 منبع:سایت انوار طاها
همه علما معتقدند که قرآن مجید برترین معجزه پیامبر اسلام(صلی الله علیه وآله وسلم) است. این که می گوییم برترین به خاطر این است که:
اولا:قرآن معجزه ای است عقلی که با روح و فکر مردم سر و کار دارد.(1)
ثانیاً:معجزه ای است جاودانی و همیشگی.(2) برخلاف بقیه معجزات که جاودانه نبودند و از بین رفته یا تحریف شده اند.
ثالثاً:معجزه ای است که چهارده قرن فریاد می زند: اگر می گویید این کتاب آسمانی از سوی خدا نیست همانند آن را بیاورید(3) و این هرگز در قبل و بعد آن مشابهی برایش وجود ندارد.
رابعا: علاوه بر آنکه، ظاهر قرآن، معجزه وار است، معنا و لایه های معنایی قرآن، دنیایی است پر معجزه و دریایی است که عمق آن براستی مشخص نیست. عبارت (لایه های معنایی قرآن)، به این سخن از رسول اکرم (ص) باز می گردد که فرمودند: (همانا قرآن ظاهری دارد و باطنی و باطن آن باطنی دارد تا 70 بطن.) (4) منظور از این سخن این است که معنای قرآن، باطن آن است و این باطن، ظاهری است برای معنای بعد و 70 بطن نیز، به خاطر نشان دادن زیاد بودن لایه های معنایی است و نه تعداد آن. بدین صورت، عمق معانی قرآن، بی نهایت می شود.
امام صادق (ع) نیز با دسته بندی قرآن به چهار بخش (عبارات، اشارات، لطایف، حقایق) می فرمایند: (...عبارت مخصوص عوام است. و اشاره مربوط به خواص است. و لطائف برای اولیاء است و حقایق مخصوص انبیاء.) (5) این سخن نیز بیان می کند که قرآن، معانی عمیقی دارد که فهم آن تنها برای پیامبران و اولیای خدا ممکن است. بدین ترتیب، هر انسانی بسته به ظرفیت روحی اش، می تواند بهره ای متفاوت از قرآن داشته باشد. لذاست که قران نه تنها برترین معجزه پیامبر اکرم بلکه برترین معجزه انبیای الهی است.
پی نوشتها:
1. 50 درس اصول عقائد برای جوانان آیت الله العظمی مکارم شیرازی ص45
2. خوئی، ابوالقاسم، البیان فی تفسیر القرآن، فارسی، سازمان چاپ و نشر، 1382، ص 64
3. سوره یونس، آیه 38.
4. بحارالانوار، ج 89، ص 87
5. مواعظ امامان علیهم السلام ( ترجمه جلد 75 بحار الأنوار) ، ص244
منبع:سایت انوار طاها
- [سایر] پیامبر گرامی اسلام(ص) چه شغل هایی داشته است؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] بسمه تعالی پیامبر گرامی اسلام (صلی الله علیه وآله) از زنان صدر اسلام چگونه بیعت گرفتند؟
- [سایر] چرا از بین دختران پیامبر گرامی اسلام(ص)، فقط حضرت فاطمه(س)، معصوم بودند؟
- [سایر] دوازده حجابی که پیامبر گرامی اسلام(ص) طی کردند تا به عالم ملک برسند، کداماند؟
- [سایر] پیامبر گرامی اسلام(ص) بعد از نزول کدام آیه از کدام سوره هرگز نخندید؟
- [سایر] به چه دلیل نام تعداد اندکی از انبیا در قرآن مجید ذکر شده است؟!
- [سایر] پیامبر گرامی اسلام(ص) خردمندترین مردم را با چه صفتی عنوان نموده است؟ با تشکر
- [سایر] برخورد پیامبر گرامی اسلام (صلی الله علیه و آله و سلم) با جوانان چگونه بوده است؟
- [سایر] برترین سوره قرآن کدام است؟
- [سایر] چند نمونه از توهینهایی که به پیامبر گرامی اسلام(ص) در کتب اهل سنت وجود دارد را بنویسید.
- [آیت الله نوری همدانی] اگر معروف یا منکر از اموری باشد که شارع مقدس به آن اهمیّت زیاد می دهد مثل اصول دین یامذهب و حفظ قرآن مجید وحفظ عقاید مسلمانان یا احکام ضروریّه ، باید ملاحظه اهمیّت شود ، و مجردّ ضرر ، موجب واجب نبودن نمی شود ، پس اگر توقّف داشته باشد ، حفظ عقائد مسلمانان یا حفظ احکام ضروریّه اسلام بر بذل جان و مال ، واجب است بذل آن
- [آیت الله اردبیلی] اگر معروف یا منکر از اموری باشد که شارع مقدّس به آن اهمیّت زیاد میدهد، مثل اصول دین یا مذهب و حفظ قرآن مجید و حفظ عقاید مسلمانان یا احکام ضروری اسلام، باید ملاحظه این اهمیّت بشود و مجرّدِ خوف ضرر، موجب سقوط وجوب آن نمیشود؛ پس اگر حفظ عقاید مسلمانان یا حفظ احکام ضروری اسلام بر بذل جان و مال توقّف داشته باشد، بذل آن واجب است.
- [آیت الله مکارم شیرازی] سلام کردن از مستحبات مؤکد است و در قرآن مجید و روایات اسلامی روی آن تأکید فراوان شده است و سزاوار است که سواره به پیاده و ایستاده به نشسته و کوچکتر به بزرگتر سلام کند.
- [آیت الله مظاهری] دادن قرآن به کافر مانعی ندارد مگر آنکه بیاحترامی به قرآن یا اسلام باشد.
- [آیت الله مظاهری] از گناهان در اسلام فحش دادن به مسلمان است و چون فحش دادن اهانت به مسلمان است، باید گفت از این جهت از گناهان کبیره در اسلام است و آن اقسامی دارد: الف) فحش دادن و استهزاء و توهین و تعریض و لعن و مانند اینها- نعوذ باللَّه- به خداوند متعال یا پیامبر گرامی خاتم الانبیا(صلیاللهعلیهوآلهوسلم) و ائمّه طاهرین(سلاماللهعلیهم) و حضرت زهرا(سلاماللهعلیها) علاوه بر اینکه فحشدهنده را نجس و کافر میکند، او را واجب القتل مینماید. ب) فحش دادن به انبیای عظام و علمای دین، بلکه همه افرادی که منتسب به اسلام میباشند، و گناه این قسم فحش در حدّ کفر است که در روایات آمده است جنگ با خدای متعال است. ج) فحش دادن به افراد معمولی و بچهها و دیوانههایی که متوجّه فحش میشوند، نیز حرام، بلکه چون ظلم و اهانت است از گناهان کبیره است. د) فحش دادن به غیر مسلمان یا به حیوانات، گرچه حرام نیست، ولی مسلمان باید مؤدّب باشد.
- [آیت الله اردبیلی] اگر مسلمانی منکر خدا یا پیامبر صلیاللهعلیهوآلهوسلم شود یا حکم ضروری دین یعنی حکمی که مسلمانان جزء دین اسلام میدانند، مثل واجب بودن نماز و روزه را انکار کند، در صورتی که انکار آن حکم به انکار خدا یا پیامبر صلیاللهعلیهوآلهوسلم برگردد و با توجه به این موضع آن را انکار کند، (مرتدّ) است.
- [آیت الله مظاهری] کافر (کسی که منکر خدا یا معاد است، یا برای خدا شریک قرار میدهد، یا پیامبری حضرت خاتم الانبیا محمد بن عبداللَّه صلی الله علیه وآله وسلم را قبول ندارد، یا در یکی از اینها شک داشته باشد، یا ضروری دین یعنی چیزی را که مثل نماز و روزه مسلمانان جزو دین اسلام میدانند منکر شود، در صورتی که بداند انکار آن چیز به انکار خدا یا توحید یا نبوت برمیگردد) احکام مسلمانان را ندارد، مثلاً نمیتواند زن مسلمان بگیرد، و نباید در قبرستان مسلمانان دفن شود.
- [آیت الله شبیری زنجانی] مسلمانی که منکر خدا یا یگانگی خداوند یا رسالت پیامبر صلی الله علیه و آله شود مرتدّ میشود و انکار حکم ضروری دین (یعنی حکمی که مسلمانان جزء دین اسلام میدانند مثل واجب بودن نماز و روزه) با اعتراف به توحید و رسالت سبب ارتداد نیست، هر چند ضروری بودن آن را بداند، ولی در مسأله 1107 اشاره شد که کسی که یکی از ضروریات دین را انکار میکند و شبههای در حق وی نباشد و شک داریم که به دو اصل توحید و رسالت ایمان قلبی دارد، شرعاً کافر بشمار میآید، هر چند ضروری بودن آن حکم را نداند.
- [آیت الله مکارم شیرازی] شایسته است جنب چند چیز را ترک کند: 1 و 2 خوردن و آشامیدن، ولی اگر وضو بگیرد مکروه نیست. 3 خواندن بیشتر از هفت آیه از قرآن، حتی از سوره هایی که سجده واجب ندارد. 4 تماس بدن با جلد وحاشیه و فاصله سطور قرآن مجید و همراه داشتن آن. 5 خوابیدن بدون وضو. 6 رنگ کردن موها به حنا و مانند آن. 7 مالیدن روغن و انواع کرم ها به بدن. 8 جماع کردن بعد از محتلم شدن.
- [آیت الله سبحانی] هر یک از رکوع های نماز آیات رکن است که اگر عمداً یا اشتباهاً کم یا زیاد شود نماز باطل است. احکام نماز جمعه: نماز جمعه عبادتی است که در شرایط خاصی انجام می گیرد ودارای فضیلت زیادی می باشد و در قرآن مجید می فرماید:(مؤمنان هر موقع صدای مؤذن را شنیدند کارهای دیگر را ترک کنندو به سوی نمازجمعه حرکت کنند.(1)