چه صِدقی از عوامل وصول به بهشت است؟
درمیان اعمال انسان، کمتر عملی به زیبایی و جذابیت ( صدق و راستی است و در آیات و روایات به خوبی نشان می دهد که وزن این صدق و راستی در ترازوی عمل نیز بسیار سنگین است و یکی از والاترین اوصاف اولیاء الله محسوب می شود و قرآن هم آن را یکی از کلیدهای عمده بهشت شمرده، چنانکه می فرماید : ( هذا یوم ینفع الصّادقین صدقهم لهم جنّات تجری من تحتها الانهار خالدین فیها ابداً )(1) :روز قیامت، روزی است که راست گفتن راستگویان به آنها سود می بخشد برای آنها باغهایی از بهشت است که زیر درختان نهرها جاری است و جاودانه در آن خواهند ماند. صدق در عقیده، صدق در گفتار و صدق در عمل هر یک نشانه ای از نشانه های تقوی است و کلاً می توان گفت که تمام اعمال نیک را می توان در صدق و راستی خلاصه کرد، چراکه همه گناهان بازگشت به عدم صداقت انسان در ادعای ایمان و اسلام می کند وگرنه کسی که قانونی را به رسمیّت می شناسد چگونه می تواند در عمل به مخالفت با آن برخیزد؟ در روایتی از رسول اکرم (ص) درباره اهمیت صدق چنین آمده است : ( انّ الصّدق یهدی الی البرّ و البرّ یهدی الی الجنّه )(2) : صدق و راستی هدایت به نیکی می کند و نیکی هدایت به سوی بهشت. پی نوشت: 1- مائده / 199. 2- محجّه البیضاء، ج 8، ص 140. منبع: تصویر بهشت و بهشتیان در قرآن کریم، فاطمه کریمی، انتشارات جامعه القرآن الکریم
عنوان سوال:

چه صِدقی از عوامل وصول به بهشت است؟


پاسخ:

درمیان اعمال انسان، کمتر عملی به زیبایی و جذابیت ( صدق و راستی است و در آیات و روایات به خوبی نشان می دهد که وزن این صدق و راستی در ترازوی عمل نیز بسیار سنگین است و یکی از والاترین اوصاف اولیاء الله محسوب می شود و قرآن هم آن را یکی از کلیدهای عمده بهشت شمرده، چنانکه می فرماید : ( هذا یوم ینفع الصّادقین صدقهم لهم جنّات تجری من تحتها الانهار خالدین فیها ابداً )(1) :روز قیامت، روزی است که راست گفتن راستگویان به آنها سود می بخشد برای آنها باغهایی از بهشت است که زیر درختان نهرها جاری است و جاودانه در آن خواهند ماند.
صدق در عقیده، صدق در گفتار و صدق در عمل هر یک نشانه ای از نشانه های تقوی است و کلاً می توان گفت که تمام اعمال نیک را می توان در صدق و راستی خلاصه کرد، چراکه همه گناهان بازگشت به عدم صداقت انسان در ادعای ایمان و اسلام می کند وگرنه کسی که قانونی را به رسمیّت می شناسد چگونه می تواند در عمل به مخالفت با آن برخیزد؟ در روایتی از رسول اکرم (ص) درباره اهمیت صدق چنین آمده است : ( انّ الصّدق یهدی الی البرّ و البرّ یهدی الی الجنّه )(2) : صدق و راستی هدایت به نیکی می کند و نیکی هدایت به سوی بهشت.
پی نوشت:
1- مائده / 199.
2- محجّه البیضاء، ج 8، ص 140.
منبع: تصویر بهشت و بهشتیان در قرآن کریم، فاطمه کریمی، انتشارات جامعه القرآن الکریم





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین