دوستی دوستان خدا و دشمنی با دشمنان حق، یا به تعبیر دیگر هم سوئی با نیکان و پاکان و ناهماهنگی با بدان و شروران، یکی دیگر از کلیدهای بهشت است که درآیات قرآن به آن اشاره شده است چنانچه می فرماید : ( لاتجد قوماً یؤمنون بالله و الیوم الاخر یوادّون من خادّ الله و رسوله و لو کانوا ابائهم او ابنائهم او اخوانهم او عشیرتهم )(1) : هیچ جمعیتی را که ایمان به خدا و روز قیامت دارد نمی یابی که با دشمنان خدا و رسولش دوستی کنند، هر چند پدران، یا فرزندان، یا برادران، یا خویشاوندان آنها باشند. سپس در ادامه همان آیه می افزاید : ( اولئک کتب فی قلوبهم الایمان و ایّدهم بروح منه و یدخلهم جنّات تجری من تحتها الانهار ) : آنها کسانی هستند که خدا ایمان را بر صفحه قلوبشان رقم زده و با روحی از سوی خودش آنان را تقویت نموده و آنها را در باغهایی از بهشت وارد می کند که نهرها از زیر درختانش جاری است. و این پاداش کسانی است با دوستان خدا دوست و با دشمنان دین، دشمنند. علاوه بر بهشت برین که پاداش اینهاست در مورد پاداش معنوی همین دسته هم قرآن می فرماید : ( رضی الله عنهم و رضوا عنه ) : هم خدا از آنها خشنود است و هم آنها از خدا خشنودند. و بالاخره تاج افتخار ( اولئک حزب الله )(2) را بر سر آنها زده است و می فرماید : ( الا اِنّ حزب الله هم المفلحون )(3) این حزب اللهی ها رستگارانند. و البته بدیهی است که در یک قلب، دو محبت جمع نمی شود، یا محبت خدا یا محبت دشمنان خدا، بنابراین نیرومندترین علاقه های خویشاوندی و دوستی هنگامی که در برابر علاقه به خدا قرار گیرد مسلماً کم رنگ و بی رنگ خواهد شد، مضافاً بر اینکه مسأله، تنها مسأله علاقه نیست، بلکه علاقه مقدمه ای است برای هم سویی و هم گامی در تمام برنامه ها، در ظلم ظالمان، فساد مفسدان گناه مجرمان و حزب الله با تمام اینها بیگانه است و به راستی چنین افرادی که مؤید به ( روح القدس ) نیز هستند ( و ایدَّهم به روح منه )(4) شایسته نام حزب الله و مظهر تولی و تبری در برابر اویند. و گوارایشان باد نعمات بی حد و حساب الهی در بهشت برین. پی نوشت: 1- مجادله / 22. 2- مجادله / 22. 3- مجادله / 22. 4- مجادله / 22. منبع: تصویر بهشت و بهشتیان در قرآن کریم، فاطمه کریمی، انتشارات جامعه القرآن الکریم
دوستی دوستان خدا و دشمنی با دشمنان حق، یا به تعبیر دیگر هم سوئی با نیکان و پاکان و ناهماهنگی با بدان و شروران، یکی دیگر از کلیدهای بهشت است که درآیات قرآن به آن اشاره شده است چنانچه می فرماید : ( لاتجد قوماً یؤمنون بالله و الیوم الاخر یوادّون من خادّ الله و رسوله و لو کانوا ابائهم او ابنائهم او اخوانهم او عشیرتهم )(1) : هیچ جمعیتی را که ایمان به خدا و روز قیامت دارد نمی یابی که با دشمنان خدا و رسولش دوستی کنند، هر چند پدران، یا فرزندان، یا برادران، یا خویشاوندان آنها باشند. سپس در ادامه همان آیه می افزاید : ( اولئک کتب فی قلوبهم الایمان و ایّدهم بروح منه و یدخلهم جنّات تجری من تحتها الانهار ) : آنها کسانی هستند که خدا ایمان را بر صفحه قلوبشان رقم زده و با روحی از سوی خودش آنان را تقویت نموده و آنها را در باغهایی از بهشت وارد می کند که نهرها از زیر درختانش جاری است. و این پاداش کسانی است با دوستان خدا دوست و با دشمنان دین، دشمنند. علاوه بر بهشت برین که پاداش اینهاست در مورد پاداش معنوی همین دسته هم قرآن می فرماید : ( رضی الله عنهم و رضوا عنه ) : هم خدا از آنها خشنود است و هم آنها از خدا خشنودند. و بالاخره تاج افتخار ( اولئک حزب الله )(2) را بر سر آنها زده است و می فرماید : ( الا اِنّ حزب الله هم المفلحون )(3) این حزب اللهی ها رستگارانند.
و البته بدیهی است که در یک قلب، دو محبت جمع نمی شود، یا محبت خدا یا محبت دشمنان خدا، بنابراین نیرومندترین علاقه های خویشاوندی و دوستی هنگامی که در برابر علاقه به خدا قرار گیرد مسلماً کم رنگ و بی رنگ خواهد شد، مضافاً بر اینکه مسأله، تنها مسأله علاقه نیست، بلکه علاقه مقدمه ای است برای هم سویی و هم گامی در تمام برنامه ها، در ظلم ظالمان، فساد مفسدان گناه مجرمان و حزب الله با تمام اینها بیگانه است و به راستی چنین افرادی که مؤید به ( روح القدس ) نیز هستند ( و ایدَّهم به روح منه )(4) شایسته نام حزب الله و مظهر تولی و تبری در برابر اویند. و گوارایشان باد نعمات بی حد و حساب الهی در بهشت برین.
پی نوشت:
1- مجادله / 22.
2- مجادله / 22.
3- مجادله / 22.
4- مجادله / 22.
منبع: تصویر بهشت و بهشتیان در قرآن کریم، فاطمه کریمی، انتشارات جامعه القرآن الکریم
- [سایر] تولی و تبری چیست؟
- [سایر] چه صِدقی از عوامل وصول به بهشت است؟
- [سایر] تولی و تبری جزء اسلام هست یا نیست؟ (عبس) و (تولی) منظور پیامبر(ص) بوده یا خیر؟ چرا اختلاف هست؟
- [سایر] «مهماندار بهشت» کیست؟
- [سایر] چگونه بهشت « دارالسلام » است؟
- [سایر] بهشت « عدن » چگونه بهشتی است؟
- [سایر] تولّی و تبرّی در قرآن و روایت چگونه ترسیم شده است؟
- [سایر] نقش تولّی و تبرّی در انتظار فرج امام زمان علیه السلام چیست؟
- [سایر] چرا در قرآن از بهشت، تعبیر به « جنّت » می شود؟
- [سایر] « مساکن طیبه » در بهشت ها چگونه مسکنی است؟