در آیاتی از سوره مبارکه واقعه خداوند کریم می فرماید : (اولئک المقرّبون فی جنّات النعیم. (1)... علی سُرُرٍ موضونه متّکئین علیها متقابلین یطوف علیهم ولدان مخلدون باکوابٍ و اباریقٍ و کاسٍ من مَعین لا یصدّعون عنها و لا ینزفون و فاکهه ممّا یتخیّرون و لحم طیر ممّا یشتهون و حورعین کامثال الّؤلؤ المکنون جزاءً بما کانوا یعملون )(2) مقربان در تختهایی صف کشیده و روبروی هم قرار دارند و برآنها تکیه زده اند و نوجوانان جاودانی با شکوه و طراوت پیوسته گرداگرد آنها می گردند و با قدحها و کوزه ها و جامهایی از نهرهای جاری بهشتی و شراب طهور از آنان پذیرایی می کنند شرابهایی که نه از خوردن آن سر درد می گیرند و نه مست می شوند و میوه و گوشت پرنده از هر نوع که مایل باشند در آنجا موجود است و نیز همسرانی از حورالعین دارند که همچون مروارید در صدف پنهان می مانند و اینها پاداشی است در برابر اعمالی که انجام می دادند. و این چنین بهشت مقرّبان آماده پذیرایی از آنان گردیده است. پی نوشت: 1- واقعه /11-12. 2- واقعه 15- 24. منبع: تصویر بهشت و بهشتیان در قرآن کریم، فاطمه کریمی، انتشارات جامعه القرآن الکریم
در آیاتی از سوره مبارکه واقعه خداوند کریم می فرماید : (اولئک المقرّبون فی جنّات النعیم. (1)... علی سُرُرٍ موضونه متّکئین علیها متقابلین یطوف علیهم ولدان مخلدون باکوابٍ و اباریقٍ و کاسٍ من مَعین لا یصدّعون عنها و لا ینزفون و فاکهه ممّا یتخیّرون و لحم طیر ممّا یشتهون و حورعین کامثال الّؤلؤ المکنون جزاءً بما کانوا یعملون )(2) مقربان در تختهایی صف کشیده و روبروی هم قرار دارند و برآنها تکیه زده اند و نوجوانان جاودانی با شکوه و طراوت پیوسته گرداگرد آنها می گردند و با قدحها و کوزه ها و جامهایی از نهرهای جاری بهشتی و شراب طهور از آنان پذیرایی می کنند شرابهایی که نه از خوردن آن سر درد می گیرند و نه مست می شوند و میوه و گوشت پرنده از هر نوع که مایل باشند در آنجا موجود است و نیز همسرانی از حورالعین دارند که همچون مروارید در صدف پنهان می مانند و اینها پاداشی است در برابر اعمالی که انجام می دادند. و این چنین بهشت مقرّبان آماده پذیرایی از آنان گردیده است.
پی نوشت:
1- واقعه /11-12.
2- واقعه 15- 24.
منبع: تصویر بهشت و بهشتیان در قرآن کریم، فاطمه کریمی، انتشارات جامعه القرآن الکریم
- [سایر] « جنه المأوی » چگونه بهشتی است؟
- [سایر] بهشت « عدن » چگونه بهشتی است؟
- [سایر] نعمتهای بهشتی را شرح دهید ؟
- [سایر] درخت « سدر» بهشتی دارای چه خصوصیاتی است؟
- [سایر] این که می گویند:«منشأ خلقت حضرت زهرا (ع) رطب(خرما) و سیب بهشتی است» یعنی چه؟
- [سایر] تفاوت میان کلمات «خوف»، «خشیت»، «وجل»، «فزع»، «روع»، «شفق»، «حذر» و «رهب» چیست؟
- [سایر] از نظر استعمال قرآنی، چه فرقی بین «إنّ» و «أنّ»،«مودّت» و «محبّت»، «مُلک» و «ملکوت» وجود دارد؟
- [سایر] با توجه به این که لذت در مقایسه با فقدان معنا پیدا می کند آیا نعمتهای بهشتی تدریجاً فراموش نمی شود؟
- [سایر] فرق کلمه های «الریف»، «القریة» و «الضیعة» چیست؟
- [سایر] ماهیت «بیعت» چیست؟ آیا «قرارداد» است یا «پذیرش»؟
- [آیت الله اردبیلی] نصاب گنج اگر نقره باشد 105 مثقال (187/429 گرم) نقره و اگر طلا باشد 15 مثقال (312/70 گرم) طلاست و اگر جواهرات دیگر باشد، چنانچه قیمت آن به 105 مثقال نقره و یا 15 مثقال طلا برسد، باید خمس آن را بدهد. در تمام این موارد، نصاب بعد از کم کردن مخارج ملاحظه میشود.
- [آیت الله اردبیلی] نقره دو نصاب دارد: نصاب اوّل آن (105 مثقال) معمولی (معادل 187/492 گرم) است و اگر نقره به (105 مثقال) برسد و شرایط دیگر را هم داشته باشد، انسان باید (یک چهلم) آن (معادل 304/12 گرم) را بابت زکات بدهد و اگر به این مقدار نرسد، زکات آن واجب نیست. نصاب دوم نقره (21 مثقال) (معادل 437/98 گرم) است، یعنی اگر (21 مثقال) به (105 مثقال) اضافه شود، باید زکات تمام (126 مثقال) (معادل 625/590 گرم) را بدهد و اگر کمتر از (21 مثقال) اضافه شود، فقط باید زکات (105 مثقال) آن را بدهد و زیادی آن زکات ندارد و همچنین است هر چه بالا رود، یعنی به ازاء هر (21 مثقال) که به نصاب اوّل اضافه میشود، باید زکات تمام آن را بدهد و اگر کمتر اضافه شود مقداری که اضافه شده و کمتر از (21 مثقال) است، زکات ندارد. بنابر این اگر انسان یک چهلم هر چه طلا و نقره دارد بدهد، زکاتی را که بر او واجب بوده داده و گاهی هم بیشتر از مقدار واجب داده است؛ مثلاً کسی که (110 مثقال) نقره دارد، اگر یک چهلم آن را بدهد، زکات (105 مثقال) آن را که واجب بوده داده و مقداری هم برای (5 مثقال) آن داده که واجب نبوده است.