در بهشت باغهای وسیع به پهنای آسمانها و زمین , ( آل عمران / 133 ) و پوشیده ازانواع درختها با همه گونه میوه رسیده در دسترس , ( الدهر / 14 ) و ساختمانهای باشکوه ( توبه / 72 ) و نهرهای آب زلال و شیر و عسل و شراب طهور , ( محمد / 15 )و از هر چیزی که مورد میل و رغبت بهشتیان باشد , ( نحل / 31 ) و فوق خواسته های آنان , وجود دارد . ( ق / 35 )بهشتیان با لباسهای حریر و پرنیان و انواع زینتها آراسته , و رودرروی یکدیگر برتختهای مرصع و بسترهای نرم تکیه می دهند ( کهف / 31 ) و به حمد و سپاس الهی می پردازند ( اعراف / 43 ) و سخن بیهوده ای بر زبان نمی آورند و نمی شنوند , ( مریم / 62 ) نه سرما ایشان را می آزارد و نه گرما , ( دهر / 13 ) نه رنج و خستگی وملالی دارند ( فاطر / 35 ) و نه ترس و اندوهی ( اعراف / 35 ) و نه در دل کینه وکدورتی . ( اعراف / 43 ) . پیش خدمتان زیبا در اطرافشان حرکت می کنند ( طور / 24 ) و جامهای شراب بهشتی به آنان می نوشانند که لذت و نشاط زایدالوصفی می بخشد و هیچگونه آفتی ندارد ,( صافات / 45 ) و از انواع میوه ها و گوشت مرغان تناول می کنند , ( واقعه / 19 )و از مصاحبت همسران زیبا و مهربان و ناآلوده بهره می برند ( رحمن / 56 - 51 ) واز همه بالاتر , از نعمتهای روحی رضوان الهی برخوردار می شوند ( آل عمران / 15 ) ولطفهایی را از پروردگارشان دریافت می دارند , که ایشان را غرق در سرور می سازد وهیچکس نمی تواند تصوری از مرتبه آن سرور داشته باشد ( سجده / 17 ) و این سعادت بی مانند و نعمتهای وصف ناشدنی و رحمت و رضوان و قرب الهی برای همیشه ادامه خواهد یافت و پایان نخواهد داشت ( بقره / 25 ) . eporsesh.com
در بهشت باغهای وسیع به پهنای آسمانها و زمین , ( آل عمران / 133 ) و پوشیده ازانواع درختها با همه گونه میوه رسیده در دسترس , ( الدهر / 14 ) و ساختمانهای باشکوه ( توبه / 72 ) و نهرهای آب زلال و شیر و عسل و شراب طهور , ( محمد / 15 )و از هر چیزی که مورد میل و رغبت بهشتیان باشد , ( نحل / 31 ) و فوق خواسته های آنان , وجود دارد . ( ق / 35 )بهشتیان با لباسهای حریر و پرنیان و انواع زینتها آراسته , و رودرروی یکدیگر برتختهای مرصع و بسترهای نرم تکیه می دهند ( کهف / 31 ) و به حمد و سپاس الهی می پردازند ( اعراف / 43 ) و سخن بیهوده ای بر زبان نمی آورند و نمی شنوند , ( مریم / 62 ) نه سرما ایشان را می آزارد و نه گرما , ( دهر / 13 ) نه رنج و خستگی وملالی دارند ( فاطر / 35 ) و نه ترس و اندوهی ( اعراف / 35 ) و نه در دل کینه وکدورتی . ( اعراف / 43 ) . پیش خدمتان زیبا در اطرافشان حرکت می کنند ( طور / 24 ) و جامهای شراب بهشتی به آنان می نوشانند که لذت و نشاط زایدالوصفی می بخشد و هیچگونه آفتی ندارد ,( صافات / 45 ) و از انواع میوه ها و گوشت مرغان تناول می کنند , ( واقعه / 19 )و از مصاحبت همسران زیبا و مهربان و ناآلوده بهره می برند ( رحمن / 56 - 51 ) واز همه بالاتر , از نعمتهای روحی رضوان الهی برخوردار می شوند ( آل عمران / 15 ) ولطفهایی را از پروردگارشان دریافت می دارند , که ایشان را غرق در سرور می سازد وهیچکس نمی تواند تصوری از مرتبه آن سرور داشته باشد ( سجده / 17 ) و این سعادت بی مانند و نعمتهای وصف ناشدنی و رحمت و رضوان و قرب الهی برای همیشه ادامه خواهد یافت و پایان نخواهد داشت ( بقره / 25 ) .
eporsesh.com
- [سایر] نعمتهای بهشتی « مقربّان » چگونه است؟
- [سایر] با توجه به این که لذت در مقایسه با فقدان معنا پیدا می کند آیا نعمتهای بهشتی تدریجاً فراموش نمی شود؟
- [سایر] منظور قرآن کریم از نعمتهای مادی چون حورالعین و میوه در بهشت چیست ؟ با اینکه بهشت جای نعمتهای معنوی است.
- [سایر] نعمتهای مادی بهشت دلیل بر چیست؟
- [سایر] چه نسبتی بین نعمتهای دنیا و عذاب آخرت وجود دارد ؟
- [سایر] ظروف بهشتی چگونه است؟
- [سایر] انواع شرابهای بهشتی چیست؟
- [سایر] پاداش زنان بهشتی چیست؟
- [سایر] پاداشهای بهشتی چیست؟
- [سایر] شراب بهشتی چیست؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] (تبعیت) آن است که چیزی به تبع چیز دیگری پاک شود که شرح آن در مسائل آینده خواهد آمد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] شکهایی که نباید به آنها اعتنا کرد به شرح زیر است: 1 شک بعد از محل 2 شک بعد از سلام 3 شک بعد از گذشتن وقت نماز 4 شک کثیرالشک یعنی کسی که زیاد شک می کند. 5 شک امام و ماموم 6 شک در نمازهای مستحبی و شرح هر یک از اینها در مسائل آینده می آید.
- [آیت الله مکارم شیرازی] چهارم: نجس کردن مسجد حرام است و پاک کردن آن واجب است و شرح این مسأله در بحث احکام مسجد در مکان نمازگزار به خواست خدا خواهد آمد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] پنجم: بدن و لباس نمازگزار و محل سجده او باید پاک باشد، شرح این مسائل نیز در بحث لباس و مکان نمازگزار خواهد آمد.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] روزه آن است که انسان برای انجام فرمان خداوند عالم از اذان صبح تا مغرب از چیزهائی که روزه را باطل می کند و شرح آن بعداً گفته می شود خودداری نماید. نیّت
- [امام خمینی] تعریف روزه - روزه آن است که انسان برای انجام فرمان خداوند عالم از اذان صبح تا مغرب از چیزهایی که روزه را باطل می کند و شرح آنها بعدا گفته می شود، خودداری نماید.
- [آیت الله مکارم شیرازی] ازدواج با زنانی که با انسان محرم هستند حرام است، مانند مادر، دختر، خواهر، عمه، خاله، دختر برادر، دختر خواهر، زن پدر، دختر زن و مادر زن (و شرح آن در مسائل آینده خواهد آمد).
- [آیت الله مکارم شیرازی] روزه آن است که انسان برای اطاعت فرمان خدا، از اذان صبح تا مغرب، از چیزهایی که روزه را باطل می کند و شرح آن در مسائل بعد می آید خودداری کند.
- [آیت الله اردبیلی] (احتکار) آن است که کالایی که شدیدا مورد نیاز مردم است به انگیزه گران تر شدن از دسترس خرید آنان دور نگاه داشته شود، به شکلی که مردم از این ناحیه در مضیقه و سختی قرار بگیرند، خواه قصد ضرر زدن به آنان در بین باشد یا نه. احتکار در روایات زیادی مورد مذمّت شدید قرار گرفته و شخص محتکر ملعون و خطاکار و خائن و در حدّ قاتل شمرده شده است. مطابق بعضی از روایات محتکر از پناه خداوند متعال خارج شده و از نعمتهای الهی محروم میشود.(2)
- [امام خمینی] شیر دادنی که علت محرم شدن است به دو چیز ثابت می شود: اول: خبر دادن عده ای که انسان از گفته آنان یقین پیدا کند. دوم: شهادت دو مرد عادل یا چهار زن که عادل باشند ولی باید شرایط شیر دادن را هم بگویند مثلا بگویند ما دیده ایم که فلان بچه بیست و چهار ساعت از پستان فلان زن شیر خورده و چیزی هم در بین نخورده و همچنین سایر شرطها را که در مساله گفته شد شرح دهند ولی اگر معلوم باشد که شرایط را می دانند و در عقیده با هم مخالف نیستند و با مرد و زن هم در عقیده مخالفت ندارند لازم نیست شرایط را شرح دهند.