حقیقت زندگی در عالم برزخ چگونه است؟
البته درک حقیقت زندگی عالم برزخ برای ما که درون عالم مادی قرار داریم غیر ممکن است ولی برخی از دانشمندان اسلامی آن را تشبیه به عالم خواب کرده اند همانطور که در خوابهای راستین، روح انسان با استفاده از قالب به نقاط مختلف پرواز می کند، مناظری را می بیند، از نعمتهایی بهره می گیرد و لذت می برد و گاه هم مناظر هولناکی را مشاهده می کند و سخت متألم می شود و فریاد می کشد و از خواب بیدار می شود. عالم برزخ نیز همین گونه است و آیات و روایاتی نیز این امر را تأیید می کند. چنانچه در آیه ی شریفه می فرماید: (اللهُ یَتوَفی الانفسَ حینَ مَوتها و التی لم تمُت فی مَنامها فَیُمسکُ التی قَضی علیها الموتَ و یُرسلُ الاٌخری الی اَجَلٍ مُسمًّی)(1)، خداوند ارواح را به هنگام مرگ قبض می کند، و ارواحی را که نمرده اند نیز به هنگام خواب می گیرد سپس ارواح کسانی که فرمان مرگشان را صادر کرده نگه می دارد و ارواح دیگری را که باید زنده بمانند باز می گرداند. و هم چنانکه مرحوم علامه مجلسی در بحارالانوار می فرماید: (قد وَقعَ فی الاخبار تَشبیهُ حالة البرزخ و ما یَجزی فیها بحالة الرُؤیا).(2) پی نوشت: 1- زمر 42. 2- بحارالانوار، ج6، ص 270- باب 8، احوال البرزخ و القبر و عذابه. منبع: تصویر برزخ و برزخیان در قرآن کریم، فاطمه کریمی، انتشارات جامعه القرآن الکریم
عنوان سوال:

حقیقت زندگی در عالم برزخ چگونه است؟


پاسخ:

البته درک حقیقت زندگی عالم برزخ برای ما که درون عالم مادی قرار داریم غیر ممکن است ولی برخی از دانشمندان اسلامی آن را تشبیه به عالم خواب کرده اند همانطور که در خوابهای راستین، روح انسان با استفاده از قالب به نقاط مختلف پرواز می کند، مناظری را می بیند، از نعمتهایی بهره می گیرد و لذت می برد و گاه هم مناظر هولناکی را مشاهده می کند و سخت متألم می شود و فریاد می کشد و از خواب بیدار می شود. عالم برزخ نیز همین گونه است و آیات و روایاتی نیز این امر را تأیید می کند. چنانچه در آیه ی شریفه می فرماید: (اللهُ یَتوَفی الانفسَ حینَ مَوتها و التی لم تمُت فی مَنامها فَیُمسکُ التی قَضی علیها الموتَ و یُرسلُ الاٌخری الی اَجَلٍ مُسمًّی)(1)، خداوند ارواح را به هنگام مرگ قبض می کند، و ارواحی را که نمرده اند نیز به هنگام خواب می گیرد سپس ارواح کسانی که فرمان مرگشان را صادر کرده نگه می دارد و ارواح دیگری را که باید زنده بمانند باز می گرداند.
و هم چنانکه مرحوم علامه مجلسی در بحارالانوار می فرماید: (قد وَقعَ فی الاخبار تَشبیهُ حالة البرزخ و ما یَجزی فیها بحالة الرُؤیا).(2)
پی نوشت:
1- زمر 42.
2- بحارالانوار، ج6، ص 270- باباحوال البرزخ و القبر و عذابه.
منبع: تصویر برزخ و برزخیان در قرآن کریم، فاطمه کریمی، انتشارات جامعه القرآن الکریم





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین