آیا انسانها در برزخ به حیات و زندگی خویش ادامه می دهند؟
بله، طبق آیه ی صریح قرآن که در مورد مؤمنین صالح و شهداء آمده است اشاره به ادامه ی حیات و بهره وری از تنعّمات آنان دارد چنانچه می فرماید: (وَ لا تَحسَبَنَّ الذین قُتلوا فی سَبیل الله امواتاً بَل اَحیاءٌ عندَ رَبهم یُرزَقون). (1) در این آیه که روی سخن با پیامبر اکرم (ص) است خداوند سبحان می فرماید: (هرگز نپندار کسانی که در راه خدا کشته شدند مردگانند، بلکه آنها زنده اند و نزد پروردگارشان روزی داده می شوند. و در آیه ی دیگری که روی سخن با تمام مؤمنان است می فرماید: به آنها که در راه خدا کشته شدند مرده نگویید بلکه آنها زنده اند ولی شما نمی فهمید. ( و لا تقولوا لمَن یُقتَلُ فی سَبیل الله امواتُ بل احیاءٌ و لکن لا تَشعُرون). (2) این هر دو آیه هر چند که در مورد شهداست ولی از دلایل روشن حیات برزخی و زنده بودن شهدا و روزی خوردن آنان می باشد و غالب مفسران بر این باورند که حیات در برزخ از نوع حیات حقیقی است و انسانهای خوب و مؤمن به حیات خویش در آنجا ادامه می دهند. پی نوشت: 1- آل عمران 169. 2- بقره 154. منبع: تصویر برزخ و برزخیان در قرآن کریم، فاطمه کریمی، انتشارات جامعه القرآن الکریم
عنوان سوال:

آیا انسانها در برزخ به حیات و زندگی خویش ادامه می دهند؟


پاسخ:

بله، طبق آیه ی صریح قرآن که در مورد مؤمنین صالح و شهداء آمده است اشاره به ادامه ی حیات و بهره وری از تنعّمات آنان دارد چنانچه می فرماید: (وَ لا تَحسَبَنَّ الذین قُتلوا فی سَبیل الله امواتاً بَل اَحیاءٌ عندَ رَبهم یُرزَقون). (1)
در این آیه که روی سخن با پیامبر اکرم (ص) است خداوند سبحان می فرماید: (هرگز نپندار کسانی که در راه خدا کشته شدند مردگانند، بلکه آنها زنده اند و نزد پروردگارشان روزی داده می شوند. و در آیه ی دیگری که روی سخن با تمام مؤمنان است می فرماید: به آنها که در راه خدا کشته شدند مرده نگویید بلکه آنها زنده اند ولی شما نمی فهمید. ( و لا تقولوا لمَن یُقتَلُ فی سَبیل الله امواتُ بل احیاءٌ و لکن لا تَشعُرون). (2)
این هر دو آیه هر چند که در مورد شهداست ولی از دلایل روشن حیات برزخی و زنده بودن شهدا و روزی خوردن آنان می باشد و غالب مفسران بر این باورند که حیات در برزخ از نوع حیات حقیقی است و انسانهای خوب و مؤمن به حیات خویش در آنجا ادامه می دهند.
پی نوشت:
1- آل عمران 169.
2- بقره 154.
منبع: تصویر برزخ و برزخیان در قرآن کریم، فاطمه کریمی، انتشارات جامعه القرآن الکریم





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین