در آیاتی از قرآن مجید راجع به جهنم و تعداد نگهبانان آن بحث می شود از جمله: (ساصلیه سقر و ما ادریک ما سقر لا تبقی و لاتذر لوّاحه للبشر علیها تسعه عشر و ما جعلنا اصحاب النار الّا ملائکه)(1) به زودی گناهکاران را وارد دوزخ می کنم آتشی که نه چیزی را باقی می گذارد و نه چیزی او را رها می سازد و پوست تن را به کلی دگرگون می کند و نوزده نفر از فرشتگان عذاب بر آن گمارده شده اند فرشتگانی که شفقت و مهربانی ندارند و مأمور خشونت وعذابند. وبسیاری از مفسرین این عدد نوزده را تعداد نفر نمی دانند بلکه معتقدند نوزده گروه است چرا که می فرماید جنود و کشگریان پروردگارت را فقط خود او می داند. (و ما یعلم جنود ربّک الّا هو)(2). پی نوشت: 1-مدثر/31-26. 2-مدثر/31. منبع: تصویر دوزخ و دوزخیان در قرآن کریم، فاطمه کریمی،انتشارات جامعه القرآن الکریم
در آیاتی از قرآن مجید راجع به جهنم و تعداد نگهبانان آن بحث می شود از جمله: (ساصلیه سقر و ما ادریک ما سقر لا تبقی و لاتذر لوّاحه للبشر علیها تسعه عشر و ما جعلنا اصحاب النار الّا ملائکه)(1) به زودی گناهکاران را وارد دوزخ می کنم آتشی که نه چیزی را باقی می گذارد و نه چیزی او را رها می سازد و پوست تن را به کلی دگرگون می کند و نوزده نفر از فرشتگان عذاب بر آن گمارده شده اند فرشتگانی که شفقت و مهربانی ندارند و مأمور خشونت وعذابند. وبسیاری از مفسرین این عدد نوزده را تعداد نفر نمی دانند بلکه معتقدند نوزده گروه است چرا که می فرماید جنود و کشگریان پروردگارت را فقط خود او می داند. (و ما یعلم جنود ربّک الّا هو)(2).
پی نوشت:
1-مدثر/31-26.
2-مدثر/31.
منبع: تصویر دوزخ و دوزخیان در قرآن کریم، فاطمه کریمی،انتشارات جامعه القرآن الکریم
- [سایر] تعداد درهای جهنم چندتا می باشد؟
- [سایر] چرا تعداد درهای بهشت بیشتر از جهنم است؟
- [سایر] تعداد و نامهای درهای بهشت و دوزخ را ذکر کنید. (از اذن ورود)
- [سایر] درسته که سنیها اهل جهنم اند و میرن جهنم؟
- [سایر] راز آفرینش دوزخ چیست؟
- [سایر] ویژگی سایه دوزخ چیست؟
- [سایر] ماهیّت دوزخ چیست؟
- [سایر] چرا تعداد یاران اولیه امام زمان (عج)،313 نفر برابر با تعداد رزمندگان جنگ بدر است؟
- [سایر] تعداد یاران امام حسین(علیه السلام) در کربلا چند نفر بوده است؟ تعداد شهدا چند نفر بوده؟
- [سایر] فلسفه وجود جهنم وبهشت چیست ؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] جنس هایی را که با وزن و پیمانه نمی فروشند بلکه با عدد و متر می فروشند مانند تخم مرغ و پارچه و بسیاری از ظروف و یا با مشاهده می فروشند مانند بسیاری از حیوانات، اگر تعداد کمتر را به تعداد بیشتر بفروشند اشکال ندارد.
- [آیت الله مظاهری] زنا دادن و زنا کردن از گناهان بزرگ در اسلام است و قرآن شریف میفرماید اگر بدون توبه از دنیا بروند، در حالی که سالها در جهنّم میباشند، لجام شده و خوار و ذلیل نیز هستند، و کیفر آنها در دنیا اگر نزد حاکم اسلامی اثبات شود، صد تازیانه در میان مردم است، و اگر زن زنا کار، شوهر داشته یا مرد زانی، زن داشته باشد و این عمل زشت را انجام دهد، علاوه بر اینکه حدّ او سنگسار است- که نظیر این کیفر در اسلام کمنظیر یا بینظیر است- اگر بدون توبه از دنیا برود، مطابق آنچه در روایات آمده، در جهنّم بوی بد عورتین او اهل جهنّم را آزرده میکند.
- [آیت الله سبحانی] جنس هایی را که با وزن و پیمانه نمی فروشند بلکه با عدد و متر می فروشند مانند تخم مرغ و پارچه و بسیاری از ظروف و یا با مشاهده می فروشند مانند بسیاری از حیوانات، اگر تعداد کمتر را به تعداد بیشتر بفروشند اشکال ندارد.
- [آیت الله مظاهری] کسی که چند نماز از او قضا شده و تعداد آنها را نمیداند، مثلاً نمیداند چهار تا بوده یا پنج تا، چنانچه مقدار کمتر را بخواند کافی است.
- [آیت الله اردبیلی] عاریه یک چیز به چند شخص معیّن صحیح است، ولی عاریه دادن آن به جماعتی که تعداد آنها معلوم نیست، اشکال دارد.
- [آیت الله اردبیلی] اگر زنی که عادت عددیّه دارد بیشتر از شماره عادت خود خون ببیند و از ده روز نیز بیشتر شود، چنانچه همه خونهایی که دیده مثل هم باشند،باید برای تعیین روز شروع حیض، به وقت شروع عادت خویشان خود مراجعه کند و از آن وقت به تعداد روزهای عادت خود را حیض و بقیّه را استحاضه قرار دهد و اگر خویشاوندی نداشت و یا وقت شروع عادت آنان یکسان نبود، باید از هنگام دیدن خون، به تعداد روزهای عادت خود را حیض قرار دهد و اگر همه خونهایی که دیده یک جور نباشند بلکه چند روز از آن نشانه حیض و چند روز دیگر نشانه استحاضه را داشته باشد، اگر روزهایی که خون نشانه حیض را دارد با شماره روزهای عادت او یک اندازه باشد، باید همان روزها را حیض و بقیه را استحاضه قرار دهد و اگر تعداد روزهایی که خون نشانه حیض را دارد از تعداد روزهای عادت او بیشتر باشد، فقط به اندازه روزهای عادت خود را حیض و بقیّه را استحاضه قرار دهد و اگر تعداد روزهایی که خون نشانه حیض را دارد از تعداد روزهای عادت او کمتر باشد، باید آن روزها را با چند روز دیگر که روی هم به اندازه روزهای عادت او میشوند، حیض و بقیّه را استحاضه قرار دهد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] ربنا آتنا فی الدنْیا حسنةً و فی الاْخرة حسنةً و قنا عذاب النار: خداوندا در دنیا و درسرای دیگر به ما نیکی مرحمت فرما و ما را از عذاب دوزخ نگاه دار!
- [آیت الله فاضل لنکرانی] کسی که ایستاده نماز می خواند اگر موقع خواندن نماز احتیاط از ایستادن عاجز شود و مجبور شود نشسته نماز بخواند باید طبق آنچه در مسأله قبل آمده به تعداد رکعاتی که باید ایستاده بخواند نشسته بخواند.
- [آیت الله سبحانی] در مورد بوته خربزه و خیار و مانند آن اگر قرارداد روشنی بگذارند و تعداد چیدن و سهم هر کدام را مشخص کنند صحیح است. هر چند مساقات نامیده نمی شود.
- [آیت الله مکارم شیرازی] در مورد بوته خربزه و خیار و مانند آن اگر قرارداد روشنی بگذارند و تعداد چیدن و سهم هر کدام را مشخص کنند صحیح است، هر چند مساقات نامیده نمی شود.