در توجیه هدف از رجعت، پیش از رستاخیز عمومی انسانها، چنین گفته شده است: با توجه به آن چه از روایات اسلامی استفاده میشود، این موضوع، جنبة عمومی نداشته، بلکه به دو گروه خاص مربوط میشود; یکی مؤمنان دارای عمل صالح که در مرحلهای عالی از ایمان قرار دارند، و دیگری کافران و سرکشان ستمگری که در مرحلة پستی از کفر وظلم قرار گرفتهاند; هم چنان که در پاسخ به پرسش پیشین شما گفته شد، بازگشت دوبارة گروه اول به زندگی دنیا، برای تکمیل حلقه تکامل آنهاست; گروه دوم نیز، برای مجازات دنیوی و تحمّل کیفر آن، بار دیگر به این دنیا باز میگردند.(تفسیر نمونه، آیت اللّه مکارم شیرازی و دیگران، ج 15، ص 559، دارالکتب الاسلامیة.) 2. بازگشت مزبور به دنیا، نیز در زمان حضرت مهدیغ روی میدهد. گروه اوّل، در کمال عزّت و افتخار، حکومت حق و عدالت این امام معصومرا خواهند دید، و گروه دوم نیز با خواری، در حالی که با کیفر الهی رو به رو شدهاند، موجب تشفّی و فروکش کردن خشم کسانی میشوند که مورد ظلم و ستم آنان قرار گرفتهاند.(اوایل المقالات، شیخ مفید;، ص 89.) 3. از آن جا که این پاداش و کیفر برای دو گروه یاد شده، غیر از پاداش و کیفر قیامت بوده و به دلایل کوتاهی که بد آنها اشاره شد، حکمت الهی، وقوع آن را ایجاب میکند; از این رو، چنین رُخدادی، با موضوع بهشت و دوزخ و پاداش و کیفر نهایی آنها، هیچ گونه منافاتی نخواهد داشت. همان گونه که هم اینک، عالم برزخ و عالم ماده و دنیا، هر دو پا برجا بوده وجود یکی با دیگری سازگار است; البته این نکته از آیات و روایات فهمپذیر است، که پیش از قیامت، نسل بشر از بین میرود.(همان، ص 108.) این موضوع نیز با زنده شدن برخی مردگان پیش از قیامت، منافاتی ندارد. 4. با توجه به مفهوم رجعت; یعنی بازگشت برخی مردگان به دنیا، این مطلب فهمیده میشود که روز رجعت، مرتبهای از مراتب قیامت و پایینتر از رتبه آن است; چرا که در این روز، هر چند به صورت ناقص، امکان شر و فساد وجود دارد. مفهوم روایاتی از ائمه: هم که میفرمایند ایام اللّه ثلاثه، یوم الظهور، یوم الکرّه و یوم القیامة; روزهای خداوند، سه روز است: روز ظهور حضرت مهدیغ، روز رجعت و روز قیامت، همین معناست.(همان، ص 109.) www.eporsesh.com
اگر رجعت برای آن است که امامان(علیهم السلام) و صالحان، به پاداش زحماتشان برسند، پس بهشت برای چیست؟
در توجیه هدف از رجعت، پیش از رستاخیز عمومی انسانها، چنین گفته شده است: با توجه به آن چه از روایات اسلامی استفاده میشود، این موضوع، جنبة عمومی نداشته، بلکه به دو گروه خاص مربوط میشود; یکی مؤمنان دارای عمل صالح که در مرحلهای عالی از ایمان قرار دارند، و دیگری کافران و سرکشان ستمگری که در مرحلة پستی از کفر وظلم قرار گرفتهاند; هم چنان که در پاسخ به پرسش پیشین شما گفته شد، بازگشت دوبارة گروه اول به زندگی دنیا، برای تکمیل حلقه تکامل آنهاست; گروه دوم نیز، برای مجازات دنیوی و تحمّل کیفر آن، بار دیگر به این دنیا باز میگردند.(تفسیر نمونه، آیت اللّه مکارم شیرازی و دیگران، ج 15، ص 559، دارالکتب الاسلامیة.)
2. بازگشت مزبور به دنیا، نیز در زمان حضرت مهدیغ روی میدهد. گروه اوّل، در کمال عزّت و افتخار، حکومت حق و عدالت این امام معصومرا خواهند دید، و گروه دوم نیز با خواری، در حالی که با کیفر الهی رو به رو شدهاند، موجب تشفّی و فروکش کردن خشم کسانی میشوند که مورد ظلم و ستم آنان قرار گرفتهاند.(اوایل المقالات، شیخ مفید;، ص 89.)
3. از آن جا که این پاداش و کیفر برای دو گروه یاد شده، غیر از پاداش و کیفر قیامت بوده و به دلایل کوتاهی که بد آنها اشاره شد، حکمت الهی، وقوع آن را ایجاب میکند; از این رو، چنین رُخدادی، با موضوع بهشت و دوزخ و پاداش و کیفر نهایی آنها، هیچ گونه منافاتی نخواهد داشت.
همان گونه که هم اینک، عالم برزخ و عالم ماده و دنیا، هر دو پا برجا بوده وجود یکی با دیگری سازگار است; البته این نکته از آیات و روایات فهمپذیر است، که پیش از قیامت، نسل بشر از بین میرود.(همان، ص 108.) این موضوع نیز با زنده شدن برخی مردگان پیش از قیامت، منافاتی ندارد.
4. با توجه به مفهوم رجعت; یعنی بازگشت برخی مردگان به دنیا، این مطلب فهمیده میشود که روز رجعت، مرتبهای از مراتب قیامت و پایینتر از رتبه آن است; چرا که در این روز، هر چند به صورت ناقص، امکان شر و فساد وجود دارد. مفهوم روایاتی از ائمه: هم که میفرمایند ایام اللّه ثلاثه، یوم الظهور، یوم الکرّه و یوم القیامة; روزهای خداوند، سه روز است: روز ظهور حضرت مهدیغ، روز رجعت و روز قیامت، همین معناست.(همان، ص 109.)
www.eporsesh.com
- [سایر] کتابهایی در رابطه با رجعت امامان(علیهم السلام) معرفی کنید.
- [سایر] در زمان رجعت حضرت مهدی (عج) چه تعداد از پیامبران و امامان (علیهم السلام) ظهور خواهند کرد؟
- [سایر] در زمان رجعت حضرت مهدی (عج) چه تعداد از پیامبران و امامان (علیهم السلام) ظهور خواهند کرد؟
- [سایر] آیا پیامبران و امامان(علیهم السلام) بیشتر بر ما حقّ پدری دارند و پدران حقیقی ما در این دنیا و بهشت هستند؟
- [سایر] حکم رفتن زن حائض به حرم امامان(علیهم السلام) چیست؟
- [سایر] روز قیامت چطور شهدا و امامان(علیهم السلام) را بشناسیم؟
- [سایر] دلایل عقلی عصمت پیامبران و امامان ( علیهم السلام ) را بگویید؟
- [سایر] آیا اهل سنت امامان ما (علیهم السلام) را قبول دارند؟
- [سایر] آیا عزاداری برای امام حسین(علیه السلام)، در زمان امامان(علیهم السلام) سابقهدارد؟
- [سایر] آیا امام حسین علیه السلام از بقیه امامان علیهم السلام مهمتر است؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] نماز در حرم امامان(علیهم السلام) مستحب است، بلکه در حدیث آمده نماز در حرم مطهر حضرت امیرالمؤمنین(علیه السلام) برابر با دویست هزار نماز است.
- [آیت الله نوری همدانی] نماز در حرم امامان (علیهم السلام ) مستحب ، بلکه بهتر از مسجد است و نماز در حرم مطهر حضرت امیر المؤمنین (علیه السلام ) برابر دویست هزار نماز است .
- [آیت الله فاضل لنکرانی] نماز در حرم امامان(علیهم السلام) مستحب بلکه بهتر از مسجد است. و نماز در حرم مطهّر حضرت امیرالمؤمنین(علیه السلام) برابر دویست هزار نماز است.
- [امام خمینی] نماز در حرم امامان علیهم السلام مستحب، بلکه بهتر از مسجد است و نماز در حرم مطهر حضرت امیرالمؤمنین علیه السلام برابر دویست هزار نماز است.
- [آیت الله بهجت] اگر کسی ( اعم از مسلمان و غیرمسلمان ) به یکی از دوازده امام علیهم السلام دشنام دهد، یا با آنان دشمنی نماید، نجس است.
- [آیت الله وحید خراسانی] نماز خواندن در حرم امامان علیهم السلام مستحب است بلکه از بعضی روایات استفاده می شود که نماز در حرم مطهر حضرت امیر المومنین علیه السلام و سیدالشهداء علیه السلام افضل از مسجد است
- [آیت الله مکارم شیرازی] کسانی که در حق علی(علیه السلام) و سایر امامان(علیهم السلام) غلو کنند; یعنی، آن بزرگواران را خدا بدانند یا صفات مخصوص خدایی برای آنها قائل باشند، کافرند.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] انسان می تواند برای بعضی از کارهای مستحبی مثل زیارت قبر پیغمبر و امامان(علیهم السلام)، از طرف زندگان اجیر شود، و نیز می تواند کار مستحبی را انجام دهد و ثواب آنر برای مردگان یا زندگان هدیه نماید.
- [آیت الله وحید خراسانی] نجس کردن حرم امامان علیهم السلام حرام است و اگر نجس شود چنانچه نجس ماندن ان بی احترامی باشد تطهیر ان واجب است بلکه احتیاط مستحب ان است که اگر بی احترامی هم نباشد ان را تطهیر کنند
- [آیت الله وحید خراسانی] سجده کردن برای غیر خداوند متعال حرام می باشد و بعضی از مردم که مقابل قبر امامان علیهم السلام پیشانی را بر زمین می گذارند اگر برای شکر خداوند متعال باشد اشکال ندارد وگرنه حرام است