روز قیامت چطور شهدا و امامان(علیهم السلام) را بشناسیم؟
روز قیامت چطور شهدا و امامان(علیهم السلام) را بشناسیم؟ قبل از پاسخ به سوال شما به طور اختصار به ویژگیهای بهشت و بهشتیان و اسباب ورود به بهشت اشاره می‌کنیم. واما یژگیهای بهشت و بهشتیان: 1- باغ های طرب انگیز که زیر درختان آن نهرهایی. جاری است. 2- درختان و سایه های آن مانند میوه های همیشگی است. 3- فرشتگان بر بهشتیان وارد می شوند و سلام و تحیت می گویند. 4- لباس های آنان از حریر و پرنیان است. 5- بر تخت تکیه زده نه و آفتاب سوزان می بینند و نه سرما (1) 6- و.... اسباب ورود به بهشت: 1- ایمان و عمل صالح. اساس ورود به بهشت ایمان و عمل صالح است و پاداش آن باغ های بهشتی است که زیر آنها نهرها. جاری است (2) 2- تقوا. ‹‹ تقوای وصف پارسایان است و در واقع از ایمان و عمل صالح جدا نیست (3) ‹‹ تقوا عبارت است از چیزی که انسان در پرتو آن از خطر گناه حفظ شود مانند پناهگاه، سپر، دژ وحصار. گویا انسان با تقوا جان خود را از سر گناه و هر چیزی که به دین او زیان بخش باشد در پناه سپر و حصار دین حفظ کرده است (4) واسباب دیگری هم وجود دارد مثل: پیروی از خدا و رسول خدا (صلی الله علیه و آله)، راستی و درستکاری، احسان و نیکوکاری ، شکیبایی در راه خدا، اقامه و حفظ نماز، انفاق در راه خدا نیایش،اخلاص، استقامت و پایمردی و موارد دیگر. ‹‹ از مواقف قیامت موقفی است که عظمت، شان و جلالت قدر محمد (صلی الله علیه و آله ) او ظاهر می شود. ظهور و باطن موجودات است و رابطه و شناخت ویژه قیامت است و افراد بر اساس سنخیت که انسانها برای خودشان ایجادکرده اند ارتباط میگیرند. زیرا اصولا قیامت و بهشت یعنی رسیدن به لقاء پروردگار که شناسایی هم با شرایط قیامتی خودش است و حشر انسانها با امامشان صورت می گیرد (یوم ندعوا کل اناس بامامهم) لواء عبارتست از بیرقی از نور که هزار سال راه طول آن است و دارای سر شقه یعنی تکه و پرده است که در روایت می فرماید هر شقه آن بین شرق و غرب است و در روایت دیگر . اعظم من الشمس و القمر است بر یکی (بسم الله الرحمن الرحین ) و بر دومی (الحمد رب العالمین) و بر سومی (لا اله الا الله) نقش بسته است. جمیع انبیاء و صلحا و مومنین زیر این بیرق که علمدار آن امیر المومنین(ع) است قرار می گیرند. وسیله عبارتست از منبری که رسول الله (صلی الله علیه و آله) دارای هزار پله و هر پله ای تا پله دیگر زبر جد یاقوت و طلا است البته از جواهرات بهشتی درجه آخر که بالای آن هیچ درجه ای نیست مختص خاتم الانبیاء است درجه بعدی وصی بلا فصلش علی بن ابی طالب (ع) و پله بعدی ابراهیم خلیل الرحمن وبعد هر یک از انبیاء و اوصیاء بطبق درجاتشان و از طرف دیگر علی (ع) قسم کننده بهشت و دوزخ وساقی حوض کوثر است از این نشانه های زیبا. براحتی می توان انبیاء واوصیاء و صالحان را شناخت. و اصولاً قیامت ظهور باطن موجودات است. منابع: 1-عبد الله جوادی آملی، تفسیر موضوعی قرآن کریم، معاد قرآن، قم، نشر اسراء، 1381،ج 5،ص 229. 2- همان،ص 249. 3- همان،ص 250. 4- همان، ص 251 5-. معاد،آیت الله مطهری 6- معاد،آیت الله دستغیب به نقل از اداره پاسخگویی آستان قدس رضوی
عنوان سوال:

روز قیامت چطور شهدا و امامان(علیهم السلام) را بشناسیم؟


پاسخ:

روز قیامت چطور شهدا و امامان(علیهم السلام) را بشناسیم؟

قبل از پاسخ به سوال شما به طور اختصار به ویژگیهای بهشت و بهشتیان و اسباب ورود به بهشت اشاره می‌کنیم.
واما یژگیهای بهشت و بهشتیان:
1- باغ های طرب انگیز که زیر درختان آن نهرهایی. جاری است.
2- درختان و سایه های آن مانند میوه های همیشگی است.
3- فرشتگان بر بهشتیان وارد می شوند و سلام و تحیت می گویند.
4- لباس های آنان از حریر و پرنیان است.
5- بر تخت تکیه زده نه و آفتاب سوزان می بینند و نه سرما (1)
6- و....
اسباب ورود به بهشت:
1- ایمان و عمل صالح.
اساس ورود به بهشت ایمان و عمل صالح است و پاداش آن باغ های بهشتی است که زیر آنها نهرها. جاری است (2)
2- تقوا.
‹‹ تقوای وصف پارسایان است و در واقع از ایمان و عمل صالح جدا نیست (3)
‹‹ تقوا عبارت است از چیزی که انسان در پرتو آن از خطر گناه حفظ شود مانند پناهگاه، سپر، دژ وحصار. گویا انسان با تقوا جان خود را از سر گناه و هر چیزی که به دین او زیان بخش باشد در پناه سپر و حصار دین حفظ کرده است (4)
واسباب دیگری هم وجود دارد مثل:
پیروی از خدا و رسول خدا (صلی الله علیه و آله)، راستی و درستکاری، احسان و نیکوکاری ، شکیبایی در راه خدا، اقامه و حفظ نماز، انفاق در راه خدا نیایش،اخلاص، استقامت و پایمردی و موارد دیگر.
‹‹ از مواقف قیامت موقفی است که عظمت، شان و جلالت قدر محمد (صلی الله علیه و آله ) او ظاهر می شود.
ظهور و باطن موجودات است و رابطه و شناخت ویژه قیامت است و افراد بر اساس سنخیت که انسانها برای خودشان ایجادکرده اند ارتباط میگیرند. زیرا اصولا قیامت و بهشت یعنی رسیدن به لقاء پروردگار که شناسایی هم با شرایط قیامتی خودش است و حشر انسانها با امامشان صورت می گیرد (یوم ندعوا کل اناس بامامهم)
لواء عبارتست از بیرقی از نور که هزار سال راه طول آن است و دارای سر شقه یعنی تکه و پرده است که در روایت می فرماید هر شقه آن بین شرق و غرب است و در روایت دیگر . اعظم من الشمس و القمر است بر یکی (بسم الله الرحمن الرحین ) و بر دومی (الحمد رب العالمین) و بر سومی (لا اله الا الله) نقش بسته است.
جمیع انبیاء و صلحا و مومنین زیر این بیرق که علمدار آن امیر المومنین(ع) است قرار می گیرند.
وسیله عبارتست از منبری که رسول الله (صلی الله علیه و آله) دارای هزار پله و هر پله ای تا پله دیگر زبر جد یاقوت و طلا است البته از جواهرات بهشتی درجه آخر که بالای آن هیچ درجه ای نیست مختص خاتم الانبیاء است درجه بعدی وصی بلا فصلش علی بن ابی طالب (ع) و پله بعدی ابراهیم خلیل الرحمن وبعد هر یک از انبیاء و اوصیاء بطبق درجاتشان و از طرف دیگر علی (ع) قسم کننده بهشت و دوزخ وساقی حوض کوثر است
از این نشانه های زیبا. براحتی می توان انبیاء واوصیاء و صالحان را شناخت.
و اصولاً قیامت ظهور باطن موجودات است.
منابع:
1-عبد الله جوادی آملی، تفسیر موضوعی قرآن کریم، معاد قرآن، قم، نشر اسراء، 1381،ج 5،ص 229.
2- همان،ص 249.
3- همان،ص 250.
4- همان، ص 251
5-. معاد،آیت الله مطهری
6- معاد،آیت الله دستغیب
به نقل از اداره پاسخگویی آستان قدس رضوی





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین