آنچه وجه مشترک پدر و پیامبران و امامان است که باعث می‌شود حق پدری آنها مطرح باشد، پرورش انسان است. آنچه انسان‌ها به آن نیاز دارند، از طرف آنان تأمین می‌شود. آنچه انسان در زندگی مادی و جسمانی خود نیاز دارد، در سایه پدر و زحمتی که او معحمل شده، به دست می‌آید. بعضی از پدران علاوه بر آن در برآورده کردن نیازهای روحی و معنوی نقش دارند، اما کاری که پیامبران و امامان برای انسان‌ها نموده‌اند و از این جهت حق پدری بر همه ما دارند، نشان دادن راه سعادت و خوشبختی و راهنمایی ما در بهره برداری از تمام نعمت‌هایی است که خداوند برای ما قرار داده که بعضی از آنها از طرف پدر و مادر به ما رسیده است؛ بنابراین آنچه مربوط به پرورش روح و نیازهای آن و چگونگی برخورداری از زندگی سعادتمند و جاودانه در بهشت الهی می‌شود (که سعادت حقیقی انسان‌ها در آن است) وجود پیامبران و امامان معصوم‌علیهم‌السلام است؛ با توجه به این مسئله می‌توانیم بگوییم که پدران حقیقی ما آنها هستند که به ما حیات جاودانه داده‌اند و ما را به حیات و خوشبختی جاوید راهنمایی کرده‌اند و نیز ما را از حقیقت زندگی آگاه کرده‌اند، اگر چه آنان که در حیات مادی و دنیایی و تأمین نیازهای ما نقش دارند نیز حق بزرگی بر گردن ما دارند که پدران ما در این جا در اولین رتبه قرار دارند. بنابراین پیامبر و امام بر مردم حق ولایت و سرپرستی دارند، همان طور که پدر ولایت دارد، بلکه ولایت آنان بیشتر است. در روایتی از امام عسکری‌علیه‌السلام از رسول الله‌صلی الله وعلیه وآله آمده است: "أشرّ من یُتم الیتیم الذی انقطع عن ابیه یُتم یتیم انقطع عن امامه؛ یتیم تر از کسی که پدرش را از دست داده، فردی است که امامش را از دست داده باشد". بحارالانوار، ج 2، ص 2. بنابراین پیامبران و امامان و عالمان دینی، پدران روحانی و واقعی مردم هستند و مسئولیت آنان نسبت به پدر جسمانی بیشتر و شدیدتر است. eporsesh.com
آیا پیامبران و امامان(علیهم السلام) بیشتر بر ما حقّ پدری دارند و پدران حقیقی ما در این دنیا و بهشت هستند؟
آنچه وجه مشترک پدر و پیامبران و امامان است که باعث میشود حق پدری آنها مطرح باشد، پرورش انسان است. آنچه انسانها به آن نیاز دارند، از طرف آنان تأمین میشود.
آنچه انسان در زندگی مادی و جسمانی خود نیاز دارد، در سایه پدر و زحمتی که او معحمل شده، به دست میآید.
بعضی از پدران علاوه بر آن در برآورده کردن نیازهای روحی و معنوی نقش دارند، اما کاری که پیامبران و امامان برای انسانها نمودهاند و از این جهت حق پدری بر همه ما دارند، نشان دادن راه سعادت و خوشبختی و راهنمایی ما در بهره برداری از تمام نعمتهایی است که خداوند برای ما قرار داده که بعضی از آنها از طرف پدر و مادر به ما رسیده است؛ بنابراین آنچه مربوط به پرورش روح و نیازهای آن و چگونگی برخورداری از زندگی سعادتمند و جاودانه در بهشت الهی میشود (که سعادت حقیقی انسانها در آن است) وجود پیامبران و امامان معصومعلیهمالسلام است؛ با توجه به این مسئله میتوانیم بگوییم که پدران حقیقی ما آنها هستند که به ما حیات جاودانه دادهاند و ما را به حیات و خوشبختی جاوید راهنمایی کردهاند و نیز ما را از حقیقت زندگی آگاه کردهاند، اگر چه آنان که در حیات مادی و دنیایی و تأمین نیازهای ما نقش دارند نیز حق بزرگی بر گردن ما دارند که پدران ما در این جا در اولین رتبه قرار دارند.
بنابراین پیامبر و امام بر مردم حق ولایت و سرپرستی دارند، همان طور که پدر ولایت دارد، بلکه ولایت آنان بیشتر است.
در روایتی از امام عسکریعلیهالسلام از رسول اللهصلی الله وعلیه وآله آمده است: "أشرّ من یُتم الیتیم الذی انقطع عن ابیه یُتم یتیم انقطع عن امامه؛ یتیم تر از کسی که پدرش را از دست داده، فردی است که امامش را از دست داده باشد".
بحارالانوار، ج 2، ص 2.
بنابراین پیامبران و امامان و عالمان دینی، پدران روحانی و واقعی مردم هستند و مسئولیت آنان نسبت به پدر جسمانی بیشتر و شدیدتر است.
eporsesh.com
- [سایر] آیا پیامبران و امامان معصوم طبق آیه 35 سورة ابراهیم پدران معنوی مسلمین جهان هستند؟
- [سایر] دلایل عقلی عصمت پیامبران و امامان ( علیهم السلام ) را بگویید؟
- [سایر] با اینکه پیامبران و امامان(علیهم السلام) معصومند، پس چرا استغفار و گریه می کنند ؟
- [سایر] در زمان رجعت حضرت مهدی (عج) چه تعداد از پیامبران و امامان (علیهم السلام) ظهور خواهند کرد؟
- [سایر] مواردی از امتحان پیامبران و امامان معصوم(علیهم السلام) که در قرآن کریم آمده را اشاره نمایید.
- [سایر] در زمان رجعت حضرت مهدی (عج) چه تعداد از پیامبران و امامان (علیهم السلام) ظهور خواهند کرد؟
- [سایر] آیا اعتقاد به عصمت پیامبران و امامان(علیهم السلام) تأثیری منفی بر زندگی فردی و اجتماعی ما نمی گذارد؟
- [سایر] چه کار کنیم که اعتقادات ما نسبت به خدا و امامان و پیامبران علیهم السلام بیشتر شود؟
- [سایر] اگر رجعت برای آن است که امامان(علیهم السلام) و صالحان، به پاداش زحماتشان برسند، پس بهشت برای چیست؟
- [سایر] رنگ عمامه امامان (ع) چه بوده و پیامبران و امامان (علیهم السلام) کدام را می پوشیدند؟ آیا حدیثی در خصوص سیاه یا سفید بودن عمامه وجود دارد که علماء کنونی آن را می پوشند؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] نماز در حرم امامان(علیهم السلام) مستحب است، بلکه در حدیث آمده نماز در حرم مطهر حضرت امیرالمؤمنین(علیه السلام) برابر با دویست هزار نماز است.
- [آیت الله نوری همدانی] نماز در حرم امامان (علیهم السلام ) مستحب ، بلکه بهتر از مسجد است و نماز در حرم مطهر حضرت امیر المؤمنین (علیه السلام ) برابر دویست هزار نماز است .
- [آیت الله فاضل لنکرانی] نماز در حرم امامان(علیهم السلام) مستحب بلکه بهتر از مسجد است. و نماز در حرم مطهّر حضرت امیرالمؤمنین(علیه السلام) برابر دویست هزار نماز است.
- [امام خمینی] نماز در حرم امامان علیهم السلام مستحب، بلکه بهتر از مسجد است و نماز در حرم مطهر حضرت امیرالمؤمنین علیه السلام برابر دویست هزار نماز است.
- [آیت الله بهجت] اگر کسی ( اعم از مسلمان و غیرمسلمان ) به یکی از دوازده امام علیهم السلام دشنام دهد، یا با آنان دشمنی نماید، نجس است.
- [آیت الله وحید خراسانی] نماز خواندن در حرم امامان علیهم السلام مستحب است بلکه از بعضی روایات استفاده می شود که نماز در حرم مطهر حضرت امیر المومنین علیه السلام و سیدالشهداء علیه السلام افضل از مسجد است
- [آیت الله مکارم شیرازی] کسانی که در حق علی(علیه السلام) و سایر امامان(علیهم السلام) غلو کنند; یعنی، آن بزرگواران را خدا بدانند یا صفات مخصوص خدایی برای آنها قائل باشند، کافرند.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] انسان می تواند برای بعضی از کارهای مستحبی مثل زیارت قبر پیغمبر و امامان(علیهم السلام)، از طرف زندگان اجیر شود، و نیز می تواند کار مستحبی را انجام دهد و ثواب آنر برای مردگان یا زندگان هدیه نماید.
- [آیت الله وحید خراسانی] نجس کردن حرم امامان علیهم السلام حرام است و اگر نجس شود چنانچه نجس ماندن ان بی احترامی باشد تطهیر ان واجب است بلکه احتیاط مستحب ان است که اگر بی احترامی هم نباشد ان را تطهیر کنند
- [آیت الله وحید خراسانی] سجده کردن برای غیر خداوند متعال حرام می باشد و بعضی از مردم که مقابل قبر امامان علیهم السلام پیشانی را بر زمین می گذارند اگر برای شکر خداوند متعال باشد اشکال ندارد وگرنه حرام است