آیت‌الله حسینی تهرانی در کتاب )معادشناسی(، بحث مفصلی پیرامون ارتباط برزخ انسان با ماده و بدن وارد شده در قبر کرده است و پس از اثبات ارتباط بدن مثالی و برزخی با بدن مادی واقع در قبر، می‌فرماید: )از جمله شواهد این ارتباط، نپوسیدن بدن پیامبران، ائمه طاهرین و اولیای خدا در قبر است... بدن‌هایی که در میان قبر است، ممکن است نپوسد و این ناشی از تأثیر تقوی و طهارت روح وی در بدن داخل قبر می‌باشد، مانند جنازه‌ی شیخ صدوق، ایشان با این که در سال 381 ه. ق رحلت کرده بود، هنگام خراب شدن مقبره‌اش در سال 1238 ه. ق، مشاهده شد که بدنش همچنان سالم و تازه مانده است(. (معادشناسی، ج 3، ص 193 - 196، تفصیل داستان سالم یافتن پیکر شیخ صدوق، در همین منبع آمده است) پس این سالم ماندن بدن در قبر، ناشی از ارتباطی است که بین عالم برزخ و این دنیا برقرار است. در مباحث فصل بعد، این مطلب آشکارتر خواهد شد که در عالم برزخ - چون واسطه‌ی بین دنیا و آخرت است - تعلق انسان کاملا از دنیا قطع نمی‌شود و هنوز رابطه‌ای متصور است. این رابطه و توجه، به خصوص در اولیا الله موجب می‌شود که بدن آن‌ها بعد از گذشت سال‌ها همچنان سالم بماند.
آیتالله حسینی تهرانی در کتاب )معادشناسی(، بحث مفصلی پیرامون ارتباط برزخ انسان با ماده و بدن وارد شده در قبر کرده است و پس از اثبات ارتباط بدن مثالی و برزخی با بدن مادی واقع در قبر، میفرماید: )از جمله شواهد این ارتباط، نپوسیدن بدن پیامبران، ائمه طاهرین و اولیای خدا در قبر است... بدنهایی که در میان قبر است، ممکن است نپوسد و این ناشی از تأثیر تقوی و طهارت روح وی در بدن داخل قبر میباشد، مانند جنازهی شیخ صدوق، ایشان با این که در سال 381 ه. ق رحلت کرده بود، هنگام خراب شدن مقبرهاش در سال 1238 ه. ق، مشاهده شد که بدنش همچنان سالم و تازه مانده است(. (معادشناسی، ج 3، ص 193 - 196، تفصیل داستان سالم یافتن پیکر شیخ صدوق، در همین منبع آمده است) پس این سالم ماندن بدن در قبر، ناشی از ارتباطی است که بین عالم برزخ و این دنیا برقرار است. در مباحث فصل بعد، این مطلب آشکارتر خواهد شد که در عالم برزخ - چون واسطهی بین دنیا و آخرت است - تعلق انسان کاملا از دنیا قطع نمیشود و هنوز رابطهای متصور است. این رابطه و توجه، به خصوص در اولیا الله موجب میشود که بدن آنها بعد از گذشت سالها همچنان سالم بماند.
- [سایر] آیا رفتن بر سر قبر مردگان فایده ای دارد؟
- [سایر] چرا اظهارات برخی که با مردگان ارتباط برقرار کردهاند، با تعالیم اسلام دربارهی قبض روح، قبر و... متفاوت است؟
- [سایر] در سوره بقره خدا فرموده اگر می خواهید مرده بنی اسرائیل زنده شوده باید بدن گاوی را به بدن مرده بزنید تا زنده شود مگر خدا نمی تواند بدون واسطه مردگان را زنده کند ؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] آیا در مورد مزار شهید نیز می توان پس از گذشت 30 سال نبش قبر نمود و بدن میت دیگری را داخل قبر آن شهید دفن کرد؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] آیا در مورد مزار شهید نیز می توان پس از گذشت 30 سال نبش قبر نمود و بدن میت دیگری را داخل قبر آن شهید دفن کرد؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] در صورت یقین به از بین رفتن بدن میّت، نبش قبر او چه حکمی دارد؟
- [آیت الله بهجت] نبش قبر غیر مسلمان برای تشریح بدن وی چه حکمی دارد؟
- [سایر] عبرت گرفتن از آرامگاه مردگان چگونه پندی است؟
- [سایر] زنده شدن مردگان به دست حضرت عیسی چگونه بوده است؟
- [سایر] ارتباط با ارواح مردگان تا چه اندازه معتبر است؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] انسان می تواند برای بعضی از کارهای مستحبی مثل زیارت قبر پیغمبر و امامان(علیهم السلام)، از طرف زندگان اجیر شود، و نیز می تواند کار مستحبی را انجام دهد و ثواب آنر برای مردگان یا زندگان هدیه نماید.
- [آیت الله نوری همدانی] انسان می تواند برای بعضی از کارهای مستحبی مثل زیارت قبر پیغمبر و امامان علیهم السلام ، از طرف زندگان اجیر شود ، و نیز می تواند کار مستحبی را انجام دهد و ثواب آن را برای مردگان یا زندگان هدیه نماید .
- [امام خمینی] انسان می تواند برای بعضی از کارهای مستحبی مثل زیارت قبر پیغمبر و امامان علیهم السلام، از طرف زندگان اجیر شود، و نیز می تواند کار مستحبی را انجام دهد و ثواب آن را برای مردگان یا زندگان هدیه نماید.
- [آیت الله سبحانی] انسان می تواند برای بعضی از کارهای مستحبی مثل زیارت قبر پیغمبر و امامان(علیهم السلام) از طرف زندگان اجیر شود، و نیز می تواند کار مستحبی را انجام دهد و ثواب آن را برای مردگان یا زندگان هدیه نماید.
- [آیت الله بروجردی] انسان میتواند برای بعضی از کارهای مستحبی مثل زیارت قبر پیغمبر و امامان عَلَیْهمُالسَّلَام از طرف زندگان اجیر شود و نیز میتواند کار مستحبی را انجام دهد و ثواب آن را برای مردگان یا زندگان هدیه نماید.
- [آیت الله خوئی] انسان میتواند برای بعضی از کارهای مستحبی مثل زیارت قبر پیغمبر و امامان (علیهم السلام)، از طرف زندگان اجیر شود، و نیز میتواند کار مستحبی را انجام دهد و ثواب آن را برای مردگان یا زندگان هدیه نماید.
- [آیت الله مکارم شیرازی] نبش قبر مسلمان یعنی شکافتن قبر او حرام است، هر چند طفل یا دیوانه باشد و منظور از نبش قبر آن است که آن را طوری بشکافند که آثار بدن میت ظاهر شود و اگر بدن ظاهر نشود اشکال ندارد، مگر این که موجب هتک و بی احترامی باشد.
- [آیت الله شبیری زنجانی] میت را باید در قبر به پهلوی راست طوری بخوابانند که جلوی بدن او رو به قبله باشد.
- [آیت الله مظاهری] میّت را باید در قبر به پهلوی راست طوری بخوابانند که جلوی بدن او رو به قبله باشد.
- [آیت الله خوئی] میت را باید در قبر به پهلوی راست طوری بخوابانند که جلوی بدن او رو به قبله باشد.