در مورد وضعیت آسمان هنگام رستاخیز باید گفت ماه و خورشید و ستارگان عظیمی که بعضی از آنها میلیونها بار از خورشید ما بزرگتر و پرفروغتر است به تیرگی وخاموشی می گرایند ( 2 و 1 ) و نظم حرکت آنها بهم می خورد و از جمله ماه و خورشیدبهم می پیوندند (3) و آسمانی که همچون سقف محفوظ و محکمی بر این جهان احاطه کرده است سست و متزلزل می شود (4) و می شکافد (5) و از هم می درد و طومار آن درهم می پیچد (6) و اجرام آسمانی به صورت فلز مذابی درمی آید (7) و فضای جهان پر ازدود و ابر می شود (8) . وضع مذکور در آیات ذیل بیان شده است :1 - ( قیامت / 8 ) : وخسف القمر , و ماه بی نور گردد . 2 - ( تکویر / 2 و 1 ) : - اذا الشمس کورت و اذا النجوم انکدرت , در آن هنگام خورشید درهم پیچیده و در آن هنگام ستارگان بی فروغ شوند . 3 - ( قیامت / 9 ) : و جمع الشمس و القمر , و خورشید و ماه یکجا جمع شوند . 4 - ( الحاقه / 16 ) : و انشقت السماء فهی یومئذ واهیه , و آسمان از هم می شکافدو سست می گردد و فرو می ریزد . 5 - ( انفطار / 1 ) : اذا السماء انفطرت , آن زمان که آسمان ( کرات آسمانی ) ازهم شکافته شود . 6 - ( الانبیاء / 103 ) : یوم نطوی السماء کطی السجل للکتب , در آن روز که آسمان همچون فلز گداخته می شود . 7 - ( معارج / 8 ) : یوم تکون السماء کالمهل , همان روز که آسمان همچون فلزگداخته می شود . 8 - ( دخان / 10 ) : فارتقب یوم تاتی السماء بدخان مبین , پس منتظر روزی باش که آسمان دود آشکاری پدید آورد . منبع: آموزش عقاید، آیت الله محمد تقی مصباح یزدی
در مورد وضعیت آسمان هنگام رستاخیز باید گفت ماه و خورشید و ستارگان عظیمی که بعضی از آنها میلیونها بار از خورشید ما بزرگتر و پرفروغتر است به تیرگی وخاموشی می گرایند ( 2 و 1 ) و نظم حرکت آنها بهم می خورد و از جمله ماه و خورشیدبهم می پیوندند (3) و آسمانی که همچون سقف محفوظ و محکمی بر این جهان احاطه کرده است سست و متزلزل می شود (4) و می شکافد (5) و از هم می درد و طومار آن درهم می پیچد (6) و اجرام آسمانی به صورت فلز مذابی درمی آید (7) و فضای جهان پر ازدود و ابر می شود (8) . وضع مذکور در آیات ذیل بیان شده است :1 - ( قیامت / 8 ) : وخسف القمر , و ماه بی نور گردد . 2 - ( تکویر / 2 و 1 ) : - اذا الشمس کورت و اذا النجوم انکدرت , در آن هنگام خورشید درهم پیچیده و در آن هنگام ستارگان بی فروغ شوند . 3 - ( قیامت / 9 ) : و جمع الشمس و القمر , و خورشید و ماه یکجا جمع شوند . 4 - ( الحاقه / 16 ) : و انشقت السماء فهی یومئذ واهیه , و آسمان از هم می شکافدو سست می گردد و فرو می ریزد . 5 - ( انفطار / 1 ) : اذا السماء انفطرت , آن زمان که آسمان ( کرات آسمانی ) ازهم شکافته شود . 6 - ( الانبیاء / 103 ) : یوم نطوی السماء کطی السجل للکتب , در آن روز که آسمان همچون فلز گداخته می شود . 7 - ( معارج / 8 ) : یوم تکون السماء کالمهل , همان روز که آسمان همچون فلزگداخته می شود . 8 - ( دخان / 10 ) : فارتقب یوم تاتی السماء بدخان مبین , پس منتظر روزی باش که آسمان دود آشکاری پدید آورد .
منبع: آموزش عقاید، آیت الله محمد تقی مصباح یزدی
- [سایر] آیا رستاخیز همه اقوام یک روز است ؟
- [سایر] کیفیت آغاز رستاخیز و اوصاف آن را بیان کنید ؟
- [سایر] اعتقاد به رستاخیز در مسیحیت و اسلام چگونه است؟
- [سایر] همسایه و همجوار خداوند در روز رستاخیز چه کسی میباشد؟
- [سایر] آیا معاد و روز رستاخیز در جهان فعلی است؟
- [سایر] رویش گیاه چه شباهتی به رستاخیز دارد ؟ و بیان قرآن در این زمینه چیست ؟
- [سایر] منظور از «رستاخیز» که از جمله اسماء قیامت است چیست؟
- [سایر] آیا سؤال در روز رستاخیز عمومی است؟ سؤال از پیامبران در این روز به چه معنا است؟
- [سایر] آیا وجود هفت آسمان و اینکه بهشت در آسمان هفتم است صحیح است ؟
- [سایر] پس از روز قیامت، آیا خداوند متعال جهان دیگری همراه با انسان های دیگر خلق می کند که در آن جا زندگی کنند و روز رستاخیز داشته با شند؟
- [آیت الله شبیری زنجانی] نافله مغرب، پس از نماز مغرب خوانده میشود و وقت فضیلت آن تا وقتیست که سرخی طرف مغرب که بعد از غروب کردن آفتاب در آسمان پیدا میشود از بین برود.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] وقت نافله مغرب بعد از تمام شدن نماز مغرب است تا وقتی که سرخی طرف مغرب که بعد از غروب کردن آفتاب در آسمان پیدا می شود از بین برود.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . مستحب است در قنوت دست ها را مقابل صورت و کف آنها را رو به آسمان و پهلوی هم نگهدارد وغیر شست، انگشت های دیگر را به هم بچسباند و به کف دست ها نگاه کند.
- [آیت الله وحید خراسانی] مستحب است در قنوت دستها را مقابل صورت و کف انها را رو به اسمان و پهلوی هم نگهدارد و غیر شست انگشتهای دیگر را به هم بچسباند و به کف دستها نگاه کند
- [آیت الله مکارم شیرازی] کسانی که به واسطه وجود مانع در آسمان (مانند ابر و غبار) و یا گرفتاری در زندان و یا نداشتن بینایی چشم، نمی توانند یقین به دخول وقت پیدا کنند، چنانچه گمان قوی داشته باشند می توانند مشغول نماز شوند.
- [آیت الله نوری همدانی] وقت نافلةْ مغرب بعد از تمام شدن نماز مغرب است تا وقتی که سرخی طرف مغرب که بعد از غروب کردن آفتاب در آسمان پیدا می شود از بین برود .
- [آیت الله بروجردی] مستحب است در قنوت دستها را مقابل صورت و کف آنها را رو به آسمان و پهلوی هم نگه دارد و غیر شست انگشتهای دیگر را به هم بچسباند و به کف دستها نگاه کند.
- [آیت الله خوئی] مستحب است در قنوت دستها را مقابل صورت و کف آنها را رو به آسمان و پهلوی هم نگهدارد، و غیر شست، انگشتهای دیگر را بهم بچسباند و به کف دستهای نگاه کند.
- [آیت الله علوی گرگانی] وقت نافله مغرب بعد از تمام شدن نماز مغرب است تا وقتی که سرخی طرف مغرب که بعد از غروب کردن آفتاب در آسمان پیدا میشود از بین برود.
- [آیت الله علوی گرگانی] مستحبّ است در قنوت دستها رادر مقابل صورت وکف آنها را رو به آسمان وپهلوی هم نگهدارد وغیر شست، انگشتهای دیگر را به هم بچسباند و به کف دستها نگاه کند.