هابیل و قابیل با چه کسانی ازدواج کردند؟
در این باره در میان دانشمندان اسلامی دو نظر وجود دارد و هر کدام برای خود دلایلی از قرآن و روایات ذکر کرده اند. نظریه اول: در آن زمان هنوز قانون تحریم ازدواج خواهر و برادر از طرف خداوند قرار داده نشده بود و چون راهی برای بقای نسل بشر غیر از این راه نبود، از این جهت ازدواج آنان با یکدیگر صورت گرفته است؛ ناگفته پیداست که دستگاه قانون گذاری از آن خداست. (إِنِ الْحُکْمُ إِلاّ لِلّهِ) (حکم تنها از آن خداست) [1] چه اشکال دارد که به طور موقت برای گروهی از راه ضرورت این گونه ازدواج در آن زمان بلا مانع و مباح باشد و برای دیگران عموما تحریم ابدی شود؟ طرفداران این نظریه از ظواهر قرآن با این آیه برای خود دلیل می آورند (وَ بَثَّ مِنْهُما رِجالاً کَثیرًا وَ نِساءً) (و از آن دو، مردان و زنان فراوانی (در روی زمین) منتشر ساخت)[2]. ظاهر این آیه می گوید که نسل بشر فقط به وسیله این دو تن به وجود آمده است و اگرغیر از این دو در بقای نسل او دخالت داشتند باید بفرماید"و بث منهما و من غیرهما" یعنی به وسیله این دو و غیر آنان نظریه دوم: چون ازدواج با محارم یک عمل قبیح و زشت است، لذا ازدواج فرزندان آدم(ع) با یکدیگر ممکن نبوده و فرزندان آدم(ع) با دخترانی از نژاد و نسل دیگر که در روی زمین بودند ازدواج کردند، بعدا که فرزندان آنها با هم پسر عمو شدند زناشویی در میان خود آنان صورت پذیرفت و این نظر را نیز بعضی از روایات تایید می کند، زیرا نسل آدم نخستین انسان روی زمین نبوده، بلکه پیش ازاو نیزانسان هایی در زمین زندگی می کرده اند. حاصل این که: ممکن است گفته شود که پسران آدم با بقایای انسان های پیشین که قبل از خلقت آدم و حوا در روی زمین زندگی می کردند ، ازدواج کرده اند و از گفتگوی خدا با فرشتگان درباره آفرینش آدم در روی زمین استفاده می شود که قبل از آدم و حوا انسان هایی در روی زمین زندگی می کردند و این حقیقت از روایات نیز استفاده می شود. پی نوشتها: [1] سوره یوسف،آیه 40 [2] سوره نساء آیه 1. www.shamimm.ir
عنوان سوال:

هابیل و قابیل با چه کسانی ازدواج کردند؟


پاسخ:

در این باره در میان دانشمندان اسلامی دو نظر وجود دارد و هر کدام برای خود دلایلی از قرآن و روایات ذکر کرده اند.
نظریه اول:
در آن زمان هنوز قانون تحریم ازدواج خواهر و برادر از طرف خداوند قرار داده نشده بود و چون راهی برای بقای نسل بشر غیر از این راه نبود، از این جهت ازدواج آنان با یکدیگر صورت گرفته است؛ ناگفته پیداست که دستگاه قانون گذاری از آن خداست.
(إِنِ الْحُکْمُ إِلاّ لِلّهِ)
(حکم تنها از آن خداست) [1]
چه اشکال دارد که به طور موقت برای گروهی از راه ضرورت این گونه ازدواج در آن زمان بلا مانع و مباح باشد و برای دیگران عموما تحریم ابدی شود؟
طرفداران این نظریه از ظواهر قرآن با این آیه برای خود دلیل می آورند
(وَ بَثَّ مِنْهُما رِجالاً کَثیرًا وَ نِساءً)
(و از آن دو، مردان و زنان فراوانی (در روی زمین) منتشر ساخت)[2].
ظاهر این آیه می گوید که نسل بشر فقط به وسیله این دو تن به وجود آمده است و اگرغیر از این دو در بقای نسل او دخالت داشتند باید بفرماید"و بث منهما و من غیرهما" یعنی به وسیله این دو و غیر آنان
نظریه دوم:
چون ازدواج با محارم یک عمل قبیح و زشت است، لذا ازدواج فرزندان آدم(ع) با یکدیگر ممکن نبوده و فرزندان آدم(ع) با دخترانی از نژاد و نسل دیگر که در روی زمین بودند ازدواج کردند، بعدا که فرزندان آنها با هم پسر عمو شدند زناشویی در میان خود آنان صورت پذیرفت و این نظر را نیز بعضی از روایات تایید می کند، زیرا نسل آدم نخستین انسان روی زمین نبوده، بلکه پیش ازاو نیزانسان هایی در زمین زندگی می کرده اند.
حاصل این که: ممکن است گفته شود که پسران آدم با بقایای انسان های پیشین که قبل از خلقت آدم و حوا در روی زمین زندگی می کردند ، ازدواج کرده اند و از گفتگوی خدا با فرشتگان درباره آفرینش آدم در روی زمین استفاده می شود که قبل از آدم و حوا انسان هایی در روی زمین زندگی می کردند و این حقیقت از روایات نیز استفاده می شود.
پی نوشتها:
[1] سوره یوسف،آیه 40
[2] سوره نساء آیه 1.
www.shamimm.ir





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین