منظور از جمله «مؤتزراً کفنی، شاهراً سیفی» در دعای عهد چیست؟
شرح پرسش: با توجه به جمله (مؤتزراً کفنی، شاهراً سیفی) در دعای عهد، آیا هنگامی که از قبر بیرون می‌آییم تا امام را یاری کنیم، کفن پوشیده‌ایم یا لباس؟ و منظور از (شاهراً سیفی) چیست؟ پاسخ: برای عبارت (مؤتزراً کفنی) احتمالاتی وجود دارد، از جمله این‌ که مراد حقیقی این است که اعمالم، از جمله ثواب خواندن این دعا همراه من باشد، اگر چه ظاهر جمله، کفنی است که میت می‌پوشد. احتمال دیگر هم این است که مراد از این قسمت به تعجب درآوردن خلایق، از کفن‌پوشی صاحب قبر است، زیرا صاحب قبر در این صورت، عبرتی برای دیگران می‌شود و مردم می‌بیند که مرده‌ای زنده شده، از قبر بیرون آمده و کفنش در گردن اوست.(1) منظور از (شاهراً سیفی)، ادعای شجاعت برای ترویج حق است.(2) پی‌نوشت‌ها: 1. ملاعلی هرندی، شرح دعای عهد، صص133134. 2. همان، ص134. منبع: پورتال جامع مهدویت
عنوان سوال:

منظور از جمله «مؤتزراً کفنی، شاهراً سیفی» در دعای عهد چیست؟


پاسخ:

شرح پرسش:
با توجه به جمله (مؤتزراً کفنی، شاهراً سیفی) در دعای عهد، آیا هنگامی که از قبر بیرون می‌آییم تا امام را یاری کنیم، کفن پوشیده‌ایم یا لباس؟ و منظور از (شاهراً سیفی) چیست؟

پاسخ:
برای عبارت (مؤتزراً کفنی) احتمالاتی وجود دارد، از جمله این‌ که مراد حقیقی این است که اعمالم، از جمله ثواب خواندن این دعا همراه من باشد، اگر چه ظاهر جمله، کفنی است که میت می‌پوشد.
احتمال دیگر هم این است که مراد از این قسمت به تعجب درآوردن خلایق، از کفن‌پوشی صاحب قبر است، زیرا صاحب قبر در این صورت، عبرتی برای دیگران می‌شود و مردم می‌بیند که مرده‌ای زنده شده، از قبر بیرون آمده و کفنش در گردن اوست.(1)
منظور از (شاهراً سیفی)، ادعای شجاعت برای ترویج حق است.(2)

پی‌نوشت‌ها:
1. ملاعلی هرندی، شرح دعای عهد، صص133134.
2. همان، ص134.

منبع: پورتال جامع مهدویت





مسئله مرتبط یافت نشد
1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین