آیا در روایات گفته شده که چرا به حضرت مهدی علیه السلام، «قائم» می‌گویند؟
قائم یعنی قیام کننده و حضرت در برابر اوضاع سیاسی و انحرافات اجتماعی و دینی قیام می کنند و عالم را پر از عدل و داد می‌نمایند و قیام آن حضرت یک قیام جهانی است که همه اوضاع اجتماعی، سیاسی، اقتصادی، بشر را فرا می‌گیرد و وعده الهی را محقّق می‌سازد. جالب است که شخصی از امام جواد علیه السلام همین سؤال را نمود، حضرت پاسخ دادند: (به جهت آن که نام و یاد مهدی به فراموشی سپرده می‌شود و بعد از آن فراموشی او قیام می‌کند).(1) و شیخ مفید روایتی از امام صادق علیه السلام نقل نموده است که حضرت فرمودند: (مهدی قائم نامیده شده است، چون قیام به حق می‌نماید).(2) و از برخی اخبار استفاده می‌گردد به این علّت حضرت مهدی علیه السلام را قائم می‌گویند چون حضرت در عالم قبل از این عالم در حال قیام بودند و مشغول نماز و عبادت پروردگار. معرفی منابع برای مطالعه بیشتر: 1- نام محبوب، سید حسین حسینی. 2- الشهاب الثاقب، علی سلیمانی بروجردی. 3- القاب امام زمان (عج)، سید علی نقی حسینی. 4- امام زمان (عج) قائم آل محمّد (ص)، امید امیدوار. پی‌نوشت‌ها: 1. شیخ صدوق، کمال الدین، ج 2، ص 378. 2. شیخ مقید، ارشاد، ص 364. منبع: پورتال جامع مهدویت
عنوان سوال:

آیا در روایات گفته شده که چرا به حضرت مهدی علیه السلام، «قائم» می‌گویند؟


پاسخ:

قائم یعنی قیام کننده و حضرت در برابر اوضاع سیاسی و انحرافات اجتماعی و دینی قیام می کنند و عالم را پر از عدل و داد می‌نمایند و قیام آن حضرت یک قیام جهانی است که همه اوضاع اجتماعی، سیاسی، اقتصادی، بشر را فرا می‌گیرد و وعده الهی را محقّق می‌سازد.
جالب است که شخصی از امام جواد علیه السلام همین سؤال را نمود، حضرت پاسخ دادند:
(به جهت آن که نام و یاد مهدی به فراموشی سپرده می‌شود و بعد از آن فراموشی او قیام می‌کند).(1)
و شیخ مفید روایتی از امام صادق علیه السلام نقل نموده است که حضرت فرمودند:
(مهدی قائم نامیده شده است، چون قیام به حق می‌نماید).(2)
و از برخی اخبار استفاده می‌گردد به این علّت حضرت مهدی علیه السلام را قائم می‌گویند چون حضرت در عالم قبل از این عالم در حال قیام بودند و مشغول نماز و عبادت پروردگار.

معرفی منابع برای مطالعه بیشتر:
1- نام محبوب، سید حسین حسینی.
2- الشهاب الثاقب، علی سلیمانی بروجردی.
3- القاب امام زمان (عج)، سید علی نقی حسینی.
4- امام زمان (عج) قائم آل محمّد (ص)، امید امیدوار.

پی‌نوشت‌ها:
1. شیخ صدوق، کمال الدین، ج 2، ص 378.
2. شیخ مقید، ارشاد، ص 364.
منبع: پورتال جامع مهدویت





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین