مراد از «سلام علی آل یاسین» در زیارت امام زمان چه کسانی است؟
شرح پرسش: در زیارت امام زمان علیه السلام می‌خوانیم: (سلام علی آل یاسین) و آل یاسین با استدلال به آیه 130 سوره صافات؛ به اولاد رسول خدا صلّی الله علیه و آله و امام زمان علیه السلام تفسیر می‌شود. لطفاً در این باره توضیح دهید. پاسخ: دلیل بر این که آل یاسین خاندان پیامبر و در این زیارت امام عصر است آن است که، یک نام پیامبر (یس)‌ است و خاندان او آل یاسین‌اند. سنی و شیعه نقل کرده‌اند که (یس) از نام‌های پیامبر است. 1- از ابن عباس نقل است که (یس)، محمد است. 2- امام باقر علیه السلام فرمودند: (رسول خدا را دوازده نام است که پنج نام از آن‌ها در قرآن است: محمد، احمد، عبدالله، یس و ن).(1) 3- در تفسیر آیه 130 سوره صافات(2) آمده که: آیه در شان علی است و او جزء خاندان یس (پیامبر) است. امیرالمومنین علیه السلام می‌فرمایند: پیامبر یاسین است و ما آل یاسین. 4- حافظ حصکانی از روایات گوناگون نقل کرده است که: (آل یاسین، آل محمد است و علی نیز جزء آل محمد است).(3) پی‌نوشت‌ها: 1. درالمنثور، ج 5، ص 258 2. کنزالدقایق، ج 8، ص 308 به نقل از مجمع‌البیان 3. شواهدالتنزیل، صص 109-112 منبع: پورتال جامع مهدویت
عنوان سوال:

مراد از «سلام علی آل یاسین» در زیارت امام زمان چه کسانی است؟


پاسخ:

شرح پرسش:
در زیارت امام زمان علیه السلام می‌خوانیم: (سلام علی آل یاسین) و آل یاسین با استدلال به آیه 130 سوره صافات؛ به اولاد رسول خدا صلّی الله علیه و آله و امام زمان علیه السلام تفسیر می‌شود. لطفاً در این باره توضیح دهید.

پاسخ:
دلیل بر این که آل یاسین خاندان پیامبر و در این زیارت امام عصر است آن است که، یک نام پیامبر (یس)‌ است و خاندان او آل یاسین‌اند. سنی و شیعه نقل کرده‌اند که (یس) از نام‌های پیامبر است.

1- از ابن عباس نقل است که (یس)، محمد است.

2- امام باقر علیه السلام فرمودند: (رسول خدا را دوازده نام است که پنج نام از آن‌ها در قرآن است: محمد، احمد، عبدالله، یس و ن).(1)

3- در تفسیر آیه 130 سوره صافات(2) آمده که: آیه در شان علی است و او جزء خاندان یس (پیامبر) است. امیرالمومنین علیه السلام می‌فرمایند: پیامبر یاسین است و ما آل یاسین.

4- حافظ حصکانی از روایات گوناگون نقل کرده است که: (آل یاسین، آل محمد است و علی نیز جزء آل محمد است).(3)

پی‌نوشت‌ها:
1. درالمنثور، ج 5، ص 258
2. کنزالدقایق، ج 8، ص 308 به نقل از مجمع‌البیان
3. شواهدالتنزیل، صص 109-112

منبع: پورتال جامع مهدویت





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین