آیا در زمان غیبت کبری، ارتباط با امام زمان (عج) ممکن است؟
شرح پرسش: آیا در زمان غیبت کبری، ارتباط با امام زمان (عج) ممکن است با این که در پایان آخرین توقیعی که شش روز پیش از مرگ آخرین سفیرش ابوالحسن علی ابن محمد سمری صادر می‌شود، امام مهدی (عج) می‌فرماید: (و به زودی از شیعیان من می‌آیند کسانی که ادعای مشاهده خواهند کرد، آگاه باشید هر کس پیش از خروج سفیانی و صیحه، ادعای مشاهده کند، او دروغگو و افتراء زننده است). پاسخ: دیدار حضرت مهدی علیه السلام در غیبت کبری امتناع عقلی ندارد و امکان دیدار هست. شاید برای اولیای الهی و افرادی که از خواص مؤمنین و متقین هستند و یا برخی علمایی در شرایط ضروری دیدار با آن حضرت حاصل شود. ولی دیدار به نحو عام و برای هر کس ممکن نیست. و چنانچه آن حضرت مدعی دیدار را دروغگو نخوانده بودند و باب امکان دیدار با ایشان باز می‌شد، دشمنان دیانت و تشیع در چهره ایمان و نقاب دوستی، خود را به آن حضرت نسبت می‌دادند. و یا برای اخاذی از مردم به عنوان ملاقات حضرت حجّت علیه السلام به فریب مردم می‌پرداختند و چه فسادی از این ناحیه در میان امّت اسلام به وجود می‌آمد. بنابراین مصلحت الهی در همین بوده که مدعی ملاقات با امام زمان علیه السلام تکذیب شود. ولی این منافات با ملاقات اولیای الهی و خواص با آن حضرت ندارد. و حکایت‌هایی که در زمینه ملاقات اشخاص با آن حضرت در کتب آورده شده، شاید بعضی از آن‌ها تشرف به خدمت نزدیکان امام زمان علیه السلام بوده است نه خود امام زمان علیه السلام و باید توجه داشت که تشرف به محضر آن حضرت امری نیست که به راحتی برای افراد میسر شود هر چند که امکان آن نیز عقلاً و شرعاً ضروری ندارد. منبع: موسسه تحقیقاتی حضرت ولی عصر علیه السلام
عنوان سوال:

آیا در زمان غیبت کبری، ارتباط با امام زمان (عج) ممکن است؟


پاسخ:

شرح پرسش:
آیا در زمان غیبت کبری، ارتباط با امام زمان (عج) ممکن است با این که در پایان آخرین توقیعی که شش روز پیش از مرگ آخرین سفیرش ابوالحسن علی ابن محمد سمری صادر می‌شود، امام مهدی (عج) می‌فرماید: (و به زودی از شیعیان من می‌آیند کسانی که ادعای مشاهده خواهند کرد، آگاه باشید هر کس پیش از خروج سفیانی و صیحه، ادعای مشاهده کند، او دروغگو و افتراء زننده است).

پاسخ:
دیدار حضرت مهدی علیه السلام در غیبت کبری امتناع عقلی ندارد و امکان دیدار هست. شاید برای اولیای الهی و افرادی که از خواص مؤمنین و متقین هستند و یا برخی علمایی در شرایط ضروری دیدار با آن حضرت حاصل شود. ولی دیدار به نحو عام و برای هر کس ممکن نیست. و چنانچه آن حضرت مدعی دیدار را دروغگو نخوانده بودند و باب امکان دیدار با ایشان باز می‌شد، دشمنان دیانت و تشیع در چهره ایمان و نقاب دوستی، خود را به آن حضرت نسبت می‌دادند. و یا برای اخاذی از مردم به عنوان ملاقات حضرت حجّت علیه السلام به فریب مردم می‌پرداختند و چه فسادی از این ناحیه در میان امّت اسلام به وجود می‌آمد. بنابراین مصلحت الهی در همین بوده که مدعی ملاقات با امام زمان علیه السلام تکذیب شود. ولی این منافات با ملاقات اولیای الهی و خواص با آن حضرت ندارد. و حکایت‌هایی که در زمینه ملاقات اشخاص با آن حضرت در کتب آورده شده، شاید بعضی از آن‌ها تشرف به خدمت نزدیکان امام زمان علیه السلام بوده است نه خود امام زمان علیه السلام و باید توجه داشت که تشرف به محضر آن حضرت امری نیست که به راحتی برای افراد میسر شود هر چند که امکان آن نیز عقلاً و شرعاً ضروری ندارد.

منبع: موسسه تحقیقاتی حضرت ولی عصر علیه السلام





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین