شرح پرسش: کتابی موثق را معرفی نمایید کلیات احادیث پیامبر (ص) در آن باشد. همچنین کتابی که حاوی احادیث پیامبر (ص) درباره حضرت ولی عصر (عج) باشد؟ پاسخ: در خصوص احادیث پیامبر اکرم (ص) می توانید به کتاب احادیث پیامبر (ص)، تألیف ابوالقاسم پاینده رجوع کنید. البته در مجموعه کتب روایی شیعه، اصول کافی، اثر ثقة الاسلام شیخ محمد بن یعقوب کلینی، که از کتب چهارگانه مکتب تشیع می باشد، یعنی از معتبرترین کتب در نقل حدیث و روایت می باشد، و نیز مجموعه کتب روایی بحارالانوار، اثر علامه مجلسی، در لابه لای احادیث، روایات و احادیث نبوی را می توان یافت. درباره احادیث حضرت مهدی (عج) کتاب موسعة الامام المهدی، از انتشارات قم، که مجموعه عربی احادیث است، و نیز کتاب نجم الثاقب، اثر ثقة الاسلام میرزا حسن طبرسی نوری که شامل مجموعه احادیث درباره امام مهدی (عج) و نیز داستانها و اخبار درباره کسانی که امام را رؤیت کرده اند، می باشد. کتاب ارشاد، اثر شیخ محمد بن نعمان، معروف به شیخ مفید، نیز شامل زندگی نامه و نامه های امام عصر (عج) به شیخ مفید است. کتاب الاحتجاج، اثر ابومنصور احمد بن علی بن ابی طالب طبرسی، و کتاب الغیبة، اثر شیخ ابوجعفر محمد بن حسن طبرسی، و نیز کتاب الغیبة، اثر شیخ ابوعبدالله محمد بن ابراهیم بن جعفر، ملقب به نعمانی و نیز جلد52 از مجموعه کتب روایی بحارالانوار علامه مجلسی، و نیز جلد 13 بحارالانوار، ترجمه علی دوانی. کتاب عصر ظهور، تألیف علی کورانی، در خصوص روایات پیرامون وقایع و حوادث زمان ظهور و اندکی قبل از آن و نیز دوران پس از ظهور می باشد. کتاب تاریخ غیب کبری، تألیف سید محمد صدر، شامل مجموعه احادیث با تحلیل و بررسی پیرامون غیبت کبری و حوادث و وقایع مقارن ظهور و نیز چگونگی قیام مهدی (عج) می باشد. در این کتاب همچنین در نامه حضرت بقیة الله (عج) به مرحوم شیخ مفید نیز به چاپ رسیده است. در بین نرم افزارهای علوم اسلامی، هم نرم افزار جامع الاحادیث که مشتمل بر احادیث 400 عنوان از کتب معتبر شیعه می باشد، بسیار مفید است و می توانید با استفاده از آن خیلی سریع به احادیث پیامبر بزرگوار اسلام (ص) برسید. منبع: موسسه تحقیقاتی حضرت ولی عصر علیه السلام
شرح پرسش:
کتابی موثق را معرفی نمایید کلیات احادیث پیامبر (ص) در آن باشد. همچنین کتابی که حاوی احادیث پیامبر (ص) درباره حضرت ولی عصر (عج) باشد؟
پاسخ:
در خصوص احادیث پیامبر اکرم (ص) می توانید به کتاب احادیث پیامبر (ص)، تألیف ابوالقاسم پاینده رجوع کنید. البته در مجموعه کتب روایی شیعه، اصول کافی، اثر ثقة الاسلام شیخ محمد بن یعقوب کلینی، که از کتب چهارگانه مکتب تشیع می باشد، یعنی از معتبرترین کتب در نقل حدیث و روایت می باشد، و نیز مجموعه کتب روایی بحارالانوار، اثر علامه مجلسی، در لابه لای احادیث، روایات و احادیث نبوی را می توان یافت.
درباره احادیث حضرت مهدی (عج) کتاب موسعة الامام المهدی، از انتشارات قم، که مجموعه عربی احادیث است، و نیز کتاب نجم الثاقب، اثر ثقة الاسلام میرزا حسن طبرسی نوری که شامل مجموعه احادیث درباره امام مهدی (عج) و نیز داستانها و اخبار درباره کسانی که امام را رؤیت کرده اند، می باشد. کتاب ارشاد، اثر شیخ محمد بن نعمان، معروف به شیخ مفید، نیز شامل زندگی نامه و نامه های امام عصر (عج) به شیخ مفید است. کتاب الاحتجاج، اثر ابومنصور احمد بن علی بن ابی طالب طبرسی، و کتاب الغیبة، اثر شیخ ابوجعفر محمد بن حسن طبرسی، و نیز کتاب الغیبة، اثر شیخ ابوعبدالله محمد بن ابراهیم بن جعفر، ملقب به نعمانی و نیز جلد52 از مجموعه کتب روایی بحارالانوار علامه مجلسی، و نیز جلد 13 بحارالانوار، ترجمه علی دوانی. کتاب عصر ظهور، تألیف علی کورانی، در خصوص روایات پیرامون وقایع و حوادث زمان ظهور و اندکی قبل از آن و نیز دوران پس از ظهور می باشد. کتاب تاریخ غیب کبری، تألیف سید محمد صدر، شامل مجموعه احادیث با تحلیل و بررسی پیرامون غیبت کبری و حوادث و وقایع مقارن ظهور و نیز چگونگی قیام مهدی (عج) می باشد. در این کتاب همچنین در نامه حضرت بقیة الله (عج) به مرحوم شیخ مفید نیز به چاپ رسیده است.
در بین نرم افزارهای علوم اسلامی، هم نرم افزار جامع الاحادیث که مشتمل بر احادیث 400 عنوان از کتب معتبر شیعه می باشد، بسیار مفید است و می توانید با استفاده از آن خیلی سریع به احادیث پیامبر بزرگوار اسلام (ص) برسید.
منبع: موسسه تحقیقاتی حضرت ولی عصر علیه السلام
- [سایر] کتابی معرفی نمایید که حاوی روایات ائمه (ع) در مورد امام مهدی (عج) باشد.
- [سایر] آیا پیامبر (ص) مظهر رحمت بود و امام زمان (عج) مظهر انتقام است؟
- [سایر] حدیثی در رابطه با شباهت حضرت مهدی(عج) به پیامبر(ص) بیان کنید؟
- [سایر] کتابی جهت شناخت امام زمان (عج) معرفی نمایید.
- [سایر] سیره و روش حکومتی امام زمان(عج) باسیره و روش حکومتی پیامبر (ص) و ائمه معصومین (ع) فرق دارد؟
- [سایر] چرا امام زمان (عج) کتابی تألیف نمی کند تا مردم و علما به آن رجوع کنند؟
- [سایر] چه کتابی دربردارنده آیات قرآن که در شأن امام مهدی (عج) نازل شده، میباشد؟
- [سایر] چرا امام زمان (عج) کتابی تألیف نمی کند تا مردم و علما به آن رجوع کنند؟
- [سایر] شباهتهای امام زمان (عج) به پیامبر اکرم (ص) چیست؟
- [سایر] چرا به امام زمان (عج) منتقم آل محمد (ص) گفته میشود؟
- [آیت الله نوری همدانی] در زمان غیبت ولّی عَصْر ( عج ) که نماز جمعه واجب تَعْیینی نیست ، خرید و فروش و سایر معاملات ، پس از اذان جمعه حرام نیست .
- [آیت الله نوری همدانی] در زمان غیبت ولیّ عصر (عج ) نماز جمعه واجب تَخییری است ( یعنی مُکَلَّفْ می تواند روز جمعه بجای نماز ظهر نماز جمعه بخواند ) ولی جمعه اَفْضَلْ است وظهر اَحْوَط واحتیاط بیشتر در آن است که هر دو را بجا آورند .
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . مسلمانان باید در مورد اشخاص مجهول که ملبس به لباس علما و طلاب هستند تحقیق نمایند اگر به مقامی دیگر غیر از مقام علما و مجتهدین که نواب حضرت ولی عصر عجل الله تعالی فرجه می باشند ارتباط داشته باشند از آنها کناره گرفته و از ضلالت و اضلال آن ها بپرهیزند.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] در زمان غیبت ولی عصر (عج) نماز جمعه واجب تخییری است (یعنی مکلّف می تواند روز جمعه به جای نماز ظهر نماز جمعه بخواند) ولی جمعه افضل است و ظهر احوط و احتیاط بیشتر در آن است که هردو را بجا آورد.
- [آیت الله جوادی آملی] .دریافت کننده خمس، امام ( ع)و در غیبت آن , فقیه جامع الشرایط و حاکم شرع است و مکلف , بدون اجازه از آنان نمی تواند آن را به موارد مصرف برساند . به تعبیر دیگر , همه خمس , اعم از سهم امام ( ع) و سهم سادات, در اختیار منصب امامت (شخصیت حقوقی) است. در زمان غیبت حضرت ولیّ عصر (عج) ،فقیه جامع الشرایط, جانشین شخصیت حقوقیِ امامت است، بنابراین در زمان غیبت باید تمام خمس را به فقیه جامع الشرای ط تحویل داد و هرگونه دخل و ت صرف در خمس (سهم امام( ع) و سهم سادات) باید با اجازه او باشد.
- [آیت الله بروجردی] (اَشْهَدُ اَنَّ عَلِیاً وَلِی اللهِ) جزء اذان و اقامه نیست، ولی خوب است بعد از (اَشْهَدُ اَنَّ مُحَمَّداً رسُولُ اللهِ) به قصد قربت گفته شود.ترجمهی اذان و اقامه(اللهُ اکبر): یعنی خدای تعالی بزرگتر از آن است که او را وصف کنند.(اَشْهَدُ اَنْ لا اِلهَ الا اللهُ): یعنی شهادت میدهم که غیر خدایی که یکتا و بیهمتاست خدای دیگری سزاوار پرستش نیست.(اَشْهَدُ اَنَّ مُحَمَّداً رسُولُ اللهِ): یعنی شهادت میدهم که حضرت محمّد بن عبدالله) ص) پیغمبر و فرستادة خدا است.(اَشْهَدُ اَنَّ عَلیا اَمیرَالمؤمنینَ وَلِی اللهِ): یعنی شهادت میدهم که حضرت علی (علیه الصلوة و السلام)، امیرالمؤمنین و ولی خدا بر همهی خلق است.(حَی عَلَی الصَّلوة): یعنی بشتاب برای نماز.(حَی عَلَی الفَلاحِ): یعنی بشتاب برای رستگاری.(حَی عَلَی خَیرِ العَمَلِ): یعنی بشتاب برای بهترین کارها که نماز است.(قَد قامَتِ الصَّلوة): یعنی به تحقیق نماز بر پا شد.(لا اِلهَ اِلاَّ الله): یعنی خدایی سزاوار پرستش نیست مگر خدایی که یکتا و بیهمتا است.
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر بخواهد خبری را که نمیداند راست است یا دروغ، نقل کند، بنا بر احتیاط نباید به خداوند یا پیامبر صلی الله علیه و آله یا امام علیهالسلام نسبت دهد، بلکه باید مثلاً چنین بگوید: چنین روایت شده است.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . کافر یعنی کسی که منکر خدا است یا برای خدا شریک قرار می دهد، یا رسالت حضرت خاتم الانبیاء محمد بن عبدالله صلی الله علیه و آله را قبول ندارد، نجس است. و نیز کسی که یکی از ضروریات دین مبین اسلام را منکر شود، چنان چه بداند آن چیز ضروری دین است، نجس می باشد، و اگر نداند احتیاطاً باید از او اجتناب کرد. و نیز کافر کتابی بنابر قول مشهور نجس است و احتیاط واجب رعایت این قول است.
- [آیت الله مکارم شیرازی] هرگاه بخواهد خبری را نقل کند که از راست یا دروغ بودن آن اطلاعی ندارد، باید از کسی که آن خبر را گفته، یا از کتابی که در آن نوشته شده نقل نماید، مثلاً بگوید: فلان راوی چنین می گوید و یا در فلان کتاب چنان نوشته شده است که پیامبر(صلی الله علیه وآله) فرمود...
- [آیت الله مظاهری] قسم خوردن باید به یکی از اسمهای خداوند تبارک و تعالی باشد و قسم خوردن به کلمة (اللَّه) بهتر است، و اگر قسم به یکی از مقدسات دین نظیر قرآن و پیامبر صلی الله علیه وآله وسلم و ائمّه طاهرین علیهم السلام باشد فایدهای ندارد.