اهل سنت نیز به ظهور حضرت مهدی (عج) در آخرالزمان اعتقاد دارند و ده ها اثر در این زمینه نوشته اند. البته در جزئیات موضوع اختلاف هایی با شیعه دارند؛ ولی در اصل، مسأله (مهدویت) از جمله مواردی است که همه مسلمانان بر آن اتفاق نظر دارند. برای توضیح بیشتر ر.ک: منتخب الاثر،لطف اللَّه صافی و کتابنامه امام مهدی (عج)، مهدی پور اعتقاد اهل سنت به حضرت مهدی(عج) نیز مانند شیعیان است و آن حضرت را از فرزندان حضرت فاطمه (س) می دانند. در (سنن ابی داود) - که از کتاب های مهم اهل سنت است - در (باب ماجاء فی المهدی) حدیث شماره 3735 از ام سلمه نقل شده است که: {سمعت رسول اللَّه (ص) یقول المهدی من عترتی من ولد فاطمة؛ شنیدم پیامبر (ص) فرمود: مهدی از عترت من از نسل فاطمه (س) است}. و در حدیث شماره 3736 از ابی سعید خدری نقل شده است که: {قال رسول اللَّه (ص) المهدی منی اجلی الجبهة اقنی الانف یملأ الارض قسطاً و عدلاً کما ملئت جوراً و ظلما؛ پیامبر(ص) فرمود: مهدی از من است، او فراخ پیشانی و... است. زمین را از عدل و داد پر می کند همان طور که از ظلم و جور پر شده است}. تنها فرق اساسی بین دیدگاه شیعه و اهل سنت، آن است که آنان می پندارند امام زمان (عج) هنوز متولد نشده اند. برای آگاهی بیشتر ر.ک: اتفاق در مهدی موعود(عج)، سید علی اکبر حسینی، دفتر انتشارات اسلامی. کتاب فوق با استناد به روایات اهل سنت و اقوال بزرگان این مذهب به وجود یقینی حضرت صاحب الزمان (عج) به عنوان امام دوازدهم از دیدگاه اهل سنت می پردازد. آنچه در ادیان بزرگ الهی به طور قطع و مسلم وجود دارد وعده آمدن مصلح کل جهانی است. البته جزئیات آن در کتب مقدس متفاوت است و تحریفاتی که در آنها انجام گرفته مشکلاتی را در تعیین دقیق مشخصات آن ایجاد کرده است. ولی در عین حال اصل انتظار مصلح و پدید آمدن حکومت حق و عدل واحد جهانی در ادیان بزرگ الهی وجود دارد. در متون اهل تسنن به آن حضرت اعتقاد دارند. البته برخی معتقدند که آن حضرت هنوز به دنیا نیامده اند. شاید علت آن همان مخفی داشتن ولادت آن حضرت از غیر خواص شیعه به خاطر ترس حکام جور بوده است. برای نمونه نگا: انتظار مسیحا در آیین یهود، کرینستون، ترجمه: حسین توفیقی، مرکز مطالعات ادیان و مذاهب قم. منبع: موسسه تحقیقاتی حضرت ولی عصر علیه السلام
اهل سنت نیز به ظهور حضرت مهدی (عج) در آخرالزمان اعتقاد دارند و ده ها اثر در این زمینه نوشته اند. البته در جزئیات موضوع اختلاف هایی با شیعه دارند؛ ولی در اصل، مسأله (مهدویت) از جمله مواردی است که همه مسلمانان بر آن اتفاق نظر دارند.
برای توضیح بیشتر ر.ک: منتخب الاثر،لطف اللَّه صافی و کتابنامه امام مهدی (عج)، مهدی پور
اعتقاد اهل سنت به حضرت مهدی(عج) نیز مانند شیعیان است و آن حضرت را از فرزندان حضرت فاطمه (س) می دانند. در (سنن ابی داود) - که از کتاب های مهم اهل سنت است - در (باب ماجاء فی المهدی) حدیث شماره 3735 از ام سلمه نقل شده است که: {سمعت رسول اللَّه (ص) یقول المهدی من عترتی من ولد فاطمة؛ شنیدم پیامبر (ص) فرمود: مهدی از عترت من از نسل فاطمه (س) است}. و در حدیث شماره 3736 از ابی سعید خدری نقل شده است که: {قال رسول اللَّه (ص) المهدی منی اجلی الجبهة اقنی الانف یملأ الارض قسطاً و عدلاً کما ملئت جوراً و ظلما؛ پیامبر(ص) فرمود: مهدی از من است، او فراخ پیشانی و... است. زمین را از عدل و داد پر می کند همان طور که از ظلم و جور پر شده است}.
تنها فرق اساسی بین دیدگاه شیعه و اهل سنت، آن است که آنان می پندارند امام زمان (عج) هنوز متولد نشده اند.
برای آگاهی بیشتر ر.ک: اتفاق در مهدی موعود(عج)، سید علی اکبر حسینی، دفتر انتشارات اسلامی.
کتاب فوق با استناد به روایات اهل سنت و اقوال بزرگان این مذهب به وجود یقینی حضرت صاحب الزمان (عج) به عنوان امام دوازدهم از دیدگاه اهل سنت می پردازد. آنچه در ادیان بزرگ الهی به طور قطع و مسلم وجود دارد وعده آمدن مصلح کل جهانی است. البته جزئیات آن در کتب مقدس متفاوت است و تحریفاتی که در آنها انجام گرفته مشکلاتی را در تعیین دقیق مشخصات آن ایجاد کرده است. ولی در عین حال اصل انتظار مصلح و پدید آمدن حکومت حق و عدل واحد جهانی در ادیان بزرگ الهی وجود دارد. در متون اهل تسنن به آن حضرت اعتقاد دارند. البته برخی معتقدند که آن حضرت هنوز به دنیا نیامده اند. شاید علت آن همان مخفی داشتن ولادت آن حضرت از غیر خواص شیعه به خاطر ترس حکام جور بوده است. برای نمونه نگا: انتظار مسیحا در آیین یهود، کرینستون، ترجمه: حسین توفیقی، مرکز مطالعات ادیان و مذاهب قم.
منبع: موسسه تحقیقاتی حضرت ولی عصر علیه السلام
- [سایر] آیا اهل سنت به امام مهدی علیه السلام اعتقاد دارند؟
- [سایر] دیدگاه اهل سنّت در مورد امام مهدی(عج) چیست؟ آیا ظهور مهدی موعود، از مسائل اتفاقی بین مسلمین است؟
- [سایر] دیدگاه اهل سنّت در مورد امام مهدی(عج) چیست؟ آیا ظهور مهدی موعود، از مسائل اتفاقی بین مسلمین است؟
- [سایر] امام زمان بهائیت کیست؟ و چه رابطه ای با امام زمان شیعه و سنی با این اسم و رسم دارد؟
- [سایر] آیا اهل سنّت، به ظهور امام مهدی علیه السلام در آخرالزمان اعتقاد دارند؟
- [سایر] حضرت مهدی (عج) موقع ظهور چه سنی خواهند داشت؟
- [سایر] حضرت مهدی (عج) موقع ظهور چه سنی خواهند داشت؟
- [سایر] چرا بین شیعه و سنی در مورد ولادت حضرت مهدی علیه السلام اختلاف وجود دارد؟
- [سایر] اهل سنت در مورد حضرت مهدی علیه السلام چه عقیده ای دارند؟
- [سایر] از دیدگاه اهل سنّت، امام مهدی (عج) چه اوصافی دارد؟
- [آیت الله نوری همدانی] در زمان غیبت ولّی عَصْر ( عج ) که نماز جمعه واجب تَعْیینی نیست ، خرید و فروش و سایر معاملات ، پس از اذان جمعه حرام نیست .
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . مسلمانان باید در مورد اشخاص مجهول که ملبس به لباس علما و طلاب هستند تحقیق نمایند اگر به مقامی دیگر غیر از مقام علما و مجتهدین که نواب حضرت ولی عصر عجل الله تعالی فرجه می باشند ارتباط داشته باشند از آنها کناره گرفته و از ضلالت و اضلال آن ها بپرهیزند.
- [آیت الله نوری همدانی] در زمان غیبت ولیّ عصر (عج ) نماز جمعه واجب تَخییری است ( یعنی مُکَلَّفْ می تواند روز جمعه بجای نماز ظهر نماز جمعه بخواند ) ولی جمعه اَفْضَلْ است وظهر اَحْوَط واحتیاط بیشتر در آن است که هر دو را بجا آورند .
- [آیت الله سیستانی] از نظر اهل سنّت، زن از همه تَرَکه شوهر اعمّ از منقول و غیرمنقول مانند زمین و غیره، ارث میبرد. حال آنکه از نظر مذهب امامیه، زن از اصل زمین یا قیمت آن ارث نمیبرد و تنها از قیمت بنا و درختان ارث میبرد، نه اصل آنها. بنابراین اگر مذهب اهل سنّت بر شیعه نافذ باشد به گونهای که زن سنّی مذهب از زمین و اصل بنا و درختان ارث ببرد، در صورتی که دیگر ورثه امامی مذهب باشند، زن امامی مذهب نیز میتواند میراثی را که از زمین و اصل بنا و درختان به او میرسد، بگیرد که سایر ورثه اهل سنت باشند.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] در زمان غیبت ولی عصر (عج) نماز جمعه واجب تخییری است (یعنی مکلّف می تواند روز جمعه به جای نماز ظهر نماز جمعه بخواند) ولی جمعه افضل است و ظهر احوط و احتیاط بیشتر در آن است که هردو را بجا آورد.
- [آیت الله مظاهری] مرد شیعه میتواند با زن سنّی ازدواج کند و همچنین زن شیعه میتواند به عقد سنّی درآید ولی سزاوار نیست که این کار عملی شود.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] چنانچه یکی از اولاد از نظر سنّی بزرگتر و دیگری از جهت بلوغ بزرگتر باشد قضاء نماز بر اولّی واجب است.
- [آیت الله سیستانی] نظر اهل سنّت آن است که مازاد سهمالارث میراث بر آن، به عَصَبه میت مانند برادر او داده میشود. لکن نظر مذهب امامیه خلاف آن است، مثلاً اگر مردی بمیرد و تنها دختری و برادری داشته باشد، از نظر امامیه باید نیمی از ارث را به دختر به عنوان سهمالارث و نیم دیگر را به عنوان ردّ به او بپردازند و به برادر میت سهمی تعلّق نمیگیرد. لکن نظر اهل سنّت آن است که در این فرض نیمی از ارث میت به برادر پرداخت میشود، چون که از عصبه میت به شمار میرود. حال اگر مذهب اهل سنّت بر وارث امامی مذهب نافذ باشد و مازاد سهمالارث به او پرداخت نشود، عصبه میت اگر امامی مذهب باشند، میتوانند از باب قاعده مقاصّه نوعی، مازاد سهمالارث وارثِ سنّی مذهب را بگیرند.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . "أَشْهَدُ أَنَّ عَلِیّاً وَلِیُّ الله"جزو اذان و اقامه نیست، ولی خوب است بعد از "أَشْهَدُ أَنَّ مُحَمَّداً رَسوُلُ الله"، به قصد قربت گفته شود. اللهُ أکْبَرُ خدای تعالی بزرگتر از آن است که او را وصف کنند. أَشْهَدُ أَنْ لا إِلَهَ إِلاَّ الله شهادت می دهم که نیست خدایی جز خدای یکتا و بی همتا. أَشْهَدُ أَنَّ مُحَمَّداً رَسوُلُ الله شهادت می دهم که حضرت محمد بن عبدالله صلی الله علیه و آله پیغمبر و فرستاده خداست. أَشْهَدُ أَنَّ عَلِیّاً أمِیرَ المُؤمِنینَ وَلِیُّ الله شهادت می دهم که حضرت علی علیه السلام أمیرالمؤمنین و ولی خدا بر همه خلق است. حَیَّ عَلَی الصَّلاَة بشتاب برای نماز. حَیَّ عَلَی الْفَلاَح بشتاب برای رستگاری. حَیَّ عَلی خَیْرِ الْعَمَل بشتاب برای بهترین کارها که نماز است. قَد قامَتِ الصَّلاَة به تحقیق نماز برپا شد. لا إلَهَ إِلاَّ الله نیست خدایی مگر خدای یکتا و بی همتا.
- [آیت الله بروجردی] (اَشْهَدُ اَنَّ عَلِیاً وَلِی اللهِ) جزء اذان و اقامه نیست، ولی خوب است بعد از (اَشْهَدُ اَنَّ مُحَمَّداً رسُولُ اللهِ) به قصد قربت گفته شود.ترجمهی اذان و اقامه(اللهُ اکبر): یعنی خدای تعالی بزرگتر از آن است که او را وصف کنند.(اَشْهَدُ اَنْ لا اِلهَ الا اللهُ): یعنی شهادت میدهم که غیر خدایی که یکتا و بیهمتاست خدای دیگری سزاوار پرستش نیست.(اَشْهَدُ اَنَّ مُحَمَّداً رسُولُ اللهِ): یعنی شهادت میدهم که حضرت محمّد بن عبدالله) ص) پیغمبر و فرستادة خدا است.(اَشْهَدُ اَنَّ عَلیا اَمیرَالمؤمنینَ وَلِی اللهِ): یعنی شهادت میدهم که حضرت علی (علیه الصلوة و السلام)، امیرالمؤمنین و ولی خدا بر همهی خلق است.(حَی عَلَی الصَّلوة): یعنی بشتاب برای نماز.(حَی عَلَی الفَلاحِ): یعنی بشتاب برای رستگاری.(حَی عَلَی خَیرِ العَمَلِ): یعنی بشتاب برای بهترین کارها که نماز است.(قَد قامَتِ الصَّلوة): یعنی به تحقیق نماز بر پا شد.(لا اِلهَ اِلاَّ الله): یعنی خدایی سزاوار پرستش نیست مگر خدایی که یکتا و بیهمتا است.