نظر اهل سنت و ادیان مختلف درباره امام زمان علیه السلام چیست؟
اهل سنت نیز به ظهور حضرت مهدی (عج) در آخرالزمان اعتقاد دارند و ده ها اثر در این زمینه نوشته اند. البته در جزئیات موضوع اختلاف هایی با شیعه دارند؛ ولی در اصل، مسأله (مهدویت) از جمله مواردی است که همه مسلمانان بر آن اتفاق نظر دارند. برای توضیح بیشتر ر.ک: منتخب الاثر،لطف اللَّه صافی و کتابنامه امام مهدی (عج)، مهدی پور اعتقاد اهل سنت به حضرت مهدی(عج) نیز مانند شیعیان است و آن حضرت را از فرزندان حضرت فاطمه (س) می دانند. در (سنن ابی داود) - که از کتاب های مهم اهل سنت است - در (باب ماجاء فی المهدی) حدیث شماره 3735 از ام سلمه نقل شده است که: {سمعت رسول اللَّه (ص) یقول المهدی من عترتی من ولد فاطمة؛ شنیدم پیامبر (ص) فرمود: مهدی از عترت من از نسل فاطمه (س) است}. و در حدیث شماره 3736 از ابی سعید خدری نقل شده است که: {قال رسول اللَّه (ص) المهدی منی اجلی الجبهة اقنی الانف یملأ الارض قسطاً و عدلاً کما ملئت جوراً و ظلما؛ پیامبر(ص) فرمود: مهدی از من است، او فراخ پیشانی و... است. زمین را از عدل و داد پر می کند همان طور که از ظلم و جور پر شده است}. تنها فرق اساسی بین دیدگاه شیعه و اهل سنت، آن است که آنان می پندارند امام زمان (عج) هنوز متولد نشده اند. برای آگاهی بیشتر ر.ک: اتفاق در مهدی موعود(عج)، سید علی اکبر حسینی، دفتر انتشارات اسلامی. کتاب فوق با استناد به روایات اهل سنت و اقوال بزرگان این مذهب به وجود یقینی حضرت صاحب الزمان (عج) به عنوان امام دوازدهم از دیدگاه اهل سنت می پردازد. آنچه در ادیان بزرگ الهی به طور قطع و مسلم وجود دارد وعده آمدن مصلح کل جهانی است. البته جزئیات آن در کتب مقدس متفاوت است و تحریفاتی که در آنها انجام گرفته مشکلاتی را در تعیین دقیق مشخصات آن ایجاد کرده است. ولی در عین حال اصل انتظار مصلح و پدید آمدن حکومت حق و عدل واحد جهانی در ادیان بزرگ الهی وجود دارد. در متون اهل تسنن به آن حضرت اعتقاد دارند. البته برخی معتقدند که آن حضرت هنوز به دنیا نیامده اند. شاید علت آن همان مخفی داشتن ولادت آن حضرت از غیر خواص شیعه به خاطر ترس حکام جور بوده است. برای نمونه نگا: انتظار مسیحا در آیین یهود، کرینستون، ترجمه: حسین توفیقی، مرکز مطالعات ادیان و مذاهب قم. منبع: موسسه تحقیقاتی حضرت ولی عصر علیه السلام
عنوان سوال:

نظر اهل سنت و ادیان مختلف درباره امام زمان علیه السلام چیست؟


پاسخ:

اهل سنت نیز به ظهور حضرت مهدی (عج) در آخرالزمان اعتقاد دارند و ده ها اثر در این زمینه نوشته اند. البته در جزئیات موضوع اختلاف هایی با شیعه دارند؛ ولی در اصل، مسأله (مهدویت) از جمله مواردی است که همه مسلمانان بر آن اتفاق نظر دارند.
برای توضیح بیشتر ر.ک: منتخب الاثر،لطف اللَّه صافی و کتابنامه امام مهدی (عج)، مهدی پور
اعتقاد اهل سنت به حضرت مهدی(عج) نیز مانند شیعیان است و آن حضرت را از فرزندان حضرت فاطمه (س) می دانند. در (سنن ابی داود) - که از کتاب های مهم اهل سنت است - در (باب ماجاء فی المهدی) حدیث شماره 3735 از ام سلمه نقل شده است که: {سمعت رسول اللَّه (ص) یقول المهدی من عترتی من ولد فاطمة؛ شنیدم پیامبر (ص) فرمود: مهدی از عترت من از نسل فاطمه (س) است}. و در حدیث شماره 3736 از ابی سعید خدری نقل شده است که: {قال رسول اللَّه (ص) المهدی منی اجلی الجبهة اقنی الانف یملأ الارض قسطاً و عدلاً کما ملئت جوراً و ظلما؛ پیامبر(ص) فرمود: مهدی از من است، او فراخ پیشانی و... است. زمین را از عدل و داد پر می کند همان طور که از ظلم و جور پر شده است}.
تنها فرق اساسی بین دیدگاه شیعه و اهل سنت، آن است که آنان می پندارند امام زمان (عج) هنوز متولد نشده اند.
برای آگاهی بیشتر ر.ک: اتفاق در مهدی موعود(عج)، سید علی اکبر حسینی، دفتر انتشارات اسلامی.
کتاب فوق با استناد به روایات اهل سنت و اقوال بزرگان این مذهب به وجود یقینی حضرت صاحب الزمان (عج) به عنوان امام دوازدهم از دیدگاه اهل سنت می پردازد. آنچه در ادیان بزرگ الهی به طور قطع و مسلم وجود دارد وعده آمدن مصلح کل جهانی است. البته جزئیات آن در کتب مقدس متفاوت است و تحریفاتی که در آنها انجام گرفته مشکلاتی را در تعیین دقیق مشخصات آن ایجاد کرده است. ولی در عین حال اصل انتظار مصلح و پدید آمدن حکومت حق و عدل واحد جهانی در ادیان بزرگ الهی وجود دارد. در متون اهل تسنن به آن حضرت اعتقاد دارند. البته برخی معتقدند که آن حضرت هنوز به دنیا نیامده اند. شاید علت آن همان مخفی داشتن ولادت آن حضرت از غیر خواص شیعه به خاطر ترس حکام جور بوده است. برای نمونه نگا: انتظار مسیحا در آیین یهود، کرینستون، ترجمه: حسین توفیقی، مرکز مطالعات ادیان و مذاهب قم.
منبع: موسسه تحقیقاتی حضرت ولی عصر علیه السلام





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین