از دیدگاه اهل سنّت، امام مهدی (عج) چه اوصافی دارد؟
اوصافی که در کتاب های اهل سنّت برای امام مهدی(علیه السلام) ذکر شده، بر گرفته از احادیثی است که آنان از پیامبر اسلام (صلی الله علیه و آله) نقل می کنند و در کلیات، با اوصاف ذکر شده در کتاب های علمای شیعه، فرقی ندارد. برخی از روایت هایی که در کتاب های حدیثی اهل سنت، آمده عبارت اند از: 1. عن النبی(صلی الله علیه وآله) أَنّه قال: (لا تذهب الدنیا حتّی یملک العرب رجلٌ من أهل بیتی یواطیء اسمه اسمی؛[1] دنیا به پایان نمی رسد، مگر آن که مردی از اهل بیت من که اسمش اسم من است، مالک عرب شود). 2. عن النبی(صلی الله علیه وآله): (لا تقوم الساعةُ حتّی تملا الأرض ظلماً و جوراً و عدواناً ثم یخرج من أهل بیتی مَن یملاها قسطاً وعدلا کما ملئت ظلماً و جوراً؛[2] قیامت بر پا نمی شود تا این که زمین پر از ظلم و جور و دشمنی شود و سپس از اهل بیت من، شخصی ظهور می کند که زمین را پر از عدل و قسط می کند همان گونه که پر از ظلم و جور شده بود). 3. عبدالله بن مسعود از پیامبر(صلی الله علیه وآله) نقل می کند که آن حضرت فرمود: (لو لم یبق من الدنیا یوم لطول الله ذلک الیوم حتّی یبعثَ فیه رجلا منّی أوْ من أهل بیتی یملا الارض قسطاً وعدلا کما ملئت ظلماً و جوراً؛[3] اگر از دنیا، فقط یک روز باقی بماند، خداوند، آن روز را طولانی می کند تا در آن روز، مردی از من یا از اهل بیت من، مبعوث شود و زمین را پر از قسط و عدل کند، همان گونه که پر از ظلم و جور شده بود). پی نوشتها: [1]. مسند احمد، ج 1، ص 377، ح 3563 ؛ ابن حجر هیثمی، الصواعق المحرقه، ص 249. [2]. مسند احمد، ج 3، ص 36، ح 10920 ؛ المتقی الهندی، کنزالعمال، ج 14، ص 271، ح 38691. [3]. سنن ابی داود، ج 4، ص 106 107، ح 4282. منبع: امام مهدی(عجل الله تعالی فرجه الشریف)، رسول رضوی، انتشارات مرکز مدیریت حوزه علمیه (1384).
عنوان سوال:

از دیدگاه اهل سنّت، امام مهدی (عج) چه اوصافی دارد؟


پاسخ:

اوصافی که در کتاب های اهل سنّت برای امام مهدی(علیه السلام) ذکر شده، بر گرفته از احادیثی است که آنان از پیامبر اسلام (صلی الله علیه و آله) نقل می کنند و در کلیات، با اوصاف ذکر شده در کتاب های علمای شیعه، فرقی ندارد.
برخی از روایت هایی که در کتاب های حدیثی اهل سنت، آمده عبارت اند از:

1. عن النبی(صلی الله علیه وآله) أَنّه قال: (لا تذهب الدنیا حتّی یملک العرب رجلٌ من أهل بیتی یواطیء اسمه اسمی؛[1] دنیا به پایان نمی رسد، مگر آن که مردی از اهل بیت من که اسمش اسم من است، مالک عرب شود).

2. عن النبی(صلی الله علیه وآله): (لا تقوم الساعةُ حتّی تملا الأرض ظلماً و جوراً و عدواناً ثم یخرج من أهل بیتی مَن یملاها قسطاً وعدلا کما ملئت ظلماً و جوراً؛[2] قیامت بر پا نمی شود تا این که زمین پر از ظلم و جور و دشمنی شود و سپس از اهل بیت من، شخصی ظهور می کند که زمین را پر از عدل و قسط می کند همان گونه که پر از ظلم و جور شده بود).

3. عبدالله بن مسعود از پیامبر(صلی الله علیه وآله) نقل می کند که آن حضرت فرمود:
(لو لم یبق من الدنیا یوم لطول الله ذلک الیوم حتّی یبعثَ فیه رجلا منّی أوْ من أهل بیتی یملا الارض قسطاً وعدلا کما ملئت ظلماً و جوراً؛[3] اگر از دنیا، فقط یک روز باقی بماند، خداوند، آن روز را طولانی می کند تا در آن روز، مردی از من یا از اهل بیت من، مبعوث شود و زمین را پر از قسط و عدل کند، همان گونه که پر از ظلم و جور شده بود).

پی نوشتها:
[1]. مسند احمد، ج 1، ص 377، ح 3563 ؛ ابن حجر هیثمی، الصواعق المحرقه، ص 249.
[2]. مسند احمد، ج 3، ص 36، ح 10920 ؛ المتقی الهندی، کنزالعمال، ج 14، ص 271، ح 38691.
[3]. سنن ابی داود، ج 4، ص 106 107، ح 4282.
منبع: امام مهدی(عجل الله تعالی فرجه الشریف)، رسول رضوی، انتشارات مرکز مدیریت حوزه علمیه (1384).





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین