از جمله برنامه های حضرت مهدی علیه السلام اجرای اصل مساوات است . این اصل در آیات قرآن و احادیث پیامبر اکرم و امامان معصوم علیهم السلام فراوان مورد تاکید قرار گرفته و ابعاد و جوانب آن شکافته شده و تبیین گشته است . درباره دوران ظهور و تحقق اصل مساوات و گسترش برادری و برابری در سراسر اجتماعات احادیثی رسیده است که از بیان و محتوای آنها می توان کشف کرد که در دوران امام زمان علیه السلام مساوات اجتماعی در سطحی بسیار عالی عینیت می یابد که شاید چگونگی آن و فراگیری و عمق نفوذ آن در این روزگاران برای ما- با ذهنیت های موجود - پذیرفتنی نباشد. پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمود:ابشرکم بالمهدی یبعث فی امتی ... یرضی عنه ساکن السماء و ساکن الارض یقسم المال صحاحا. فقال له رجال : و ما صحاحا؟ قال : التسویة بین الناس(1) ؛((به مهدی بشارتتان می دهم او از میان امت من برانگیخته می شود ... ساکنان آسمان و زمین از او خشنود خواهند بود. او مال را درست تقسیم می کند. مردی پرسیدن درست چیست ؟ فرمود: میان همه به طور مساوی .)) پی نوشتها: 1- بحارالانوار ، ج 51 ، ص 81. منبع : موعود شناسی و پاسخ به شبهات، علی اصغر رضوانی، انتشارات مسجد مقدس جمکران
از جمله برنامه های حضرت مهدی علیه السلام اجرای اصل مساوات است . این اصل در آیات قرآن و احادیث پیامبر اکرم و امامان معصوم علیهم السلام فراوان مورد تاکید قرار گرفته و ابعاد و جوانب آن شکافته شده و تبیین گشته است .
درباره دوران ظهور و تحقق اصل مساوات و گسترش برادری و برابری در سراسر اجتماعات احادیثی رسیده است که از بیان و محتوای آنها می توان کشف کرد که در دوران امام زمان علیه السلام مساوات اجتماعی در سطحی بسیار عالی عینیت می یابد که شاید چگونگی آن و فراگیری و عمق نفوذ آن در این روزگاران برای ما- با ذهنیت های موجود - پذیرفتنی نباشد.
پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمود:ابشرکم بالمهدی یبعث فی امتی ... یرضی عنه ساکن السماء و ساکن الارض یقسم المال صحاحا. فقال له رجال : و ما صحاحا؟ قال : التسویة بین الناس(1) ؛((به مهدی بشارتتان می دهم او از میان امت من برانگیخته می شود ... ساکنان آسمان و زمین از او خشنود خواهند بود. او مال را درست تقسیم می کند. مردی پرسیدن درست چیست ؟ فرمود: میان همه به طور مساوی .))
پی نوشتها:
1- بحارالانوار ، ج 51 ، ص 81.
منبع : موعود شناسی و پاسخ به شبهات، علی اصغر رضوانی، انتشارات مسجد مقدس جمکران
- [سایر] چگونه نهضت الهی امام حسین علیه السلام در عصر ظهور به ثمر میرسد؟
- [سایر] جوشش خون امام حسین (ع) چگونه در عصر ظهور گریبانگیر ستمگران میشود؟
- [سایر] وضعیت امنیت اجتماعی در عصر ظهور حضرت مهدی(علیه السلام) چگونه است ؟
- [سایر] در عصر ظهور حضرت مهدی علیه السلام، عدالت اجتماعی چگونه تحقق می یابد؟
- [سایر] عصر ظهور حضرت مهدی (علیه السلام) از حیث رشد تربیتی چگونه است ؟
- [سایر] در عصر ظهور کدامین مذهب حاکم است ؟
- [سایر] آیا تطبیق آیات قیامت بر ظهور حضرت مهدی (عج) دلیل بر برپایی قیامت در عصر ظهور است؟
- [سایر] در مورد اینکه می گویند: این عصر، عصر ظهور است توضیح دهید و دلائلی بیان کنید؟
- [سایر] در عصر ظهور وضع مساجد چگونه خواهد بود؟
- [سایر] آیا در عصر ظهور، زندگی بشر سامان می یابد؟
- [آیت الله اردبیلی] پس از آن که حاکم شرع حکم به ضبط و توقیف اموال شخص ورشکسته نمود، اموال وی، به جز خانه مسکونی و لوازم ضروری زندگی، ضبط و میان طلبکاران تقسیم میشود.
- [آیت الله علوی گرگانی] کسی که در نماز مخصوصی مثلاً در نماز ظهر زیاد شک میکند اگر در نماز دیگر مثلاً در نماز عصر شک کند، باید به دستور شک رفتار نماید.
- [آیت الله نوری همدانی] کسی که در نماز مخصوصی مثلاً در نماز ظهر زیاد شک می کند اگر در نماز دیگر مثلاً عصر شک کند ، باید به دستور شک رفتار نماید .
- [آیت الله اردبیلی] کسی که در نماز مخصوصی مثلاً در نماز ظهر زیاد شک میکند، اگر در نماز دیگری مثلاً در نماز عصر شک کند، باید به دستور شک رفتار نماید.
- [آیت الله بروجردی] کسی که در نماز مخصوصی مثلاً در نماز ظهر زیاد شک میکند، اگر در نماز دیگر مثلاً در نماز عصر شک کند، باید به دستور شک رفتار نماید.
- [آیت الله خوئی] کسی که در نماز مخصوصی مثلًا در نماز ظهر زیاد شک میکند، اگر در نماز دیگر مثلًا در نماز عصر شک کند، باید بهدستور شک رفتار نماید.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر مردی که فرزند ندارد بمیرد و فرزند نداشته باشد 41 اموال او به زن او و بقیه اموال او به ورثه دیگر می رسد که طبق مسائل سابق بین آنان تقسیم می شود و اگر میت فرزند داشته باشد سهم زن 81 اموال او می شود.
- [آیت الله اردبیلی] مخارج خوراک، پوشاک و مسکن شخص ورشکسته و کسانی که تحت سرپرستی او میباشند با مراعات شئون آنان تا هنگام تقسیم، از اموال او برداشته میشود و اگر بمیرد، هزینه کفن و دفن او بر بدهیهای او مقدّم میباشد.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اکر وارث متوفی فقط چند عمه یا چند عمو باشند اموال متوفی بین آنان بالسویه تقسیم می شود و در این فرض فرقی نمی کند که همه پدری باشند یا مادری یا پدر و مادری.
- [آیت الله وحید خراسانی] کسی که در نماز مخصوصی مثلا در نماز ظهر زیاد شک می کند اگر در نماز دیگر مثلا در نماز عصر شک کند باید به دستور شک رفتار نماید