حکمت معین نبودن وقت ظهور حضرت مهدی علیه السلام چیست ؟
گاهی این سؤال در ذهن انسان خطور می کند که چرا وقت ظهور در منابع اسلامی معین نشده است ؟ در جواب این سؤ ال می گوییم : 1- کسی که منتظر شخص دوست داشتنی است و وقت آمدن او را نمی داند همیشه در حال انتظار است ، همیشه آماده است همیشه در صدد پیاده کردن دستورات او در خود و اجتماع است ولی در صورتی که زمان رسیدن او را بداند خصوصا آنکه بداند که بسیار دور است ماءیوس شده و هرگز خود را به این زودی آماده نمی کند. 2- معین نبودن وقت ظهور ، یک نوع امتحان است برای مردم تا معلوم گردد آیا مردم با این همه سختی های مختلف روحیه خود را از دست می دهند یا خیر؟ 3- گاه مصلحت در تقدیم و تاءخیر زمان غیبت است که این معنا با معین بودن زمان ظهور سازگاری ندارد. و لذا در قصه حضرت موسی علیه السلام به جهت ادامه ملاقات او با خداوند از سی روز تا چهل روز عده ای به انحراف کشیده شدند. 4- در صورت معین بودن ظهور ، دشمنان حضرت علیه السلام در صدد تدارک بر آمده و با حضرت در همان زمان به مقابله بر خواهند خواست . لذا در روایات اسلامی از عنصر((ناگهانی بودن ظهور))به عنوان عنصر اساسی در پیروزی حضرت یاد شده است . امام صادق علیه السلام به ابن النعمان فرمود:((ای پسر نعمان به راستی عالم نمی توان به هر چه اطلاع دارد تو را آگاه سازد ... پس عجله نکنید به خدا سوگند! سه بار این امر - امر فرج - نزدیک شد ولی به جهت آنکه شما آن را فاش کردید خداوند آن را به تاخیر انداخت . به خدا سوگند نزد شما سری نیست مگر آنکه دشمنان شما به آن از شما آگاه ترند)). 5- در صورت عدم تعیین وقت ظهور حالت انقطاع و توجه و تضرع خاصی بر انسان ها حاکم خواهد شد که چه بسا این امر سبب تعجیل در فرج امام زمان علیه السلام گردد. ولی اگر وقت ظهور به طور قطع مشخص ‌ باشد دیگر از این اثر معنوی خبری نیست . 6- از آنجا که وقت ظهور همانند علایم ظهور متعلق((بدا))واقع می شود لذا نباید به طور دقیق وقت ظهور مشخص باشد تا مردم به کارهایی تشویق شوند که موثر در ظهور امام زمان علیه السلام است . منبع : موعود شناسی و پاسخ به شبهات، علی اصغر رضوانی، انتشارات مسجد مقدس جمکران
عنوان سوال:

حکمت معین نبودن وقت ظهور حضرت مهدی علیه السلام چیست ؟


پاسخ:

گاهی این سؤال در ذهن انسان خطور می کند که چرا وقت ظهور در منابع اسلامی معین نشده است ؟ در جواب این سؤ ال می گوییم :
1- کسی که منتظر شخص دوست داشتنی است و وقت آمدن او را نمی داند همیشه در حال انتظار است ، همیشه آماده است همیشه در صدد پیاده کردن دستورات او در خود و اجتماع است ولی در صورتی که زمان رسیدن او را بداند خصوصا آنکه بداند که بسیار دور است ماءیوس شده و هرگز خود را به این زودی آماده نمی کند.
2- معین نبودن وقت ظهور ، یک نوع امتحان است برای مردم تا معلوم گردد آیا مردم با این همه سختی های مختلف روحیه خود را از دست می دهند یا خیر؟
3- گاه مصلحت در تقدیم و تاءخیر زمان غیبت است که این معنا با معین بودن زمان ظهور سازگاری ندارد. و لذا در قصه حضرت موسی علیه السلام به جهت ادامه ملاقات او با خداوند از سی روز تا چهل روز عده ای به انحراف کشیده شدند.
4- در صورت معین بودن ظهور ، دشمنان حضرت علیه السلام در صدد تدارک بر آمده و با حضرت در همان زمان به مقابله بر خواهند خواست . لذا در روایات اسلامی از عنصر((ناگهانی بودن ظهور))به عنوان عنصر اساسی در پیروزی حضرت یاد شده است .
امام صادق علیه السلام به ابن النعمان فرمود:((ای پسر نعمان به راستی عالم نمی توان به هر چه اطلاع دارد تو را آگاه سازد ... پس عجله نکنید به خدا سوگند! سه بار این امر - امر فرج - نزدیک شد ولی به جهت آنکه شما آن را فاش کردید خداوند آن را به تاخیر انداخت . به خدا سوگند نزد شما سری نیست مگر آنکه دشمنان شما به آن از شما آگاه ترند)).
5- در صورت عدم تعیین وقت ظهور حالت انقطاع و توجه و تضرع خاصی بر انسان ها حاکم خواهد شد که چه بسا این امر سبب تعجیل در فرج امام زمان علیه السلام گردد. ولی اگر وقت ظهور به طور قطع مشخص ‌ باشد دیگر از این اثر معنوی خبری نیست .
6- از آنجا که وقت ظهور همانند علایم ظهور متعلق((بدا))واقع می شود لذا نباید به طور دقیق وقت ظهور مشخص باشد تا مردم به کارهایی تشویق شوند که موثر در ظهور امام زمان علیه السلام است .
منبع : موعود شناسی و پاسخ به شبهات، علی اصغر رضوانی، انتشارات مسجد مقدس جمکران





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین