سفیر دوم امام زمان علیه السلام چه کسی بوده و چه موقعیتی داشته است ؟
ابو جعفر محمد بن عثمان بن سعید عَمْری بعد از وفات پدرش همان گونه که امام عسکری علیه السلام تصریح نموده بود به مقام سفارت نایل شد. آن حضرت به جماعت قمی ها فرمود:اشهدوا علی اءن عثمان بن سعید وکیلی و اءن اءبنه محمد وکیل اءبنی مهدیکم(738) ؛((شهادت دهید بر من که عثمان بن سعید وکیل من است و نیز فرزند او محمد وکیل فرزندم مهدی شماست)). و نیز سفارت او با نص و تصریح پدرش به امضا رسید. (1) او نزد شیعیان عصر خود مورد وثوق و معروف به امانت داری بود. و هیچ یک از امامیه در این مطلب شک نداشتند. چگونه شک کنند در حالی که امام عسکری علیه السلام در حق او و پدرش فرمود:العمری و ابنه ثقتان(2) ؛((عمری و فرزندش مورد وثوقند ...)). و نیز امام مهدی علیه السلام او را مورد تاءیید خود قرار داد و فرمود:لم یزل ثقتنا فی حیاة الاب رضی الله عنه(3) ؛((تو در زمان حیات پدر دائما مورد وثوق ما بودی ...)). وی در حدود پنجاه سال به نحو احسن وظایف خود را به خوبی انجام داد تا آنکه در جمادی الاولی سال 305 یا 304 هجری به رحمت ایزد پیوست . (4) محمد بن عثمان بیشتر از دیگر سفیران در این پست و مقام به خدمت پرداخت . کتاب هایی در فقه تاءلیف کرده که از امام عسکری و حضرت مهدی علیهم السلام و پدرش عثمان بن سعید و از امام هادی علیه السلام اخذ نموده است . (5) او به ارشاد امام مهدی علیه السلام از زمان مرگش اطلاع داشته است و لذا برای خود قبری را آماده نموده بود. (6) بعد از وفات در کنار قبر پدرش به خاک سپرده شد. پی نوشتها: 1- الغیبة ، طوسی ، ص 355. 2- الغیبة ، طوسی ، ص 359. 3- الغیبة ، طوسی ، ص 360؛ کافی ، ج 1 ، ص 329. 4- بحارالانوار ، ج 51 ، ص 349. 5- الغیبة ، طوسی ، ص 366. 6- الغیبة ، طوسی ، ص 363. 7- الغیبة ، طوسی ، ص 365. منبع : موعود شناسی و پاسخ به شبهات، علی اصغر رضوانی، انتشارات مسجد مقدس جمکران
عنوان سوال:

سفیر دوم امام زمان علیه السلام چه کسی بوده و چه موقعیتی داشته است ؟


پاسخ:

ابو جعفر محمد بن عثمان بن سعید عَمْری بعد از وفات پدرش همان گونه که امام عسکری علیه السلام تصریح نموده بود به مقام سفارت نایل شد. آن حضرت به جماعت قمی ها فرمود:اشهدوا علی اءن عثمان بن سعید وکیلی و اءن اءبنه محمد وکیل اءبنی مهدیکم(738) ؛((شهادت دهید بر من که عثمان بن سعید وکیل من است و نیز فرزند او محمد وکیل فرزندم مهدی شماست)).
و نیز سفارت او با نص و تصریح پدرش به امضا رسید. (1)
او نزد شیعیان عصر خود مورد وثوق و معروف به امانت داری بود. و هیچ یک از امامیه در این مطلب شک نداشتند. چگونه شک کنند در حالی که امام عسکری علیه السلام در حق او و پدرش فرمود:العمری و ابنه ثقتان(2) ؛((عمری و فرزندش مورد وثوقند ...)).
و نیز امام مهدی علیه السلام او را مورد تاءیید خود قرار داد و فرمود:لم یزل ثقتنا فی حیاة الاب رضی الله عنه(3) ؛((تو در زمان حیات پدر دائما مورد وثوق ما بودی ...)).
وی در حدود پنجاه سال به نحو احسن وظایف خود را به خوبی انجام داد تا آنکه در جمادی الاولی سال 305 یا 304 هجری به رحمت ایزد پیوست . (4)
محمد بن عثمان بیشتر از دیگر سفیران در این پست و مقام به خدمت پرداخت . کتاب هایی در فقه تاءلیف کرده که از امام عسکری و حضرت مهدی علیهم السلام و پدرش عثمان بن سعید و از امام هادی علیه السلام اخذ نموده است . (5) او به ارشاد امام مهدی علیه السلام از زمان مرگش اطلاع داشته است و لذا برای خود قبری را آماده نموده بود. (6) بعد از وفات در کنار قبر پدرش به خاک سپرده شد.
پی نوشتها:
1- الغیبة ، طوسی ، ص 355.
2- الغیبة ، طوسی ، ص 359.
3- الغیبة ، طوسی ، ص 360؛ کافی ، ج 1 ، ص 329.
4- بحارالانوار ، ج 51 ، ص 349.
5- الغیبة ، طوسی ، ص 366.
6- الغیبة ، طوسی ، ص 363.
7- الغیبة ، طوسی ، ص 365.
منبع : موعود شناسی و پاسخ به شبهات، علی اصغر رضوانی، انتشارات مسجد مقدس جمکران





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین