در اناجیل مسیحیان اوصافی برای یاران منجی بشریت ذکر شده که به برخی از آنها اشاره می کنیم: 1- اطاعت: در انجیل مرقس آمده است: (به حق به شما می گویم: هر کس که همانند طفل، ملکوت خدا را نپذیرد در آن داخل نخواهد شد).(1) مثال به طفل اشاره به اطاعت مطلق است. 2- عمل به احکام: در انجیل متی آمده است:(این گونه نیست که هر کسی یا رب یا رب بگوید داخل در ملکوت آسمان ها شود، بلکه هر کس به خداست پروردگار عمل کند در آسمان هاست).(2) 3- استضعاف: در انجیل لوقا آمده است:(خوشا به حال شما ای فقرا، زیرا برای شماست ملکوت خداوند. خوشا به حال شما ای گرسنگان در امروز ، زیرا در آینده سیر خواهید شد. خوشا به حال شما ای گریه کنندگان، زیرا در آینده خندان خواهید شد. این در حالی است که در جای خود (ملکوت آسمان) به عصر ظهور تطبیق شده است).(3) پی نوشتها: 1- کتاب مقدس، عهد جدید، انجیل مرقس، ص 157، رقم 15. 2- کتاب مقدس، عهد جدید، انجیل متی، 7/56/21. 3- کتاب مقدس، عهد جدید، انجیل لوقا، ص 210، رقم 20 و 21. منبع: موعود شناسی و پاسخ به شبهات، علی اصغر رضوانی، انتشارات مسجد مقدس جمکران.
در اناجیل مسیحیان اوصافی برای یاران منجی بشریت ذکر شده که به برخی از آنها اشاره می کنیم:
1- اطاعت:
در انجیل مرقس آمده است: (به حق به شما می گویم: هر کس که همانند طفل، ملکوت خدا را نپذیرد در آن داخل نخواهد شد).(1) مثال به طفل اشاره به اطاعت مطلق است.
2- عمل به احکام:
در انجیل متی آمده است:(این گونه نیست که هر کسی یا رب یا رب بگوید داخل در ملکوت آسمان ها شود، بلکه هر کس به خداست پروردگار عمل کند در آسمان هاست).(2)
3- استضعاف:
در انجیل لوقا آمده است:(خوشا به حال شما ای فقرا، زیرا برای شماست ملکوت خداوند. خوشا به حال شما ای گرسنگان در امروز ، زیرا در آینده سیر خواهید شد. خوشا به حال شما ای گریه کنندگان، زیرا در آینده خندان خواهید شد. این در حالی است که در جای خود (ملکوت آسمان) به عصر ظهور تطبیق شده است).(3)
پی نوشتها:
1- کتاب مقدس، عهد جدید، انجیل مرقس، ص 157، رقم 15.
2- کتاب مقدس، عهد جدید، انجیل متی، 7/56/21.
3- کتاب مقدس، عهد جدید، انجیل لوقا، ص 210، رقم 20 و 21.
منبع: موعود شناسی و پاسخ به شبهات، علی اصغر رضوانی، انتشارات مسجد مقدس جمکران.
- [سایر] آیا در اناجیل به علائم ظهور منجی اشاره شده است؟
- [سایر] ظهور منجی در اناجیل در چه وقتی معین شده است؟
- [سایر] اناجیل عهد جدید حاوی چه مطالبی است؟
- [سایر] آیا انجیل که قرآن از آن نام برده همان اناجیل اربعه یا یکی از آنهاست؟
- [سایر] آیا در عبارات اناجیل که وحی از طرف خداست تناقض هست؟
- [سایر] منجی ادیان دیگر چه نام دارند ؟ این منجی ها دنیوی است یا اخروی ؟ و بر نامه آنها چیست ؟
- [سایر] منجی نزد مسیحیان کیست؟
- [سایر] منجی جهانی کیست؟
- [سایر] منجی در آیین بودا کیست؟
- [سایر] منجی در آیین هندو کیست؟
- [آیت الله بهجت] در موقع اعلان بعضی از اوصاف مال پیدا شده را میگوید که تا حدودی آن را بشناساند و بعضی دیگر را نمیگوید تا مالک حقیقی را بشناسد.
- [آیت الله جوادی آملی] .آب چشمهای که جریان ندارد, ولی اگر از آن بردارند, باز میجوشد، با برخورد شیء نجس، نجس نمیشود, مگر آنکه در یکی از اوصاف (بو، رنگ و مزه) متغیّر شود.
- [آیت الله نوری همدانی] در معاملة سلف اگر فروشنده جنسی را که قرار داد کرده بدهد ؛مشتری باید قبول کند ونیز اگر بهتر از آنچه قرار گذاشته بدهد یعنی همان اوصاف را با زیادتی کمال دارا باشد ، مشتری باید قبول داشته نماید .
- [آیت الله جوادی آملی] .آبی که کنار آب جاری بدون حرکت ایستاده است و با آب جاری اتصال دارد، آب جاری به حساب میآید و با برخورد به شیء نجس، نجاست نمیپذیرد, مگر آنکه در یکی از اوصاف سهگانهّ یادشده، متغیّر شود.
- [آیت الله سبحانی] در معامله سلف اگر فروشنده جنسی را که قرارداد کرده بدهد; مشتری باید قبول کند. و نیز اگر بهتر از آنچه قرار گذاشته بدهد یعنی همان اوصاف را با زیادتی کمال دارا باشد، مشتری باید قبول نماید.
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر عین نجس، مانند: بول یا خون، یا چیزی که نجس شده است، مانند: لباس به آب کر برسد، چنانچه به سبب این ملاقات بو، رنگ یا مزه آب تغییر کند، نجس میشود، اگر چه آب، بو، رنگ یا مزه نجاست را نگیرد بلکه به اوصاف دیگری درآید، بنابراین آب کر، اگر به رنگ سرخ خون در نیاید بلکه رنگ آن به سبب ملاقات با خون زرد شود، نجس میشود و اگر هیچ یک از اوصاف سه گانه آب به سبب ملاقات تغییر نکند، آب نجس نمیشود.
- [آیت الله جوادی آملی] .اگر باران به عین نجس ببارد و به جای دیگر ترشّح کند، چنانچه چیزی از عین نجس همراه آن نباشد و هیچ وصفی از اوصاف سهگانه آن (بو، رنگ و مزه) تغییر نکرده باشد, پاک است; برای مثال, اگر باران بر خون ببارد و ترشّح کند و ذرّهای از خون در آن باشد یا بو یا رنگ یا مزّه خون گرفته باشد, نجس است.
- [آیت الله جوادی آملی] .هر گاه خریدار یا فروشنده , یکی از اوصاف یادشده در مسئله را نداشت, معامله باطل است و در این صورت , کالا یا پول باید به صاحب اصلی برسد یا از او رضایت گرفته شود و اگر صاحب آن شناخته نشد , باید با اذن حاکم شرع به مصرف خود برسد و اگر از نابالغ گرفته شد, باید به ولیّ او برگردد.
- [امام خمینی] در معامله سلف اگر فروشنده جنسی را که قرارداد کرده بدهد،مشتری باید قبول کند. و نیز اگر بهتر از آنچه قرار گذاشته، بدهد، یعنی همان اوصاف را با زیادتی کمال دارا باشد، مشتری باید قبول نماید، و اگر این طور نباشد لازم نیست قبول کند، مثل آن که بنده جاهل خریده باشد و بایع بخواهد عالم بدهد.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] هرگاه شک کند که چیزی سقط شده یا نه؛ یا چیزی که سقط شده بچه است یا نه؛ لازم نیست وارسی کند و خونی که از او خارج می شود شرعا خون نفاس نیست. بلکه اگر در ایام عادت یا اوصاف حیض را داشته باشد؛ حائض و در غیر این صورت؛ استحاضه است به تفصیلی که در حیض گذشت.